19 липня 2023 12:47
Ділюсь досвідом відгуку на вакансію, все починалось і проходило гарно. Отже у понеділок зʼявилась вакансія, на яку відразу відгукнувся і в той же день мав скринінг інтерв’ю, на якому узгодили проходження інгліш левел чеку на наступний день, також було озвучено що мої зарплатні очікування в межах їхнього бюджету. У вівторок пройшов оцінювання англійської і на середу вже запланували технічну співбесіду. Співбесіду пройшов, хоч тривала більше двох годин, на співбесіді були рекрутер та тех експерт. Саме інтервʼю було класне, хоч дивно було, що нікого з проекту не було на ньому.
Отже в пʼятницю виходить на звʼязок рекрутер, поділилась фідбеком, на якому згадувались деякі прогалини, але водночас зазначили, що для них це не критично і що це доволі швидко надолужується і що треба зідзвонитись. Зідзвонившись, рекрутер озвучила, що компанія готова зробити офер і у увечері я його отримаю на пошту, єдине що навіть моя нижня межа зарплатного очікування трохи перестало влазити в їхній бюджет, і я погодився знизити до потрібної. У пʼятницю так нічого не отримав на пошту, у понеділок теж і за що перепитав, відписали що немає кінцевого апруву. У вівторок вже написали що менеджери (жодного не було на інтервʼю) думають це ризиковано, що буцімто я у буду не вмотивованим через знижену зарплатну планку, ну і те що є прогалини, з якими б впорався у перші тижні.
В цілому для мене залишається не зрозумілим те, що на жодному інтервʼю не було представників проекту, нікого з менеджменту і те, що мої зарплатні очікування були в межах бюджету і потім виявилось, що ні. Ну і те, що озвучено було, що вже висилаєм офер і чого не сталось, це якась дичина та повна не повага :/
Вітаю, Дмитро!
Дякуємо вам за зворотний зв’язок.
Фіналізація рішення про подальшу співпрацю — це завжди складний та багаторівневий процес. Відправлення job offer можливе тільки за умови досягнення домовленостей на рівні всіх учасників процесу, що в даному кейсі не відбулось.
Ми будемо раді в перспективі повернутись до діалогу щодо інших відкритих вакансій та розглянути можливість співпраці.
щодо багаторівневого процесу зрозуміло, проте для мене залишається не зрозумілими такі речі: на «скрінінг» співбесіді мої побажання по зарплаті влаштовували (в рамках), в день надання відгуку, озвучена з/п стала останньою перешкодою і я погодився на зниження своєї нижньої очікуваної границі з/п. Тут вже підійшли наступної не зрозумілої ситуації, після згоди знизити свої зарплатні апетити, що проговорювалось в телефонному режимі, задовольнивши згодою на зниження — було озвучено, що готові дати оффер і що протягом декільком годин він надійде. Чого не трапилось, для чого такі речі проговорювати, щоб не виконувати. За 4 дні вияснилось, те що я погодився знизити свою з/п — це ризик, через те, що буду не «вмотивованим», думаю такі речі мають проговорюватись між кандидатом та представником проекту, проте жодної особи з проекту не чув і не бачив. Єдиний позитив, це гарна технічна співбесіда із компетентним експертом, за що дякую! (;