7 травня 12:27
Хотіла б поділитися досвідом відбору на позицію HR Manager, який залишив вкрай неприємне враження.
Сорсер компанії сама написала мені в LinkedIn з пропозицією розглянути вакансію HR Manager. Оскільки я була у пошуку, я ознайомилась з вакансією, та висловила свою зацікавленість.Спілкування продовжувала рекрутерка Людмила Бурдега. Під час співбесіди вона запитала, чи можу я перейти на російську, бо їхня HRD — з Білорусі і не розуміє української. Це вже був «тривожний дзвіночок» для української компанії, але я вирішила дати шанс професійному обговоренню.
Ми двічі домовлялися про терміни фідбеку. Першого разу мені довелося писати самій, на що я отримала відповідь про «потрібно більше часу» і нову дату. Після другої обіцяної дати Людмила просто зникла — на повідомлення не відповідає, жодного фідбеку не надала.
Поки мої повідомлення ігнорувалися, компанія оновила вакансію на LinkedIn.
Дуже прикро бачити такий рівень процесів у HR-департаменті. Якщо компанія сама пише кандидату, а потім дозволяє собі просто зникати після другого етапу — це свідчить про повну відсутність внутрішньої культури та поваги до людей. Не рекомендую.
Анно, дякуємо, що поділилися своїм досвідом. Нам щиро прикро, що у вас залишилися негативні враження від комунікації під час процесу відбору.
Щодо термінів фідбеку — дійсно, процес затягнувся довше, ніж планувалося, оскільки команда паралельно розглядала декількох кандидатів. Це не було проявом неповаги чи ігнорування. Водночас визнаємо, що комунікація з нашого боку могла бути кращою та більш своєчасною.
Ми цінуємо час кожного кандидата та врахуємо ваш відгук для покращення кандидатського досвіду в майбутньому. Бажаємо вам успіхів у пошуку ролі, яка буде повністю відповідати вашим очікуванням та цінностям.