Спілкувався із HR Людмилою щодо позиції розробника в компанію.
Відправив CV і отримав відповідь. Загалом мій досвід був цікавий, але чомусь вирішили, що останній рік я не маю комерційного досвіду роботи. В той час, як в CV в мене зазначено що я працюю «Software developer / Project owner (2023 — Now, contract work)».
На моє зауваження щодо цього критерію та його трактування — 3 тижні як тиша. Як і в коментарях нижче, відчув ігнор.
Працюю в компанії більше року і хочу залишити тут свій відгук.
Найперше, що мені тут сподобалося і навіть трохи здивувало після попередніх місць роботи — це рівень взаємоповаги та довіри, який панує в компанії. Дуже привітні, відкриті колеги, якісний процес онбордингу. Ніхто не контролює кожен твій крок і процес, немає тайм трекерів, важливим є лише результат. При цьому, всі процеси організовані чітко та зрозуміло.
Друге — для мене важливим був гнучкий графік роботи, і тут я без проблем можу відлучитися в будь-який потрібний для мене час чи взяти оплачуваний вихідний:)
Також, в компанії надають макбук для комфортної роботи, є бонуси, можливість проходити навчання (нещодавно отримала новий сертифікат), і загалом тут дуже сприятливі умови для особистісного розвитку.
Я чудово розумію, що гостінг і ігнор — це сучасний тренд у HR, але не думав, що настільки. Після успішного виконання тестового завдання мені сказали комунікувати з Daria Sliusarenko. Вона написала мені в Djinni, попросила почекати й пообіцяла повідомити заздалегідь, щоб узгодити дату технічного інтерв’ю.
Без проблем, почав чекати. Пройшло 6 днів тиші, тож я вирішив нагадати про себе — буває різне, розумію, що може бути завал. Наступного дня Дарія відповіла, що ще не було вільних інтерв’юерів, і запропонувала провести інтерв’ю в п’ятницю.
Далі я пройшов усі три (!) етапи інтерв’ю — від технічного до фінальної розмови з СТО. Усі технічні експерти були чудовими, жодних зауважень. Після дзвінка з СТО він сказав, що Дарія відпише мені наступного дня.
Пройшло 5 днів. Я нагадав про себе — у відповідь тиша. Через 3 дні знову написав — те саме. При цьому вона щодня заходить на Djinni.
І ось мені цікаво: чому ця людина не може знайти кілька хвилин свого дуже важливого часу, щоб просто повідомити, що я не підійшов? До речі, повідомлення досі не прочитанні :)
Ніколи не думала, що у fully remote компанії більше структури та синхронізації процесів ніж у багатьох компаніях, що мають офіси.
З першого дня відчула, що тут тебе цінують як людину, і як кадра.
Onboarding, який дозволяє поступово познайомитися з усіма процесами. Класний привітальний подарунок від компанії з корпоративним мерчем після завершення випробувального терміну. Постійна самомотивація завдяки системі з tacos.
І найголовніше свобода та довіра. Тут тебе не трекають і не слідкують за тим, що ти робив протягом робочого дня, бо тобі довіряють. Якщо потрібно відʼїхати або взяти перерву, то в компанії абсолютно нормально до цього ставляться. Головне — це результат роботи, який ти представиш. Тебе судять по ньому. І це рідкість і за це я дуже поважаю цю компанію та команду.
Команда, до речі, це окремий момент. Кажуть, що в remote форматі соціальні звʼязки не такі міцні. Але тут я цього не відчуваю. Завжди можна попросити про допомогу або поговорити про щось неробоче. Або якщо щось турбує, то це можна проговорити і цей фідбек врахують.
У WebLab Technology (WLTech.AI) немає купи рівнів ієрархії. Тут є можливість прямої комунікації з керівництвом. І можливо ще й тому ти відчуваєш, що тебе чують і що ти завжди маєш право сказати те, що думаєш.
Відпустки, опція брати вихідні навіть в будні, відкрита комунікація, можливість зростати, адже можна попросити взяти курси, якщо це дійсно покращить тебе як спеціаліста — це все реальні плюси, які особисто для мене ставлять цю компанію у позицію лідера з тих місць, де мені доводилося працювати.
Працюю у WebLab Technology 6 місяців як Frontend розробник. За цей термін можу виділити лише плюси:
— Віддалена робота: Це одна з основних переваг, яка дозволяє працювати зручно та ефективно.
— Високий рівень професійності колег. Кожен з працівників має рівень не нижче чим Middle у своїй сфері.
— Можливості для розвитку: Компанія надає широкі можливості для особистого та професійного зростання, включаючи навчання та розвиток у різних напрямках.
— Бонуси та подарунки.
— Менторство: Можливість мати ментора у своєму початковому шляху допомагає швидко впоратися з новими завданнями.
— Гнучкий графік.
— Робота із сучасніими технологіями, включаючи AI.
— Цікаві проекти.
Це відмінна компанія для роботи віддалено! Працюю майже рік.
— Компанія надає техніку для роботи;
— Гнучкий графік дозволяє мені самостійно обирати святкові дні;
— Є менторство та звітність твоєї успішності кожен місяць;
— Також є компенсаційні виплати за курси або софт для роботи;
— Порадували неформальні зустрічі з командою, які дозволяють краще пізнати один одного та налагодити комунікацію.
Працюю в WebLab вже більше 2.5 років. І хочу поділитися своїми думками про це місце роботи.
Перше, що для мене найважливіше, компанія зосереджена на асинхронній роботі. Це дозволяє працювати коли зручно та коли я найбільш продуктивна.
Щодо команди, то колеги тут — це спокійні, позитивні та дружелюбні люди, з якими завжди приємно працювати.
Також, що не мало важливо, в компанії дуже конкурентоспроможні бонуси, що є додатковим стимулом для роботи. Компанія забезпечує технікою, страховкою, курсами англійською та іншими ресурсами. Компанія за твій розвиток та підтримає твоє бажання та прагнення розвиватись в суміжних чи нових сферах.
Цінності компанії відображають її культуру і ставлення до співробітників. Відкритість, готовність вчитися новому, скромність, повага, самостійність та чесність не лише слова, але і реальні принципи, на яких базується щоденна робота.
Підсумовуючи, можу сказати, що WebLab — це не просто місце роботи. Це спільнота однодумців, яка цінує своїх співробітників та постійно розвивається. Я задоволена, що є частиною цієї команди)
Працюю в компанії трохи понад рік.
Одразу з офером отримав роадмап по розвитку.
За рік отримав 2 сертифікати AWS, відповідно давали час на навчання і сертифікацію.
Сама робота цікава, якщо щось не виходить або не знаєш завжди підкажуть або знайдуть альтернативне рішення.
Повністю віддалений режим роботи, тобто ви «майже» самі собі можете планувати графік.
Чому «майже» — бо все-таки треба взаємодіяти з командою і відвідувати мітинги.
Навіть вважаючи що останній рік був не простий, але компанія розвивалась і штат поповнився новими членами команди.
Основні цікаві моменти вже до мене описали в попередніх відгуках про бонуси і т.д..
Все в роботі так і зберігається на цей час
Якщо читаєте цей відгук як майбутній колега, то спробуйте і думаю вам сподобається так само як і мені.
WebLab Technology — это место где хочеться работать и развиваться! Интересные и разнообразные проекты, современный стэк технологий. Сильная команда специалистов, которые всегда готовы оказать содействие или помощь.
Компания постоянно развивается и совершенствует подходы к рабочему процессу.
Оплачиваемый отпуск, гибкий рабочий график, бонусы, компенсации и курсы... т.е. все необходимые условия для комфортной работы и развития.
Отдельно хотел бы выделить отношение руководства компании, которое действительно поражает — в любой, даже самой тяжелой ситуации тебе окажут помощь и содействие, что крайне большая редкость в наши дни.
В виду удаленной работы, единственный минус — это отсутствие офлайн встреч всего коллектива. Думаю в будущем было бы хорошо организовывать общие встречи.
Хорошая компания с лояльным отношением к сотрудникам, свободный график работы. Достаточное кол-во митингов, для того чтобы быть контексте при этом выполнять свои рабочие обязанности.
Большим плюсом является сильная команда разработки, атмосфера в коллективе дружественная, всегда можно обратиться за советом/помощью и никто тебе не откажет. Также хочу отметить грамотный подход онбординга новых сотрудников, информацию преподносят дозированно, чтобы человек мог усвоить пройденный материал.
Продукт очень интересный, многогранный — нет рутины в работе, каждый день узнаёшь что-то новое для себя.
Из плюсов — курсы английского языка, девайсы необходимые для работы предоставляет компания, 36 дней оплачиваемого отпуска.
Уже год работаю в WebLab Technology бэкенд-разработчиком. Здесь много плюсов:
— всегда используем новейшие технологии программирования
— команда топчик, все сотрудники не ниже middle+, все слушают и уважают друг друга
— предоставление макбука или других девайсов
— оплачиваемые компанией образовательные курсы и программы повышения квалификации
— компенсация по добровольному медицинскому страхованию
— компенсация затрат на коворкинг
— гибкие выходные при необходимости, 36 оплачиваемых компанией выходных дней в году
— в конце года есть бонусы типа
— строгий код-ревью
— можно расти в карьере, если проявить себя, например, мне уже начали давать менторство, интервью и проверку тестовые задания
— проекты интересные и большие, всегда есть чему поучиться
— главное, что компания уделяет большое внимание внутреннему развитию сотрудников.
Работаю в компании примерно 5 лет. Какие плюсы и минусы:
Плюсы:
— Компенсация релокации в другую страну, после войны я переехал в Турцию и бонус от компании сильно нас выручил.
— Предоставление рабочего мак бука, с возможностью выкупа или возвратом после увольнения.
— Оплачиваемый отпуск + легко взять отгулы при необходимости.
— Хороший рекрутинг в компании, все сотрудники middle + уровня, и неадекватов за весь срок работы не было.
— Низкая текучка кадров. Иногда уволившиеся сотрудники возвращаются, что я раньше не замечал в других компаниях.
— Адекватная оценка задач, это очень важный пункт. Сроки обсуждаются на митинге и оценка задач всегда закладывается с запасом.
— Не большое количество созвонов в день. Ежедневный созвон редко длится больще 20 минут.
— Современный стек, есть возможность учить новые технологии. У компании есть доступ к образовательным ресурсам.
— Комфортная атмосфера в компании. Никто не давит психологически и не орет друг на друга. Возможно самый важный пункт)
Минусы:
— Иногда перевод отправляется позже или раньше. Могут отправить как 2 ого числа так и 15 ого. Такое случается не очень часто, но иногда расстраивает.
— Низкий уровень общения внутри компании. К примеру нет встреч компании раз в год на хакатон или чего-то подобного. За 5 лет я увидел только пару коллег и скорее это было случайностью). Это довольно важный пункт для укрепления команды при удаленной работе. (понимаю что в условиях войны это звучит бредово, но речь скорее о довоенном времени)
Компания работает с интересными задачами и современным стеком. Поддерживаются инициативы по улучшениям. Свободный график работы, без сильного перегруза. Хорошая дружественная атмосфера в команде.
Хорошая компания, можно отлично прокачать скилы и приобрести новые. За достаточно длительный период в 2,5 года ни проблем, ни конфликтов не возникало никогда, даже предпосылок не было. ЗП растет по результатам труда, а не по просьбам. Есть возможность организовывать работу самостоятельно и внедрять процессы на проектах. Нет поминутных отчетов о проделанной работе, трекеров и прочей чепухи. Не было проблем с тем, чтоб взять отпуск, day off, отлучиться и сходить к врачу, если надо и т.д. Действительно отличная команда в которой никогда не откажут в помощи. В компании работают классные специалисты уровня минимум Middle/Middle+ на всех направлениях. Здесь есть чему учиться как новичку, так и опытному специалисту.