Vakoms

Львів, Івано-Франківськ, Вроцлав (Польща)

Проходив співбесіду на позицію Full stack dev (Laravel, Vue). HR була привітна, відповіла на всі посталені запитання. Що стосується тех співбесіди — підійшли дуже якісно, питання були саме стосовно того, що на проекті реально використовують. Залишились тільки позитивні враження.

Проходил собеседование на позицию Senior Java Developer. Очень понравилось отношение к кандидату: у меня были реальные временные рамки для процессинга и компания смогла устроить все этапы быстро, учитывая, что один из этапов был с иностранными заказчиками, которые не всегда любят давать ответ день в день. Относительно интервью могу сказать, что вопросы были абсолютно по «делу» если чего то не знал давали объяснение. Я однозначно рекомендую попробовать свои силы и выбирать данную компанию, так как даже по собеседованиям видно, что компания уважает сотрудников (возможных) и старается избегать микроменджмента и прочей волокиты, а также предлагает интересные проекты с хорошим микросервисным стеком.

To be short, Honestly recommend this company both employees and clients.

I’d been working in Vakoms as an iOS Developer. They respected me and every employee. Stable work process, no micromanagement. There is a proffessional environment and an excellent opportunity to grow as a specialist. I’m kindly appreciate my experience working with Vakoms!

Пропрацював 2 роки пайтон розробником. Про компанію і колектив враження дуже позитивні, приємна атмосфера, неформальне і не зарегульоване спілкування як з колегами так і з менеджментом. Різнопланові проекти, мені в основному попадались стартапи (з їх плюсами і мінусами), хоча є і більші проекти які на ринку уже багато років.
основна перевага, як на мене, це можливість попрацювати на різних проектах, і набратись досвіду комунікації з різними замовниками.
прекрасні безкоштовні курси англійської в середині компанії
соц пакет загалом як у всіх, що теж не погано)
менеджмент це адекватні люди які націлені на вирішення проблем, і комунікувати можна на пряму.
трохи про недоліки — вони витікають з «стартапності» проектів, тому потрібно бути готовим до специфіки роботи зі стартапами? Хоча на зрілих проектах цих проблем уже очевидно нема.
Загалом попередні відгуки добре описують компанію.
P.S. компанія переїхала з Пасічної на Зелену в новий бізнес центр, і тепер офіс — опен спейс

Працювала у Vakoms півтора роки. Залишились тільки позитивні враження від компанії: керівництво лояльно відноситься до працівників, цікавиться робочою амосферою та сприяє її покращенню; хороші і дружні колеги, які готові допомогти і підказати)); завжди приємні і толерантні HR-ри)). Vakoms — це мій трамплін в кар’єрі QA. Рада, що працювала з вами!

Працюю тут уже рік та з першого дня почуваю себе як у своїй тарілці.
З переваг:
— Професійні та чуйні HR-и, що можуть організувати все: від тренінгу по наданню першої медичної допомоги до занять у автошколі.
— Vakoms влаштовує безкоштовні курси PLLUG (Android, QA, C++\Qt, iOS\Swift ...).
— Відшкодування пакету страхування.
— Можливість спілкуватись безпосередньо із замовниками.
— Офісний масаж.
— Корпоративи.
— Поруч з офісом є 2 спортзали у які працівники Vakoms мають 50% знижку.
— Для мене найбільшою перевагою роботи у Vakoms є мої колеги по проекту.
Загалом, тут можна бути певною, що будь-які твої прохання чи зауваження будуть почуті, а для тебе створять тепличні умови для роботи і розвитку.

+ неймовірний колектив і дружня атмосфера на всіх рівнях: в тімці, між різними тімками, з керівництвом.
+ просторий великий офіс, без опенспейсу і переповнених кімнат. все максимально комфортно.
+ нереально круті корпоративи. там все найкраще, що тільки можна придумати.
+ хороший соцпакет.
+ дуже хороші можливості для технічного розвитку, незанудні проекти і широкий спектр технологій і поля для саморозвитку.

загалом дуже рекомендую компанію — і для молодих джунів, і для досвідчених сініорів

Працювала в цій компанії 2 роки у відділі маркетингу.

З плюсів:
— Дуже дружній колектив, регулярні тімбилдінги і спільні обіди на
кухні, всі корпоративи на висоті.
— Регулярні мітінги з HR та керівництвом, де вирішують всі питання
працівника та переглядають зп.
— HR відділ — це окремий плюс. Дівчата завжди стараються вирішити усі
проблеми і питання, завжди прислуховуються до потреб колективу і
чудово виконують свої обов’язки.
— Постійний ріст команди. Майже завжди є відкриті вакансії, регулярно
з’являються нові лиця. У 2019 відкрили новий офіс у Франківську.
Думаю, далі ріст буде ще стрімкішим.
— Можливість прийти з початковими знаннями та навчатись в процесі.
Компанія часто дає шанс перспективним джуніорам і трейні, яких сініори
підтягують впродовж випробувального періоду.
— Справді класні плюшки у вигляді безкоштовних офісних масажів для
працівників. Для дівчат — регулярно приходить майстер манікюру в офіс.
Компанія також дає знижки в спортзал, який знаходиться поруч.

З мінусів:
— Локація вул. Пасічної. Добиратись складно з інших районів і поблизу
дуже невеликий вибір місць харчування, куди можна піти на обід.

Пропрацював тут Python девом майже 3 роки, прийшовши сюди зеленим джуном.
Той, хто любить працювати зі стартапами і реальними молодими продуктами, які ростуть і розвиваються, з усіма вихідними плюсами і мінусами — це місце для вас: максимум останніх технологій, динамічний девелопмент, дуже різнопланові проекти, на яких можна як писати звичайні апішки, так і крутити сокети для розумних будинків і інших смарт-девайсів. Тут завжди можна знайти собі цікаву роботу.
Деякі особливості «стартапного» типу менеджменту на окремих проектах цілком компенсовуються абсолютно адекватним керівництом, з яким завжди можна домовитися.
Тут справді приємний колектив і багато з ким до сих пір хочеться підтримувати звязок попри те, що я там не працює вже більше 2ох років. Є багато хороших і досвідчених спеціалістів.
Соцпакет досить стандартний.
Корпоративи і справді на висоті.
Локація офісу неоднозначна: зручно, якщо ти їздиш на власному авто і живеш не на Левандівці чи Рясному, бо тоді туди легко доїжджати особливо не стоячи в корках; якщо ж добиратися громадським транспортом не живучи поряд — маршрут прийдеться ретельно продумувати.
Вцілому враження залишилися досить позитивні.

Пропрацював тут майже 7 років — загалом дуже теплі почуття залишились.
— доросли до 100+ працівників, зняли великий офіс, відкрили філію в Івано-Франківську — фірма постійно розвивається.
— постійний ріст ЗП, регулярні «performance review», адекватна оцінка твоїх навичок і досягнень.
— постійно гарний колектив — можна і по роботі запитати, і про особисте, і шашлички пожарити на задньому дворі по п’ятницях =)
— шефи працюють із тобою на фірмі, тому можна звернутись до них напряму якщо у тебе проблеми і тільки вони це можуть вирішити. Хоча і HR чудово допомагають. Мабуть найбільша перевага — це те що ти тут почуваєш себе вільно. Можна обирати проекти та технології з якими хочеш працювати — тут можна рости у тому напрамку який тобі найбільше до вподоби.
— велика парковка біля офісу
— велика відпочинкова зона на поверсі — теніс, футбол, міні-кухня, мангал
— найкращі корпоративи)
А тепер трішки про мінуси:
— офіс знаходиться на Пасічній, тобто краще мати машину
— незручна система звітування — кожен день потрібно звітувати окремо
— нестача менеджерів (хоча ця проблема не дуже відчувалась останні роки)
— тут майже нема бенча — зазвичай садять помагати на інший проект, який не завжди цікавий

Проходив співбесіду на позицію junior dev, і хоча через особисті проблеми не зміг прийняти оффер (хоча він був непоганий), враження про компанію дуже хороше. Два моменти які запам’ятались:
1) після технічної співбесіди надіслали відгук про сильні і слабкі сторони — це дуже круто, особливо для джуніорських посад
2) надзвичайно приємні люди, співбесіда була саме як співбесіда, а не як допит.

Дружня атмосфера, новий просторий офіс, класні вечірки. Багато цікавих проектів і постійно з’являються нові, у зв’язку з чим часто відкриваються нові вакансії.
Відчувається, що керівництво дбає про компанію загалом (маркетинг, активний пошук нових клієнтів, переїзд в новий офіс), і про працівників зокрема (хороше ставлення і зарплати, різноманітні бонуси, спортзал, курси з англійської, велика парковка, техніка й інші плюшки).

Уже більше півроку я задоволений проектами та колективом. Найкраще, те що легко знайти мову з керівництвом, яке завжди раде вислухати. Є дуже цікаві проекти де у команді працюють девелопори із різних галузей: типу: бекенд, фронтенд та нейтів мобайл(ios vs android). Тобо тут нескучно! Корпоративи просто крутезні!!! Щей скоро переїзд на новий офіс :)