8 травня 13:23
Я проходив співбесіду на роль Tech Lead/СТО і якщо ви цінуєте свій час та прозорість процесів, то я категорично не рекомендую цю компанію(як і їх дочірню компанію InsuLabs) для розгляду як серйозне довготривале місце роботи, якщо шукаєте щось в ліниво на шабашку — може бути. Але все виглядає так, ніби компанія набиває базу кандидатів.
Почнемо по-порядку:
1. Загальний процес рекрутмент флоу зайняв 1,5 + місяці. Вам озвучать наступні етапи: рекрутер — СОО — сейлз+HR — СТО консультант — СЕО. В реальності, коли ви пройдете все це, Ви отримаєте бонус, про який вас не попередили на початку — збір референсів з минулих робіт.
2. Збір референсів заслуговує окремого пункту. Окрім того, що про це не озвучують одразу, мене попросили надати контакти з минулого місця роботи — я надав 3 контакти. 3 дні тиші без зворотнього зв’язку — пінгуєш рекрутера, він «прокидається» і каже, що HR департаменту цього не достатньо, вони просять контакти HR-ів з колишніх робіт (майнд ю, це компанії, в яких ви працювали
3. Затягування процесів після зборів фідбеків. Тут ти вже розумієш, що з цією компанією нічого не складеться, але вже принципово цікаво, куди заведе ця історія. Після 2 раунду референсів вони пропадають десь на тиждень. Обіцяють завтра — завтра, але звісно ж не приходять.
4. Врешті решт. Після маринування, яке почалось ще з 18 березня отримав фідбек, що позицію вирішили поставити на холд. І можливо це б ще можна було б прийняти за відповідь (хоча навіщо тоді було ДВІЧІ збирати референси?), тільки ось трапилась незадачка — вакансія на Джинні перевідкрита.
Тобто на виході ми маємо те, що Вас будуть тягати по етапах, тягнути з відповідями, а наприкінці керівництво не спромоглося написати якусь адекватну причину відмови, збрехали про позицію на «холді», про те, що вакансія оновилась автоматично (ні, на Джині так не працює) і летс кіп ін тач. З таким довгим процесом це є абсолютною неповагою до часу кандидата і особисто для мене неприйнятним.
P.S. Звісно, зараз прийде HRD і напише щось на кшталт, що їм шкода, що в мене залишилась такі враження від процесу, що вони намагаються ставати кращими і удосконалюватися, але як бачно з першого відгуку на цю компанію, нічого не змінилось.