Компанія активно допомагає ЗСУ.

Я з UnderDefense з 2021 року. Починав ще коли компанія була меншою, зараз вже і спектр надання послуг ширше і клієнтів все більше з кожним роком. Проте UnderDefense не зменшує швидкість зростання і зараз, не дивлячись не всі виклики.
І мені подобається спостерігати за стрімким розвитком реально крутого українського бізнесу, який навіть в воєнні часи дуже стійкий, продовжує рости, розширяти команду і випускати нові продукти.

В команді багато дійсно сильних в кібербезпеці людей, є серйозний рівень експертизи, здобутий за роки практики, до прикладу наш SOC (security operations center) на мою думку — просто найкращий в Україні і впевнено конкурує за кордоном.

В той же час компанія продовжує щорічно проводити свою інтернатуру та наймати на entry level і молодь з високим потенціалом. Це дуже показово, бо далеко не кожен бізнес може собі зараз це дозволити.

Також, компанія просто безперервно підтримує сили оборони України, фінансово та експертизою, вкладаючись в захист країни реальними діями, і додатково співпрацює по глобальних проектах з потужними волонтерським фондами, наприклад «Повернись Живим», бо регулярно на внутрішніх ресурсах постять фотозвіти і скріни подяк від різних бойових підрозділів.
Знаю особисто багато хлопців і цілих підрозділів, яким допомога надавалась негайно при першому запиті і в критичні моменти дійсно зіграла вирішальну роль.

А тих співробітників компанії, що особисто пішли на фронт — їх і їх сім’ї компанія всіляко підтримує впродовж всієї повномасштабної війни. Респект за таку позицію!

Підтримали: Polina Sukhostavets

Я прийшла з великої корпорації, де все було стабільно, відпрацьовано й передбачувано.
Тут — інша реальність: шалений темп, постійні зміни, LEAN у дії, і головне — ти впливаєш на процеси та бачиш результат своєї роботи. Заряджає на повну!
З керівництвом не завжди просто, фідбек швидкий, прямий і без прикрас. Але чесно, краще почути все відразу, ніж усмішки сьогодні й «міна під ногами» завтра, як це часто буває у великих компаніях.
Тут панує принцип no bullshit — якщо багато говориш і мало делівериш, двері там 👉. Колеги відкриті, драйвові й готові підставити плече. Атмосфера — саме те, щоб рости професійно й розвиватися в продуктовій ІТ-компанії.
Знаю засновника з 2015 року, давно спостерігала за розвитком UnderDefense, а тепер, зсередини, бачу: і платформа, і команда — реально світового рівня!
UnderDefense — майбутній unicorn. Не перемикайтесь! Працюємо заради розвитку IT і перемоги!

Підтримали: Alisa ZubkoKateryna Hirna

Я працюю тут (з паузами на активну службу в ЗСУ) вже 4 роки. Бачив як приходили дуже різні люди, успішні і не дуже. Слабші йшли, і компанія їх відпускала, тому що людям, які розбалувані типовим аутсорсним ІТ — тут точно не місце. Я з самого початку бачив як будували цей бізнес, спершу спостерігав збоку ше з 2017, а потім доєднався в 2020. Бо коли компанія росте (не по кількості людей, а за рахунок ефективності в плані прибутку і ше й такими темпами) — не виникає питань про методи. Всі отримують рівно стільки на скільки домовилися, на скільки ринок готовий платити і навіть трошки більше. Як в спецпідрозділ — відбирають А-players
В нас формула в команді проста — тут працюють ті, хто реально хоче успіху, скромні, без роздутого его, готові працювати разом. Працюють амбітні люди, які швидко вчаться і здатні професійно виростати в цій команді в рази. Найкраще це працювати з дуже розумною командою, яка розуміє свою місію так само сильно як ти.

Підтримали: VladislavKateryna Hirna

Pros
В перші дня коли я тільки приєднався до цієї компанії, мені було складно. Багато рішень і підходів здавалися незвичними і контроверсійними — іноді навіть заннадто. Але ця компанія не виїждає зарахунок комфорту. Вона працює на результат і на ефективність процесів. Це в ДНК любого бізнесу.

З часом я почав це вловлювати. Я зрозумів бачення керівництва і, що ще важливіше, зрозумів, яку користь це дає мені як менеджеру для особистого розвитку. Мені надали реальний вплив і контроль. Я можу формувати процеси й ухвалювати рішення без бюрократії.

UnderDefense, це не місце, де можна «плисти за течією». Якщо ти шукаєш спосіб відсидітися або робити вигляд, що працюєш, тебе швидко попросять. Але якщо ти хочеш рости, керувати і реально впливати на результат — ця компанія дасть тобі таку можливість.

Загалом я справді задоволений тими можливостями, які тут отримав. Як менеджера, це середовище змусило мене вирости — і я це ціную.

Cons
— Високий рівень тиску і низька терпимість до роботи середньої якості.
— Багато рішень компанії суперечать типовій корпоративній логіці. Це не обов’язково погано, але до цього потрібно звикнути — і не всім це вдається.
— Компанія постійно змінюється, часто без попередження. Якщо тобі потрібна стабільність і передбачуваність, це може здаватися хаосом.
— Баланс між роботою та особистим життям може постраждати. Коли все термінове і орієнтоване на результат, особисті межі легко розмиваються, якщо не стежити за ними.

Підтримали: Kateryna Hirna

Я потрапила в UD після 10+ років у великих стабільних компаніях з налагодженими процесами. Можу сказати тільки, що UD — це зовсім інший світ.
Тут кожен день ти бачиш компанію у всіх її проявах: як вона росте, помиляється, шукає баланс, змінює напрям, як приймає рішення.

Enterprise — це однозначно круто. Це школа, це структури, це процеси.
Але стартап — це вайб. Тут нема де сховатись — або ти рухаєш бізнес, або бізнес рухається без тебе. Тут потрібно бути включеним, мислити бізнесом, генерувати цінність і використовувати знання на практиці, а не просто їх колекціонувати.

UnderDefense — це місце з дуже простими правилами:
-хто шукає — той знаходить
-хто пробує — той росте
-хто не готовий — рухається далі.
І це нормально, бо не всі встигають і не всі витримують цей темп.

Компанія збирає A-players — не ідеальних, але сильних, мислячих людей, які не бояться відповідальності й хочуть розвиватися.
Так, це дуже важко. Іноді здається, що легше все кинути, але коли оглядаєшся назад, розумієш, що став набагато сильнішим.

Я прийшла сюди за новим досвідом, а отримала інший рівень мислення і зовсім інший погляд на бізнес.

Підтримали: Liudmyla BokaloKateryna Hirna

Відгуки на ДОУ вже давно стали для деяких компаній приводом таврувати авторів «токсичністю», але як сказала одна мудра людина: «навіщо тобі співпрацювати з компанією, яка робитиме так на основі чесного відгуку?». Тому, я вирішив таки поділитися своїм досвідом співпраці з даною компанією.

Для того, щоб «задати тон» поділюся посиланням на відгуки на Glassdoor, куди мені рекомендували заглянути бувші працівники компанії, щоб «підняти настрій».

Висновки переніс сюди, бо вийшов логрід. А вони такі:

Професійним інженерам — не рекомендую співпрацю з компанією. Токсичне та малопрофесійне керівництво зведе нанівець ваші зусилля. Воно того не вартує. Шукайте іншу компанію. Як приклад, можу навести, що ГД дозволяє собі підвищувати голос на працівниць при всіх, в присутності власної дружини та ще й так, що потім людям потрібно «подихати». Якщо ви все таки вирішите тут працювати — вимагайте перегляду контракту, зокрема в питаннях северенс пекеджу.

Студентам інтернам — рекомендую інтернатуру. Тут багато цікавих людей, які дійсно багато знають та люблять свою справу. Не рекомендую підписувати трирічний кабальний контракт з купою штрафів. Керівництво настільки дрібʼязкове, що не дозволить вам піти в іншу компанію без штрафу, навіть, якщо залишилося відпрацювати пару місяців чи рік. А вам захочеться піти, бо зі слів інтернів попередніх років ЗП пропонують одразу в рази більшу. Приклад трешу тут: інтернів, яких взяли першими через пів-року роботи змусили пройти «технічну співбесіду», хоча вони вже найняті (привіт некомпетентності радянської вчительки в HR).

Менеджменту — дуже гарно подумайте та обговоріть всі умови, які залізобетонно зафіксуйте в контракті, якщо вже вирішили працювати тут. Не варто думати в стилі «я його виправлю» чи «та я можу працювати з будь-ким» — ризикуєте витратити забагато зусиль, але це може бути варто певного досвіду та коштів. ГД запросив HRD, яка сама звільнилася за пів-року, по знайомству з попередньої компанії де сам працював, але не певен, що після такої співпраці хтось іще захоче долучитися. Тільки безумовний прогин — ключ до роботи тут (дивіться відгуки на Глассдор).

Партнерам та клієнтам — працювати можна за умови інвестування в контракти та жорсткого контролю. Явного підриву стосунків не буде, але і перейматися сильно, як інфантильні рішення ГД повпливають на Вашу компанію теж ніхто не буде. Тут є дійсно гарні працівники, зацікавлені у своїй справі. Щодо потенційної негативної ситуації читайте далі лонгрід та глассдор — не даремно там тільки 2 види відгуків: реальні на 1 зірочку та змушені на 5 зірочок, чогось середнього немає.

Дякую усім колегам, які свого часу мене підтримали та з якими нам чудово працювалося. Вірю, що ви зможете знайти собі комфортне місце для роботи, якщо не тут, до десь в більш «дорослій» компанії.

----

Далі моя історія співпраці та взаємодії з компанією. Імен не називатиму. Та постараюся уникнути оцінок (в тому числі негативних) на користь фактам. Звісно, ця ситуація мені особисто не приємна, тому, заздалегідь вибачаюся за можливий відтінок передвзятості.

З початку, все виглядало досить непогано — український стартап у сфері кібербезпеки, ще й у Львові, але певні червоні прапорці вже були: поспіх у наймі, багато етапів співбесід, тиск, щоб скоріше все пройти. Таке буває, може дійсно терміново потрібен спеціаліст? Тому, на все погоджувався і швидко пройшов всі етапи. Замовнику сподобалась моя кандидатура і ми почали процес найму.

Другий прапорець: необхідно було самостійно підбирати собі вживану техніку, шукати де придбати, користуватися тим, що є. Добре, що з попередньої компанії мені дали можливість користуватися робочим нутом для пошуку і влаштування на нову роботу. Врешті решт вдалося знайти самому гарну пропозицію по розпродажу у Львові.

Оскільки я працював на замовника, то з компанією на початках перетинався мало і особливих проблем не було. Проєкт цікавий, з викликами, були свої складнощі, але про них замовник попереджав і я поставився до цього, як до виклику.

Перше критичне питання з компанією виникло за пару місяців, коли мало настати чергове свято і я планував відпочинок, то від колег дізнався, що «в UD немає свят». Вірніше є, але тільки 3 з потенційних 10ти. Про це не йшлося ні на етапі співбесід, ні в сфері, ні в онбординг презентації, ні у внутрішній документації.

Я звернувся до свого менеджера (за сумісництвом одного із засновників) та запропонував зустрітися з новопризначеною HR Директором, щоб обговорити ситуацію. Виявилося, що «ну ми відмовилися від свят, коли в державі їх відмінили». На питання: як відмова від свят в приватній компанії допомагає державі? я почув відповідь «ееее...» і запитав «то може ви зекономлені кошти конвертуєте в сонат?». На що отримав невпевнену ствердну відповідь. За цей час мені вдалося поспілкуватися з іншими колегами і стало зрозуміло, що всі би хотіли мати на 3й рік великої війни більше свят для відновлення, тим більше, що для працівників, які виїхали чи працюють з інших країн таких обмежень не існує, а керівництво (всі хто працює більше 3х років) мають необмежені вихідні.

В результаті ми домовилися, що офери, хайрінг процес та внутрішню документацію оновлять (я навіть написав драфт полісі, де запропонував надати працівникам вибір: залишити все, як є (але щоб про додати була звітність), приходити в офіс у святкові дні волонтерити або просто мати свята і донатити на свій розсуд. Окрім того, мене попросили не афішувати, що для мене «працюють» всі державні свята, на що я погодився, за умови, що питання зі святами для працівників буде вирішено глобально (було сподівання на полісі, яку я задрафтив).

Ще через кілька місяців настало Різдво і COO компанії в повідомленні подякував всім працівникам, що вони долучаються до акції «робота у UD без свят», але ніякої альтернативи чи можливості не брати в нії участь не було озвучено всупереч нашим домовленостям.

Наступний прапорець — це очікування, що уся додаткова робота, як то організація інтернатури для найму кандидатів буде здійснюватися безоплатно, на волонтерських засадах. Мене не влаштував такий підхід, адже компанія отримує прибуток з нових наймів, то чому я маю робити це безкоштовно? Я погодився на організацію аналогічної програми для ветеранів (тут питань немає — це наш обовʼязок), але на жаль з цього нічого не вийшло.

Окрім того, після проходження інтернатури, компанія новим інтернам не надала навіть килимків та мишок, про «вигорілі» вживані монітори від яких болять очі і яки потрібно шукати по офісу самому, я навіть мовчу. В якийсь момент спостерігати за цим мені стало боляче і я оперативно зібрав зустріч з COO та вже новим HR директором (попередня звільнилася не пропрацювавши і пів-року), де продемонстрував брудний вживаний килимок та мишку з «Аврори», за які працівникам треба іще поборотися. На що була відповідь: ну я килимком взагалі не користуюся.

Далі склалася ситуація, яка призвела до того, що в чаті офісу я згадав за відсутність свят у працівників і що за цей рахунок компанія PRиться на допомозі ЗСУ та не звітує за витрачені кошти. Нова HR директор «взяла ситуацію в свої руки», та в найкращих традиціях СССР заявила, що пишається, що працює в «найкращій в світі компанії», де менеджмент не займається непотрібними звітами, а шукає нових клієнтів і де не треба звільняти людей, як в компаніях де є свята і взагалі, щоб я «підійшов до неї і вона мені все пояснить», які особливі стосунки у компанії з Повернись Живим і що це не має стосунку до «святкового» внеску працівників.

Такого лицемірства я вже не витримав і зауважив, що звільняти людей не потрібно, бо вони самі йдуть від неадекватного керівництва (дивись посилання на Glassdoor). Слід зауважити, що за місяць-два до того з компанії пішли або були звільненні: Delivery Director, HR Director, Recruitment Team Lead та BDM команда майже повним складом. І це не просто люди, а реально хороші професіонали. DD взагалі найкраща, з якою мені доводилося працювати (її до сьогодні згадують інтерни).

Був іще інцидент з нестабільним інтернетом в офісі, який просто унеможливлював роботу. Системного адміністратора в компанії немає, а відповідальність за інфраструктуру покладається на тих самих студентів-інтернів. Ген. директор написав в загальний чат, що якщо мені все так не подобається, то варто «написати заяву на звільнення», на що мені довелося пояснювати йому про відповідальність не тільки перед компанією, але і перед замовником, і що на такі «пропозиції» я не вестимуся.

В результаті цього ми домовилися зустрітися з ген.директором, HRD та іще одним засновником, щоб обговорити ситуацію, що я пропонував неодноразово. ГД спізнився на зустріч на 45 хвилин. Саму зустріч почав інший співзасновник, який сказав, що хоче почути моє бачення ситуації, яке я і виклав. Дискусія зайшла в глухий кут на тезі: «якщо ти не знаєш чи ми щось робимо, то це не означає, що ми нічого не робимо», бо альтернативна теза «якщо я не знаю, що ви щось робите, то це не означає що ви робите» виявилася заскладною для сприйняття. ГД кілька разів «кидався» фразами в стилі «та тут немає про що далі говорити» і «треба розходитись». Я поставив питання чого вони від мене хочуть? На що співзасновник сказав, що вони очікують, щоб я пояснив всім в чаті, що питання по святах буде вирішуватися індивідуально. Я від цього не відмовився, але тут почалося чергове коло «та тут немає про що далі говорити» і ГД таки погодився мене звільнити. Запропонував відпрацювати 3 місяці (видно таки згадав за замовника), але я відповів, що стандатрних 2х тижнів буде досить, на чому ми і потисли руки. Іще HRD намагалася зманіпулювати на тому, що «причина звільнення — відмова виконувати домовленості», на що я зауважив, що я ні від чого не відмовлявся і далі почався газлайтинг)

Через кілька днів я зідзвонився із засновником уточнити чи вони повідомли замовника про моє звільнення, на що він відповів ствердно і зауважив, що у нас в договорі написано відпрацювати місяць. Я з тим не став сперечатися, бо не хотів підставляти замовника. І тут компанія мені пропонує, працювати на замовника напряму, що вони не будуть проти і тільки здійснюватимуть фінансові транзакції. Окрім того в мене залишилося 15,5 робочих днів відпустки, які я мав би відгуляти за цей місяць, бо компенсувати їх компанія не збиралася. Я обговорив із замовником питання прямої співпраці, що вони не могли найняти мене напряму, але теж були не проти оплати черз UD, дали мені рейз у 10%, погодились компенсувати відпустку, щоб я не переставав працювати та на майбутнє надати безлімітні вихідні.

Мене все влаштовувало за умови підписання нового контратаку та зняття умов про неконкуренцію з цією компанією клієнта. І тут почалася наступна частин Марлезонсьокого балету — представники UD просто пропали. Перестали відповідати. Один раз зателефонував COO та наполягав, щоб я працював в межах поточного контракту та ніякої відмови від некомпіту, на що я не погодився. Довелося тиснути через замовника і один із співзасновників вийшов на контакт та пообіцяв підписати новий контракт, драфт якого мені показав з телефону. Обіцяв також його скинути та зафіксувати письмово наші домовленості, але так цього і не зробив...

Окрім того, компанія не виплачувала мені рейз, хоча замовник стверджував, що всю суму передавав... В результаті за ті самі три місяці, які я обіцяв замовнику, мені довелося перервати співпрацю через це... Замовник натиснув на компанію і вони виплатили борг по ЗП, але мені так і не компенсували невитрачені дні відпустки.

Ось такий трешак, шановна спільното. Висновків багато і щодо своєї поведінки. Занадто я позитивно ставився до нашого лампового IT, бо як би ми не розходилися з якою компанією, ніколи невиплат по домовленостях та ігнорування не було. Окрім того, усі конфлікти завжди вирішувалися і професійні HR знаходили спосіб порозумітися. Прямо привіт і дяка всьому менеджменту з моїх попередніх компаній — ви були адекватні не зважаючи ні на що!

Висновки по компанії перенесу нагору, бо думаю, що мало хто захоче читати прямо все, а от результуючі думки можуть бути цікаві.

Тим хто дочитав, дякую за увагу. Буду радий відповісти на коментарі та запитання. Бажаю успіху у пошуках гідних компаній.

Більшість пишуть відгуки, коли щось пішло не так — накинути на вентилятор зі злості завжди простіше. Але я навпаки — хочу подякувати. І водночас мотивувати ще більше крутих людей приєднатись до нашої компанії.
Це, напевно, вперше, коли я відчула, що навколо справді A-Players. Тут дуже сильна команда. Всі досвідчені, швидкі, заряджені, і це страшенно мотивує. Якщо ти сам толковий — це помічають. Тобі платять по ринку і так як домовився, але основний акцент не на ставці, а на бонусах і комісіях бо це якраз прив’язка на ріст бізнесу і результати. Вони або є або нема. І це круто, бо є відчуття впливу і контролю над власним доходом якщо вкладаєшся.
Ми дуже багато працюємо з штатами, з партнерами, продукт кльовий, його не важко продавати але диявол в деталях і їх треба добре вивчити.
Онбординг — не скажу, що ідеальний, але один з найкращих, що в мене був. Всі спішать, постійно багато змін. Водночас все документовано, знайомлять з усіма, з ким будеш перетинатись, дають всю потрібну інфу, підтримка є. Якщо хочеш — розженешся швидко. Але це теж про те що треба бути в темпі, не чекати, що тебе будуть няньчити.
Я прийшла з інших сильних компаній — CREATIO і Viseven, але темп і розвиток тут просто божевільні. Складно, але цікаво. Тут ніхто не буде тебе заставляти, тебе швидше відпустять щоб не мучити, але якщо сам працюєш — тут можна вирости дуже швидко.
Є і складні моменти. Всі очікують, що ти одразу покажеш свій попередній досвід і напрацювання. Це прямо говорять. Тут нема зони комфорту, це спортивна команда, де кожен має тягнути. Якщо ти не витримуєш такого — краще навіть не пробувати. Постійна адаптація, нові виклики, все дуже динамічно, ринок рухається, і ти маєш бігти разом із ним або навіть трохи попереду. Це не всі хочуть.
І про темну сторону місяця — робота з СЕО це реальний челендж і він не підбирає слів, дуже прямолінійний і каже все як є. Але чесно — я це сприймаю як частину цієї гри. І це про ситуацію, а не на власний рахунок. Неуявляю як це під тиском 24/7, мільйон задач, купа відповідальності. І, між іншим, купа цінного якраз від нього йде, тому тут і плюс і мінус. Якщо є менеджер між тобою і ним — взагалі ідеально. Я працюю напряму — мені подобається. Досить вимогливий, зате справжній профі.
Культура специфічна,тут є той самий no-bullshit підхід, який багатьом не вистачає: без фальші, без гри в «давайте ще подумаємо». Все чесно. Є очікування — є результат — є довіра. І це кайф.
Якщо ти сильний і хочеш грати в команді, де всі заряджені на результат — це твоє місце. Тут складно. Тут не погладять по голові за старання без результату. Але якщо хочеш вирости швидше і заробити більше ніж будь-де — тобі точно сюди.

Підтримали: VladislavKateryna Hirna

Радий що став частинкою саме цієї компанії, працюю тут вже майже рік. Ми перейшли сюди цілою командою з Grammarly, і великий плюс, що в цьому середовищі діє принцип «no bullshit». Ми в Business Development маємо чіткі вимірювальні результати, і про все можна завжди домовитися якщо ти openminded.

Я стою на початку конвеєра, і від мене залежить що буде в кінці. Але результати говорять самі за себе ми виросли в revenue майже 2х з попереднього року. На в цьому стагнуючому ринку — це ого. Без процесів і дисципліни — такого б не було.

СЕО жорсткий але в нас культура спортивної команди як в Netflix i Amazon, а не санаторій з теплими ваннами і смузі. Працювати в продукт ідуть якраз для того, щоб збудувати велику історію, багатьом таке може не подобатись, бо не всі готові вджобувати чи хочуть на пядестал. Ми свідомі що будуємо бізнес, приносимо нових клієнтів, і круто бачити всі показники як моя команда впливає на загальний результат. Коли ми беремо когось до нас в BDR, Sales, чи Marketing — ми добряче ганяємо, а коли взяли — міряємо цифрами і тому прощаємося з тими хто не закриває бажаних очікувань. Люди багато говорять, але найважливіше що вони роблять, створюють чи генерують. Якщо людина готова вчитися — повірте тут є чому навчитися

Підтримали: Kateryna Hirna

Робота в Underdefense залишила змішані враження. Найбільший мінус — це керівництво, особливо СЕО, який ігнорує досвід співробітників і наполягає на використанні СВОЇХ застарілих або неефективних шаблонів у роботі. Будь-які ініціативи придушуються, а критика сприймається ворожо. Дуже жорсткий мікро-менеджмент та фаворитизм. Тут потрібні ті, хто будуть сліпо погоджуватись зі всім, що каже СЕО.

Є кейси зі односторонньою зміною правил виплати комісій для сейлзів без попереднього погодження з ними.

Також є проблеми з організацією: немає чітких процесів, часто змінюються пріоритети, а очікування від співробітників можуть бути нереалістичними. Кар’єрного росту фактично немає, а рівень зарплат не відповідає навантаженню.

З плюсів — деякі хороші колеги та сайберсекюріті домен. Але загалом атмосфера токсична, і я б не рекомендував цю компанію тим, хто шукає баланс та професійний розвиток.

Дуже раджу почитати Glassdoor reviews.

Підтримали: Oleksandr VolotovskyiDenys Poltorak

Працюючи на посаді security engineer у компанії UnderDefense, я отримую колосальний досвід, не лише по інженерії, а також маю нагоду вчитись у досвідченіших колег і у інших напрямках кібербезпеки. Компанія надає можливості для професійного зростання та вдосконалення. UnderDefense активно підтримує проактивність та інноваційність своїх співробітників. Тут завжди вітаються нові ідеї.

Що стосується внутрішніх процесів, то вони ще перебувають у стані становлення. Однак, це не є недоліком, скоріше можливістю для всіх, хто прагне брати участь у їх побудові. У компанії заохочується ініціатива та активна участь у створенні ефективних робочих процесів.

UnderDefense є хорошим місцем для професійного розвитку у галузі кібербезпеки, де можна здобути цінний досвід та експертизу в цій динамічній сфері.

В UnderDefense з березня 24 року, тож є сенс поділитися власним досвідом. Компанія хоч вже й має більше ніж 110 співробітників, але дух стартапу живий, а отже маємо практичну відсутність бюрократії, непотрібних втутрішніх зустрічей та розмов ні про що. Я працюю в Sales команді, як АЕ, тож маю час і можливості фокусуватися на клієнтах та пайплайні, що незмінно радує.
Для сейлза один з найважливіших критеріїв, це любити власний продукт/сервіс та бачити, яку реальну цінність він дає. В UnderDefense це все є, наряду з технічною командою, яка має унікальну експертизу, в якості роботи якої впевнений на всі 100, та до якої завжди можеш звернутися за допомогою й, головне, її отримати.

Я прийшов без глибокого бекграунду у кібербезпеці, тож вчитися та переймати довелося багато (й до сих пір доводиться). Ця сфера не пробачає застою, маєш бути в тренді, розуміти, що відбувається в індустрії, щоб бути для клієнтів експертом. Тож варіант — прийти й працювати по накатаній — це не про UD.

Всі в компанії, наряду з СЕО відкриті до нових ідей, зворотнього звʼязку й, що важливо, до визнання помилок. Помилки та невдачі в першу чергу сприймаються як елемент розвитку та можливість ставати краще, тож спробувати щось нове, що може спрацювати (а може й ні), завжди краще, ніж не зробити нічого. Перемоги — святкуються, тож ваші здобутки не будуть не помічені.

Що також важливо — це принципова позиція компанії. Дуже активно і суттєво, як в грошовому так і дієвому аспектах допомагають ЗСУ. В середині також є і підтримуються ініціативні групи.

Чи все так ідеально? Авжеж, ні, як і в будь-якій роботі. Не всі процеси ще відшліфовані й є напрями для удосконалення. Чи тут легко? Теж ні, бо доводиться багато вчитися і бажаний результат приходить тільки через наполегливу і smart працю.

Підсумовуючи, хочу сказати, що UnderDefense це гарне місце як для початку карʼєри, так і для тих, хто вже має глибокий досвід. Тут є чому і в кого вчитися, й, головне, умови, щоб досягати успіху, як того, який ви самі собі означите, так і на рівні команди/компанії.

Хочу поділитись своїм враженням щодо мого досвіду в UnderDefense:
Це був мій перший досвід в кібербезпеці, протягом моєї роботи в компанії я отримав можливість працювати з клієнтами різних розмірів(SMB/Enterprise), з різних галузей, так і з різними технологіями, що дозволило розширити мої знання та навички. Компанія надавала можливості для професійного зростання та вдосконалення, я завжди міг вплинути на процеси, експериментувати, знаходити нові рішення і рости як фахівець.

Також я завжди мав доступ до досвідчених колег, які ділилися знаннями, а також були в ролі наставників. Загалом в ЮД притаманна атмосфера дружби та взаємодопомоги, радий, що зміг знайти тут добрих колег та друзів, з якими досі підтримую контакт.

Висновок: В моєму випадку це був ідеальний фіт. Загалом вважаю, що UnderDefense — це чудове місце для початку кар’єри, тут ви можете отримати глибокі знання та великий досвід у сфері кібербезпеки.

Хочу поділитись своїми враженнями, щодо HR цієї компанії. Отже я знайшла вакансію у цій компанії на work.ua на посаду офіс менеджер/HR адміністратор надіслала своє резюме, також залишила контакти на сайті компанії. Отримала дзвінок від HR компанії, відповіла на декілька питань та отримала запрошення на онлайн співбесіду. Мала онлайн співбесіду з HR Уляною, обіцяла надати фідбек у понеділок, вівторок, але я так його і не отримала. Написала сама у середу цього ж тижня на пошту двом особам, які були у копії листа, також не отримала ніякої відповіді. Вже 8 день, як я надіслала лист. Дуже шкода свого часу та енергії.

Я ціную ваш час та енергію, витрачені на співбесіду, і щиро прошу вибачення за те, що ви не отримали відповіді. Для мене важливо, щоб кожен кандидат мав позитивний досвід спілкування та отримував своєчасний зворотний зв’язок.

Після проходження вами інтерв’ю, на жаль, була не визначена ситуація з цією вакансією і процес пошуку та найму призупинився. Ми рідко працюємо з сайтом Work. ua, оскільки зазвичай комунікацію ведемо через інші професійні мережі та канали, до цього всього саме на цю позицію була велика кількість відгуків, тому допустила помилку при наданні фідбеків і пропустила вашу кандидатуру. Я врахую це зауваження для покращення взаємодії з кандидатами та неповторності такої ситуації.

Перейти до дискусії

Працюю у компанії UnderDefense протягом 4-ьох місяців
і вже назбиралося достатньо думок щоб ними поділитися.

По-перше UnderDefense — це в першу чергу сервісна компанія, що надає такі послуги:
PenTestіng, 24/7 Security Monitoring, vCISO, Incident Response. (Але також є і розробка).

По-друге компанія не є типовим аутсорсом, хоча є окремі аутсорс проекти, однак в цілому
компанія розвиває власну експертизу і створює цінність яку можна масштабувати на багатьох клієнтів, а не займається аутстафом. На мою думку шлях компанії — стати наступним Grammarly, Preply але в домені безпеки.

Для тих, хто хоче не просто працювати на теплому і комфортному проекті, а хоче долучитися
до створення унікальної історії і розвивати українську компанію — це те місце.

Працювати у UD — це мега складно. І вимоги до кандидатів високі, але досвід який можна здобути цілком вартий зусиль. У більшості проектів, особливо таких як vCISO — дуже багато тісної комунікації з клієнтами. Часто така робота передбачає одночасну роботу на кількох проектах, оскільки такі проекти короткотривалі. Також у компанії є можливість
попрацювати з зірками і повчитися у дуже крутих людей.

Компенсація: це досить індивідуальне питання, але в цілому, або відповідає або трохи нижче ринкової. Варто розуміти, що витримувати конкуренцію з великими аутсорс компаніями, яким потрібен 1-2 спеціалісти кібербезпеки на проекті не проблема піти в мінус, щоб взяти собі проект.

Інтернатура: компанія щороку набирає студентів на інтернатуру, яка є безкоштовною і протягом неї студентам
читають лекції по різних дисциплінах не тільки працівники UD,
але й експерти з західних компаній і рівень підготовки космічний.
Кращих інтернів віддають на проекти і вони стають працівниками компанії (часто, ще в процесі інтернатури).
Хоча навчання на інтернатурі безкоштовне, але взамін очікується лояльність працівників та віддача в обмін на те, що компанія інвестує у них!

На даний момент компанії ~5 років і багато процесів лише починають формуватися. Вирішуйте самі — чи це крутий період і досвід — чи це напряги і брак
бенефітів для працівника.

Компанія заохочує навчання і постійно відбувається Knowledgу-sharing. Працюючи тут відчуваю постійну мотивацію і
кожен новий клієнт, який заходить до нас — є маленькою перемогою!
Є відчуття, що ми всі рухаємося в одному напрямку і будуємо альтернативу звичайному продажу
дешевої сировини (мізків) за бугор, а створюємо цінність тут і продаємо туди готове запаковане рішення!