Для мене Держстат це передусім команда професіоналів, які змінюються, надихаються й створюють нові сенси та круті продукти.
За останній час ми справді зробили багато:
— формуємо внутрішній кластер IT-спеціалістів, що розробляють сучасні цифрові рішення для обробки даних;
— презентували новий портал та StatGPT, щоб зробити дані ще ближчими до користувачів;
— розвиваємо корпоративну культуру, переглядаємо процеси й переглядаємо трирічну стратегію.
Це одна з наймасштабніших трансформацій у держсекторі. Ми прагнемо зробити Держстат єдиним джерелом достовірних даних, на основі яких приймаються рішення для розвитку країни.
Якщо ти, наш майбутній колего, зараз це читаєш, то ось чому тобі варто приєднатися:
професійний менеджмент, якісний онбординг і менторство;
можливість працювати з big data та впливати на процеси державного рівня;
офіційне працевлаштування й усі переваги стабільної роботи;
команда різних людей і темпераментів, але з однаковим блиском в очах і вірою в зміни.
Працюю Senior IT Recruiter у Держстаті та хочу поділитися своїм досвідом, бо це дійсно нестандартне місце для IT-фахівців.
Керівництво відкрите до ідей — якщо ти можеш обґрунтувати, навіщо це потрібно, тебе почують. Це рідкість для держсектору, і це реально працює.
Колектив — професіонали, з якими приємно мати справу, а атмосфера співпраці мотивує рухатись вперед.
З плюсів:
✅ Зарплата завжди вчасно.
🏠 Гібридний формат роботи.
📈 Є можливості для розвитку та ініціативи.
💬 Офіційне працевлаштування, лікарняні, відпустки — усе чітко.
З мінусів — не без бюрократії, усе ж держструктура. Але ми активно перебудовуємо процеси, щоб зробити їх гнучкішими й сучаснішими.
Багато IT-фахівців, з якими я спілкуюся, шукають не просто роботу, а можливість створювати щось корисне. І саме це можна знайти тут — коли бачиш, як твої рішення реально допомагають державі ставати більш сучасною, відкритою й ефективною.
Ми будуємо рішення, які змінюють державу зсередини, і це відчувається в кожному етапі роботи. Тут легко відчути, що твоя робота має значення.