Turbo Stars

Варшава (Польща)

Відгук про процес співбесіди в TurboStars (позиція QA Lead)

Мій досвід проходження технічної співбесіди був негативним. Нижче — конкретні причини.

1. Ігнорування домовленостей по часу
Інтерв’ю було заплановане на 1,5 години, фактично тривало ~3 години.
Жодного погодження продовження часу зі мною не було.
Це базове порушення професійної комунікації та поваги до кандидата.

2. Нерелевантні та дивні завдання для рівня QA Lead
Частина завдань не відповідає рівню позиції:
«знайти відмінності на картинках»
питання, які не перевіряють ані менеджерські, ані стратегічні компетенції
Для рівня ліда це виглядає як або нерозуміння ролі, або слабкий дизайн інтерв’ю.

3. Питання з сумнівною професійною етикою
Були ситуаційні питання на чутливі соціальні теми (зокрема, про реакцію на жарти в команді).
Формулювання і подача виглядали як провокаційні та не мали прямого відношення до професійних навичок.

4. Некомфортна манера комунікації
Спілкування з боку Head of QA було напруженим і місцями некоректним.
Відчувалася зверхність і тестування «на витривалість», а не професійний діалог.

5. Повна відсутність фідбеку
Після інтерв’ю:
*не надано фідбек
*не надано навіть короткого резюме
*не було відповіді після follow-up
При тому, що інтерв’ю записувалося.
Такий підхід виглядає як повна відсутність поваги до часу кандидата.

6. Непрозорість щодо запису інтерв’ю
Запис вівся, але:
*доступ до нього не надано
*навіть короткий summary відсутній
Це створює асиметрію: компанія має дані, кандидат — ні.

Висновок:
Я не можу оцінювати компанію загалом, але процес співбесіди на рівні QA напрямку виглядає спірним.

Рекомендація кандидатам:
Перед проходженням інтерв’ю варто уточнювати:
*чітку тривалість і формат
*структуру інтерв’ю
*наявність фідбеку

Після публікації мого відгуку зі мною зв’язалася команда TurboStars.

Хочу відзначити, що компанія уважно поставилася до зворотного зв’язку, визнала недоліки в процесі та надала розгорнуту відповідь із поясненнями.

Для мене це важливий показник відкритості та готовності до розвитку.

Дякую команді за реакцію і професійний підхід до комунікації.

Перейти до дискусії

Більше півроку працюю в якості PR & Events team lead в компанії Turbo Stars.

Подобається, що проект молодий, тому тут немає бюрократії, легко вести комунікацію з усіма в компанії, ти завжди на зв"язку з C-level, що дозволяє швидко і якісно закривати робочі питання.

Атмосфера в колективі приємна. Тут завжди в тебе запитають, як настрій, поспілкуються з тобою, допоможуть навіть, якщо це не входить в робочі обов’язки.

Особливо круто їздити колективом на конференції, де ви постійно проводите час разом, працюючи над покращенням впізнаваності свого проєкту.

Подобається, що ти можеш вносити свої ідеї, подавати запити на розширення команди, вносити зміни у стратегію просування, завжди є фінансування на необхідні матеріали чи програмне забезпечення для роботи.

Також дуже круто, що HR відділ завжди піклується про саморозвиток працівників, організовуючи різні лекції та івенти.

Загалом атмосфера в Turbo Stars дружня та заряджена. to the moon 🚀

Підтримали: Zoya Khrapal