23 квітня 21:22

Viktoria Tokareva

Не дивлячись на те, що пройшло 2 місяці з останнього спілкування з Інною (офіс-менеджеркою компанії) все ж таки вирішила залишити не дуже позитивне враження від відбору. І для інших дизайнерів є сенс подумати, а чи треба воно))

Відразу скажу, що особливих питань до Інни в мене нема, ми з нею добре поспілкувались в лінкедіні, вона вражає великою любов’ю до компанії. Та я б побажала вашому лід-дизайнеру Тетяні навчитись комунікувати більш поважно до людей, які витрачають безкоштовно багато свого часу, щоб зробити тестове яке, таке враження, оцінюється за стандартом звичайного замовлення. Ну і не завершувати взагалі все ігнором.

Перший мінус: час. Тестове на 2 звичайних робочих дня (безоплатно звісно). В естімейтах ставлять 2-3 години на 5 днів: мобайл, адмінка до додатку та лендос (звичайно все по декілька екранів).
По правилах на тестове повинно виділятись не більше (!) одного вільного вечора. Тобто це 2-6 години максимум.

Другий мінус: комунікація лід-дизайнера. Я не виконала «головну умову», яку не дуже правильно сформулювали на початку, хоча в цілому це виправити не займе багато часу на тому етапі.
Та після відправки роботи я не почула навіть дякую за витрачений час, ні тимпаче вибачення за помилку в тз, яку Тетяна відразу підкорегувала для інших, просто звичайне «глянула моє завдання — можливо треба було більш зрозуміло пояснити». Ну ладно. Можливо і треба було))
Але добило вкінці: якщо деви готові будуть з таким працювати, то можна поговорити.
Що? Це був робочий проект, який мені чомусь не оплатили (хоча не дивно, якщо умова була відправити тестове фігма файлом)? Чи просто тестове, щоб подивитись вміння та логіку людини?

Звісно я спробувала через Інну пояснити, що я зрозуміла, що малось на увазі, але це ж просто тестове і зазвичай в роботі є свої рамки та правила, які я дотримуюсь. Та мене вже заігнорили))

Пупупу... Корочше, дизи. Як ви хочете ту гонку, можете встрягати. Та будьте готові, що хорошого слова на ваші витрачені сили може ніхто не скаже, навіть якщо вкладете максимум, та десь не порозумієтесь))

Вікторія, дякуємо за ваш відгук і за час, який ви приділили виконанню тестового завдання та проходженню відбору.

Нам прикро, що у вас залишилось таке враження — ми дійсно звернули увагу на ваше зауваження щодо формулювання ТЗ і одразу його переглянули та уточнили, за що вам вдячні.

Хочемо також уточнити, що тестове завдання виконується виключно за попередньою згодою кандидата. Воно не є робочим проєктом, і ми ніколи не використовуємо матеріали кандидатів у комерційній діяльності. Формат виконання (зокрема у вигляді Figma-файлу) потрібен лише для того, щоб об’єктивно оцінити підхід до роботи, логіку та якість виконання.

Щодо комунікації — дякуємо, що звернули на це увагу. Ми додатково пропрацюємо цей момент всередині команди, адже для нас важливо зберігати поважний та прозорий діалог на всіх етапах взаємодії.

Бажаємо вам успіхів у подальшому професійному розвитку.