20 лютого 2023 17:25
Я була на різних співбесідах і спілкувалась з різними роботодавцями, але ця компанія перевершила їх усіх. Класна співбесіда, все добре, тільки є малеееееньке уточнення. Щоб мати можливість працювати в цій компанії, треба пройти їх курс за 1500 євро)) в країні війна, люди шукають роботу, а тобі пропонують витратити 1,5к євро і посидіти без роботи ще 2 місяця поки курс не пройдеш. ще не факт, що тебе візмуть після нього. Цікавий підхід до продажів курсів :)
я в шоці.
В зв’язку з тим, що до мене дуже стучалась компанія, щоб поспілкуватись і розказати, що це все був місандертендінг, то, мабуть, для того, щоб я доповнила свій коментар.
Все там через СЕО чи ще когось зі мною почала спілкування Head of Training. Де, в принципі, основний посил був пояснити, що мені відправили неправильну презентацію і що то ціни для німців, бо там висококваліфіковані експерти вчать (для українців, походу, менш кваліфіковані). Різко в діалозі з’явилась інформація про безкоштовний курс для українців з початку лютого, бо тут війна, але , звичайно, на інтерв’ю про нього не чула, і, якщо чесно, не впевнена що він існує.
Одним словом, додаю мою останню смс, що я їм відправила, на яку, як ви можете здогадатись, отримала лише сердечко і нуль відповіді (ну бо шо ти можеш сказати, коли там все по факту):
«*ім’я*, дивіться, ситуація не самій презентації.
Ви, я гадаю, чудово розумієте ситуацію на ринку працевлаштування в країні, де йде війна і в принципі в якому стані знаходяться більшість кандидатів.
Я була на інтерв’ю, в пошуку роботи, чекала відповідь, тому що мені справді сподобалась Ваша компанія. Де я на інтерв’ю чітко отримала інфу, що для компанії є обов’язковим пройти курс по сервіснау
Формулювання було побудовано таким чином, що я під час онбордингу маю пройти курс, щоб розумітись в технології.
Замість якогось продовження процесу працевлаштування я отримаю просто рахунок, по факту, скільки я маю заплатити (не важливо це 1.5к євро чи 500 грн) за курс, щоб я могла влаштуватись на роботу.
Ну для мене це виглядає, як паршивий маркетинг для продажу курсу, навіть зі знижкою чи з чимось ще, та паразитування на кандидатах, що мають складнощі з пошуком роботи.
Мені дико сам факт пошуку людей на роботу і продавання курсу. Бо, в принципі, факт того, що має заплатити гроші, просидіти ще декілька місяців без роботи, в надії, що мене після цього курсу візьмуть на роботу. Ну і, звичайно, складається думка, що ти купиш курс, пройдеш і отримаєш відповідь „сорян, ви не підходите“ і так по колу, продаючи курс.
Сподіваюсь, я чітко висловила свою думку»