TechMission - IT education Academy

Київ, Oakland, California

24 січня 2023 15:42

Юлія Литвин, QA Engineer

Всім привіт.
Я нещодавно завершила навчальний курс «Full course for Manual QA Engineer» від TechMission та «Introduction to Fullstack Development» від Qwasar Silicon Valley в рамках курсу Manual QA Engineer. Також пройшла етап коучингу з працевлаштування і хочу поділитись своїми враженнями.
Перше і найголовніше, якщо ви йдете на курси за «чарівною пігулкою», яка приведе вас в світ IT та відразу подарує високооплачувану роботу, то цього не буде. Потрібно працювати. Дуже багато працювати і вчити самостійно, вдосконалюючи і систематизуючи всі знання, які ви отримаєте від викладачів.
В цілому я йшла з метою систематизувати свої знання і розібратись з страхами. Я досягла цієї мети і ні на хвилинку не шкодую ні за вкладені в себе кошти, ні за шлях який пройшла. Наразі займаюсь покращенням англійської мови, щоб мати більше можливостей вибору і більше шансів отримати офер.
Щодо гарантій працевлаштування — якщо у вас низький рівень англійської мови, то після завершення курсів швидко і легко в пошуках роботи не буде, адже кандидатів багато, вакансій в рази менше. Чим вищий рівень англійської, тим більше шансів знайти роботу своєї мрії. Тому її прокачувати потрібно з самих перших днів, як ви вирішили ступити на шлях QA.
Мені сподобалось послідовність і будова уроків. Детальні, зрозумілі пояснення всього матеріалу. Вижимки важливих теоретичних основ без будь-якої води, підкріплені прикладами з робочого досвіду викладача. Дбайливий підхід до кожного учня. Ні одне питання не залишилось без відповіді чи не розкритим повністю.
На кожному етапі навчання групу вів куратор, який професіонал саме в області, що вивчалась нами.
Ми проходили стажування в реальному проекті в компанії MasterDynamix з розробкою необхідної тестової документації, проведенням тестування та заведенням баг-репортів. Фінальним етапом стажування була безпосередня перевірка виконаної роботи, тестової документації. Дуже цікаво і пізнавально відвідати розбір «всіх польотів» і навчатися не тільки на своїх, але і на чужих помилках.
Після ми проходили місяць практики на платформі Qwasar Silicon Valley. Проходили різні цікаві квести, які дозволяли зануритись в глибини HTML, CSS, JS. Хочу подякувати Оксані за її детальні пояснення, постійну підтримку. Завдяки цьому все незрозуміле з часом відкривалось і ставало ясним та цікавим.
Окремо хочу подякувати моїм менторам на етапі коучу — Анастасії та Євгенію. Завдяки їх підказкам, порадам, я змогла пропрацювати свої найбільші страхи перед співбесідами. Анастасія допомогла правильно вичистити моє резюме від зайвого сміття. Грамотно оформити профілі в різних соціальних мережах. Створити стислий, але ємкий шаблон супровідного листа, який я використовую за основу в своїх відгуках. Якщо в мене виникають якісь додаткові питання Анастасія дуже швидко і детально допомагає знайти на них відповіді. Вона цікавиться моїми успіхами і підтримує в пошуку роботи. З Євгеном ми проговорили всі важливі питання, які можуть буди при проходженні технічної співбесіди. Коли я хвилювалась, тупила, він підтримував, давав час подумати, заспокоїтись і потім доповнював важливі моменти, які упустила я. Завдяки йому я знайшла свої слабкі місця в теоретичних знаннях і змогла пропрацювати їх самостійно.