10 вересня 2022 12:36
Всім привіт. Хочу поділитися своїм досвідом та враженнями від проходження курсу QA Engineer (тестувальника в ІТ) зі стажуванням та можливістю працевлаштування.
В умовах війни та нових реаліях мені, як і можливо багатьом українцям, довелося замислитися над тим яким буде наше майбутнє, і що робити щоб це майбутнє було пов’язане з успішною та стабільною роботою. Під час пошуку вакансій, я натрапив на цікаву пропозицію, пройти курс навчання на тестувальника з можливістю подальшого працевлаштування. Майже не вагаючись, я прийняв рішення пройти даний курс, адже, як мені здається, найкращий спосіб поринути у світ ІТ — це почати з тестувальника.
Дякуючи організаторам Діані та Олександру, а також нашим викладачам Миколі та Віктору, непомітно злетіли 2 місяці цікавого та насиченого навчання та застосування на практиці отриманих знань та навичок. Проходження теоретичної частини поєднувалося з виконанням практичних домашніх завдань з засвоєнням отриманих знань. Щодо практичної частини, то на цьому етапі у нас була можливість спробувати себе в програмуванні на JavaScript на платформі Qwasar.
Після завершення теоретичної та практичної частини, настав час підготовки до працевлаштування, в чому мені допомогала HR Ірина. Ми скоригували підготовлені резюме та мотиваційний лист, переглянули профілі в LinkedIn та Djin з рекомендаціями щодо необхідності внесення змін та доповнень. Найцікавішою, і мабуть найсхивльованішою частиною, було практикування проведення самої співбесіди з реальними запитаннями.
Звичайно, для досягнення поставленої мети — працевлаштуватися, потрібно докласти немало зусиль, а саме активно вести профіль в LinkedIn, моніторити наявні вакансії, надсилати запити, а також постійно закріплювати отримані знання. Сподіваюсь що мені вдасться працевлаштуватися на в ІТ сфері і мрії стануть реальністю.
Дякую команді TechMission.