10 листопада 2022 9:40
Вітаю,
Це жах! Дуже не рекомендую цю компанію. Це точно не сучасна ІТ компанія (я працював в сучасних) — це компанія, яка застрягла в
Передмова: роки
В період з 2 по 8.11.2022 проходив серію он-лайн співбесід на позицію Product Owner в один проектів. Під час першого контакту, я загадав компанію та деталі минулої комунікації — щоб історія не повторилась, ми додатково узгодили цікаві мені фінансові умови та формат роботи. Але історія повторилась...
Коротко
---
Комунікації, культура, підходи — все пропахло нафталіном. Це помітно при перших контактах та питаннях стосовно внутрішньої кухні. Як писав автор нижче «Процвітає старе і недобре кумівство» — скоріш за все так і є — в компанії процвітає історія — «я начальник, ты дурак», принаймні так здалося.
---
Процеси — їх організація та підходи також із 2000х, який там lean підхід ...
---
Соціальний пакет відсутній — але десь там по словам HRD — планується, але ми про це не дізнаємось.
---
Фінансові умови — сильно не дотягують до сучасних продуктових ІТ компаній, прив’язка не до долару,а внутрішній курс, компанії, який закладений в бюджет. Компанія явно не готова до ринкових рівнів оплати. Фінальну співбесіду проводив керівник (адекват), HRD (адекват) та друга людина в компанії (який саме зафейлив зустріч) — на темі фінансів все пропало.
Друга людина в компанії вирішив ще раз оговорити фінансові умови, спочатку довго рахував — скільки сума буде в гривні, потім намагався понизити рейт та пропонувати свої умови, додатково приправивши діалог своїми образами із серії «нам нужно понять сколько ви действительно стоите, нам нужно промониторить ринок»
- «сколько вы стоите» — це підхід до придбання худоби на базарі, а не як до спеціаліста, якого ви запрошуєте до себе в компанію.
Результат — знову витрачений час та максимальне обурення від нахабного ставлення керівництва компанії до людей під час комунікацій.
Олеже, вітаємо!
Дякуємо за ваш відгук.
У нас не вийшло метчу по заробітні платі, де, дійсно, мало місце наше недопрацювання,
перепрошуємо за неетичний підхід стосоно обговорення фінансової пропозиції.
Окремо зауважимо, що рішення фіксувати зп до курсу долару/євро/інш./або не робити так ми залишаємо за собою.
При цьому коментарі стосовно «внутрішньої кухні» побудовані більше первинному вражені або чужих відгуках.
Роль Product Owner несе під собою відповідальність на рівні міні-СЕО, де фахівець відповідальний за весь життєвий цикл продукту, то ж і побудова бізнес-процесів, взаємовідносин в команді (її наповнення) та між департаментами, систем мотивації, варіантів просування до кінцевого споживача і, як результат, P&L — все це на відповідальності РО.
Бажаємо успіхів в нових проєктах!