10 серпня 2023 15:28
Коллектив таксеру в своїй підтримці так доконав кілометрами тексту, що крім відгуку в форумі заробили на відгук сюди.
В січні 2023 році побачив, як таксер на продажі 12000$ нарахував курсової різниці на 89230грн та обілетив її під 5%. На щастя, я цю дич побачив та відкрив 18.01.2023 тікет в саппорті.
Сьогодні 10.08.2023, вони продовжують мені слати тексти по кілька екранів довжиною:
— то кажуть що рахується дельта продажу та НБУ на день операції (брехня)
— то кажуть що рахується дельта продажу з останнього приходу, воно ж LIFO (теж брехня)
В моїх операціях валютний дохід був кожен місяць і операцій обміну було менше того доходу. Як можна було накодити, щоб при продажі по комерційному курсу 36,73грн/доллар віднімати курс на початок війни 29,25грн/доллар — я не знаю, бо у них вийшло +7,43грн/доллар.
Це просто знущання над здоровим глуздом. Цей тред в пошті нараховує 29 листів вже, раз на пару місяців вони питають чи треба мені консультація -_-. Зате 0 разів вибачилися за таку роботу свого сервісу та вважають що все нормально.
Найбільш цікаве, що в законодавстві немає обов’язку ФОПів рахувати собі курсову різницю і таксер ж самі на двадцять-якомусь по рахунку листі сказали що 99,9% так і є. Але, вони за ці майже 32 роки незалежності України в одній з 25 областей України бачили 1 випадок, де інспектор домахався до відсутності курсової різниці. Тому вони зробили кнопку «обмін валюти» — а ви спробуйте самі здогадатися чи треба її натискати чи ні, бо жодних підказок там не буде.
Здається, власник забив на проект...
Найпростішим рішенням мені видається таке: викупити TAXER, (який я бачу уже входить в штопор і може не витримати перевантажень 2%->5% переходу) і виправити багу самотужки за день-два.... ну в усякому разі, така стратегія точно перспективніше ніж продовження спілкуватися з сапортом. ;)
Я не думаю що баг якось пов’язаний з введенням 2%, бо проблема була в нарахуванні бази оподаткування з якої вирахували 5%.
Там накодили якусь дич з обміном валюти, якщо не продавати все до копійки в звітному кварталі в гривню. Воно починає підіймати курс за хрін зна яку дату, всі інше — то наслідки.
Після безплідної пінг-понг переписки з сапортом в стилі «а ви по колесах стукали» інтуція підказала — ану, гуглани.... і тут що? Я бачу ваш комент!
Дуже схожа проблема, але вже пов’язана з розрахунком курсової різниці у серпні 2023 року: обмін 20 серпня ще рахує ок, а 22 серпня мені вже нарахувало 20% від обміняної суми в гривнях! Серйозно? 20% я заробив курсової різниці? При тому що ні курс НБУ ні курс обміну не скакав останні півроку.
Майже впевнений що баг пов’язаний з автоматичним переведенням з 2% ставки на 5%, щось недоробили. Але сапорт морозиться....
Цікаво, в кого ще таке.... зверніть увагу на вашу курсову різницю при переході через 20.08.2023