Surprise.com

Київ, Львів

12 січня 2022 19:24

Artem Kalachian, Senior Android Developer

Всі тут так медом ллють в коментарях :) Додам трохи конструктивізму.

Спілкувався з рекрутером про вакансію Senior Android Developer. У вакансії написано «flexible working hours», в мене серед питань на Djinni є теж про гнучкий графік — рекрутер підтвердила, що так, гнучкий. Зідзвонились, поговорили, теза про гнучкий графік в силі. Через кілька днів у скайп (sic!) приходить фідбек: «протягом дня у нас вся команда щільно взаємодіє і типу працювати вранці, ввечері, вночі — нам не особливо підходить».

Чесно, набридло, що компанії поголовно пишуть, що у них «flexible schedule», коли по факту там таким і не пахне. «Можна починати працювати в 9, а можна в 10» — це не гнучкий графік.

Ну і щодо «протягом дня у нас вся команда щільно взаємодіє». Я, звісно, на практиці не перевіряв, та і не зовсім ясно, яка саме «вся команда» (всі 15 Android девів? Фіче-команда?) але зі свого досвіду можу припустити, що це означає «багато теревенів, мало роботи». Хотілося б, звісно, помилятися.

Підтримали:  Nataliya Luchak Max Shnurenok

Артеме, дякуємо за ваш коментар! Ми уважні до критики, адже це допомагає нам стати кращими)

Щодо неточності у визначенні поняття «flexible hours», дійсно, як продуктовий стартап ми не працюємо від дзвінка до дзвінка. Наш робочий графік — це креативна робота, кінцевою метою якої є результат.
І так, в нас flexible hours, але заплановані дейліки — це зазвичай ранок.

Surprise — американська компанія, однак, весь R&D знаходиться у часовому поясі України, тому ніяких зустрічей об 11-й вечора. Для нас дійсно важливо, щоб інжиніринг максимально ефективно колаборував впродовж робочого дня.

А що стосується співвідношення кількості роботи до теревенів, то пропонуємо прийти до нас та спробувати наш ритм і темп, і тоді вже зробити практичні висновки :)