Пропрацювала в SubSub трохи більше року на позиції Creator Success Manager і хотіла б поділитися своїм досвідом.
Позитивні моменти:
1. Чудова команда: мені пощастило працювати з неймовірно талановитими, підтримуючими й відданими своїй справі людьми в команді Creator Success Team. У нас була справжня синергія, і співпраця з такими колегами приносила задоволення.
2. Цікаві завдання: мені дійсно було цікаво працювати з кейсами клієнтів. Допомагати кожному з них зростати було класно.
3. Плюшки: Genesis пропонує хороші корпоративні бонуси, і вони поширюються й на цей проєкт, зокрема страхування та спортивні активності.
Але на цьому позитив закінчується...
Перейдемо до реалій:
1. Невідповідна зарплата: компанія очікує, що ви будете працювати з максимальною віддачею та пристрастю, але зарплата не відповідає ринковим реаліям.
2. Токсичне керівництво: мені постійно казали, що я «не дотягую» або що зі мною «щось не так». При цьому жодних конкретних пояснень не надавали. Згодом я зрозуміла, що це стосується не лише мене — така поведінка поширюється на всю команду. Газлайтинг був звичною практикою, і багато колег боялися висловлювати свої думки, думаючи, що проблема в них. А як виявилось ми всі колективно погані, тупі і обарзєвші.
3. HR існує лише номінально. Якщо ви звернетеся з проблемою, вас, швидше за все, звинуватять у ситуації, і ваші сльози та скарги дійдуть до керівництва, з яким у вас конфлікт. Об’єктивного розгляду очікувати не варто. Можете звільнятися одразу.
4. Усі працівники відділу продажів, які були талановитими професіоналами, покинули компанію. Їх теж звинувачували в тому, що «з ними щось не так». Команда працювала на 200% і більш відданої і талановитої команди, ніж наша команда сейлз, я ніколи не бачила до того.
5. Абсолютно некомпетентне керівництво, яке працює за принципом вижати все із людей, загнобити їх і кинути. Ольга Даннекер — це приклад антикерівника. Постійні токсичні жарти, знецінення, приниження, завдання в останній момент із очікуванням роботи 24/7 за низьку зарплату — це її стандартний стиль управління. Якщо ви не відповідаєте Олі через 2 хв о
6. Ви не зможете самостійно вирішувати, коли йти у відпустку. Керівництво вирішуватиме за вас, коли вам «дозволено» відпочивати, бо «залишати компанію зараз — це егоїзм». Результат: у працівник згоріли відпустки, ніхто відпустки людям не компенсував, люди вигоріли, люди без грошей, людям кажуть «пашіть далі».
7. Вишенька на торті: звільнення за один день, навіть за високих показників perfomance review (91% із 100% у моєму випадку), без обґрунтованих причин. Аргумент: «Щось не так, але що саме.... ну от відчуваємо так». HR виправдовує такі дії як норму.
Висновок
Хоча SubSub має чудових людей і цікаві задачі, загальна атмосфера в компанії є токсичною, керівництво некомпетентне, а ставлення до працівників — несправедливе та зневажливе.
Працюю в компанії з самого початку і повністю згодна про довгострокові відносини. Це не просто робота, це те, що нам всім цікаво, наш вогник в середині і ти маєш можливість робити щось дуже круте з дуже крутими людьми.
Через те, що наш проєкт ще є стартапом, можливостей для розвитку є безліч. Особисто я за цей час пройшла курси та можу одразу застосовувати нові знання. Мої ідеї завжди підтримують та дають можливості їх втілювати.
Що дуже важливо, заслуги кожного мають значення. Ми завжди підтримуємо один одного та радіємо за успіхи. В нас проходять ревʼю кожні пів року. Там ми обговорюємо процеси, що було зроблено та колеги пишуть фідбек про тебе за цей час. Це допомагає зафіксувати прогрес, визначити точки росту та чітко розуміти своє місце та роль в проєкті.
Звісно, стартап не для кожного. Бо все ж таки ми ще формуємося, інколи ми щось робимо і помиляємось, на щось немає бюджету, якийсь довгостроковий проєкт доводиться зупинити. Це варто розуміти і бути готовим. Особисто для мене це цікаво, але хтось більше любить стабільність та чіткий план.
Тому якщо вам цікава атмосфера стартапу, Ютюб, контент і все у цьому роді, то це найкраще місце!
Вітаю.
Правильна компанія — як хороший шлюб. Це стосунки «в довгу».
Обирав прискіпливо, власне, як і мене ) Тому довгий процес найму — це нормально. Своїх людей шукають з великою увагою до деталей. Хард скіли це базова перепустка на наступні рівні співбесіди. В той же час, з досвіду, софт скіли вітальніші. Має статися match. З командою зокрема і проектом загалом.
Буде важко і цікаво. Атмосфера стартапу — все несеться, змінюється і процеси є частково. Тому частину з них можна створити і описати власноруч. Ще буде навчання і запитання без готових відповідей. Відчути себе тупим пару раз за день — значить за вікном звичайний вівторок.
Проект прокачує в знанні YouTube платформи з усіх боків, які можна і не можна уявити.
До прикладу, треба знати політики YouTube щодо контенту, правила монетизації, болі великих і малих авторів та продакшнів, вихід креаторів на інші ринки, комплаєнс, стрімінг і це тільки перша половина тижня.
Тому якщо ви любите відеоконтент загалом і YouTube зокрема, вам сюди. Рекомендую.
p.s. це перша ukrainian-based MCN. Ми допомагаємо нашим авторам рости швидше і заробляти більше.
Працював у декількох компаніях до SubSub і завжди у колективах була хоча б одна токсична людина. Так-от, тут таких немає зовсім. Дуже приємна атмосфера, проактивні люди, є заряд робити багато крутих нових штук! До речі, можна працювати в офісі і він у нас крутезний... одне лише те, що у туалетах є зубна нитка, говорить про його рівень!
У компанії є принципи, у компанії є ціль та візія, а головне — люди, які великими кроками йдуть у майбутнє.
Я рада бути причетною до становлення SubSub. В нас найкраща команда, амбітні цілі, масштабні задачі, ми робимо круті речі (робимо так, як ніхто і ніколи до нас).
Мене надихають виклики та результати. Вірю, що краще у нас попереду.
Мені пощастило стати частиною команди SubSub 💜
Як Business Culture Manager я напряму відповідаю за формування наших команд і можу запевнити, що люди, які працюють в нас — цікаві, професійні, відкриті та ініціативні. Кожен член команди унікальний, сповнений крутим професійним та життєвим досвідом, нам вдалось зібрати як і помічників депутатів, так і моряків у минулому 😅
Люди — це найцінніше, без них не було б того успіху, який наш проєкт має наразі. Попереду, ще багато крутих людей, а це означає ще більше перемог для нас ✨