2 вересня 18:30

Viktoriia Vynnyk, Motion Designer, Illustrator

Мала можливість пройти попередню скриннінг співбесіду із рекрутеркою Валерією у дану компанію на посаду Associate Graphic Designer для SplitMetrics Agency, яка одразу розпочалась із привітання російською, а на мою вимогу перейти на українську, було отримано відповідь, що Валерія із білорусі, проте розуміє українську, і я можу продовжувати спілкуватись нею. Вкажу, що ані у моєму CV, ані на Linkedin, який переглядала компанія, не має жодної інформації про розуміння й знання російської. Уся попередня комунікація велась лише англійською.
На сайті компанії немає жодної інформації про місце реєстрації компанії. На DOU ж вказано — Kyiv.
Згодом виявилось, що SplitMetrics оригінально із білорусі, а більша частина команди спілкується російською, оскільки є працівники як із Києва, так і з країни оригінального походження компанії.
Варто зауважити, що сама вакансія була розташована на іншому сервісі для пошуку роботи, проте вирішила залишити відгук тут, оскільки хочу звернути увагу на прозорість компанії. Якби інформація про походження компанії і робочу мову була доступна заздалегідь, це дозволило б кандидатам одразу оцінити, наскільки їм підходять такі умови, і не витрачати час одне одного на етапи відбору.