Не маю змоги відповісти на коментар, напишу ще раз. Я якраз бачу я ви хочете зсунути коментар мій й заново просите написати тим людям, які вже писали.
Ні, тому що це не офіційна позиція. Іван Гузенко, співвласник говорить інше, що начебто хтось подав в суд. Да, дайте документ, а то ваш фінансист заблокував мене й не передав справи по компанії.
Ваша команда «морозить» людей вже тиждень, також ваша команда не передала кошти з клієнта нам, й ми не зробили заказ, тому ваша команда намагається десь когось звинуватити. Ваша команда краде гроші. Всі обвинувачення я заскрініл й по запиту вам дам.
Роман Якушко ваш CFO в моїй присутності й присутності моїх співробітників розповідал це. Як ви обходите закон й працюєте з рашкой.
Останній абзац це якись абсурд, я у вашого СОО вибивав зп для вашого маркетолога. Ви знущаєтеся?
Тадеуш, як люди ми розуміємо твої емоції через відсутність результатів продукту — для засновника це завжди болісно.
Але як бізнес, ми не можемо залишити цей кейс без реакції.
Замість роботи над рішенням ти обрав шлях публічних звинувачень і наклепу в продуктовому комʼюніті.
Тож надалі всі перемовини — виключно з документами та в юридичній площині.
Spalah знайшов мене, запропонував знайомство, але з першого колу було зрозуміло — це точно шось більше! Через деякий час я долучилася до партнерства як стартаперка з ідеєю й бажанням запустити мобільний продукт, а може й не один)
Запропонували чітку і прозору угоду — з долею, ресурсами, підтримкою.
Для мене це перший досвід й ролі й самостійних запусків, дуже радію, що як СЕО, я маю автономність, але не залишаюсь одна — є сильні команди, з якими можна будувати, ресурси, досвід. Приймаємо рішення швидко, тестимо гіпотези, фіксимо те, що не працює.
У Spalah ціную підхід до бізнесу як до серйозного продукту з самого початку. Тут не романтизують підприємництво, а дають чітку рамку: трекшн, юніт-економіка, динаміка, але при цьому без зайвого контролю, є довіра.
Якщо у тебе є досвід, амбіція й готовність будувати — це правильне місце.
Як на мене, це одні з найкращих умов для підприємців, які хочуть стартанути продукт і мають кураж та досвід, але не хочуть іти самі.
Я прийшов у Spalah як СЕО стартапу на ранній стадії. У нас була ідея, mvp продукту й потреба в ресурсному партнері, який допоможе швидко перейти від задуму до реального запуску. Spalah запропонували чіткі, структуровані умови: з фінансуванням, операційною підтримкою та доступом до сильної команди, адже для повного складу нам не вистачало декілька людей.
Що справді відрізняє цю модель — це баланс: з одного боку, я мав автономію у прийнятті ключових рішень, з іншого — завжди була команда, з якою можна було звірити стратегічний вектор. У співпраці сподобалися прозорість, фокус на результат і, що найголовніше для мене, темп. Ми швидко валідували, відкидали зайве, і завжди знали, де знаходимось у розрізі трекшну.
Партнерство завершили на зрозумілих і комфортних умовах — без драми, з повагою до вкладеного з обох сторін. Залишаюсь вдячним за цей досвід, тому вирішив написати відгук. Це точно не про «хайповий венчур», де багато слів і мало діла. Сильний партнер для старту.
Засновники, стережіться Spalah. Вони вкрали $57,000 у мого стартапу.
Мене звати Тадеуш Муратов, я засновник компанії RAI.
Ми 10 місяців перебували у структурі венчурного білдера SmartyAds (згодом Spalah). Після завершення «партнерства» вони просто вивели всі кошти з рахунків — $57,000, які належали компанії: зарплати, розвиток, операційні витрати.
Фінансовий відділ повністю контролювався ними. Їхній бухгалтер — Роман Якушко — мав повний доступ до всіх рахунків і розпоряджався всіма коштами. Як згодом з’ясувалося, рахунків було значно більше, ніж ми знали.
Після розриву Якушко заблокував мене і відмовився передати справи новому фінансовому спеціалісту. Контракти з клієнтами ми досі відновлюємо вручну. Юридичну сторону також повністю контролювала їх команда.
Чому я пишу це зараз?
Тому що Spalah почав поширювати брехню про наш розрив. Вони заявляють, що проти нас подано два судових позови і нібито через це вони припинили партнерство. Це неправда. Реєстр судових справ в Україні відкритий — і там немає жодного позову проти нас. Є лише одна досудова претензія, отримана в Telegram. І за нею ми, навпаки, допомагаємо клієнту повернути гроші, які юридична особа Spalah в Україні отримала, але не передала нам за проєкт.
Зараз Spalah намагається перекласти на нас відповідальність за свої дії. І ця претензія з’явилась через 4 місяці після фактичного розриву партнерства. Де-юре ми досі партнери — вони намагались вивести Романа Якушка зі складу співзасновників (він юридично представляв їх сторону) і поставити на його місце якогось підставного.
Перед тим як публікувати цей текст, я писав їм і просив пояснити таку поведінку. У відповідь — ігнор від співзасновника SmartyAds/Spalah Івана Гузенка, головної юристки Софії та повне «не розуміння» від СЕО Віталіка Макарчука. Я чекав тиждень, але, здається, їм все одно.
До речі, я виявився не єдиним. З людьми, які теж мали з ними справу, це вже «нормальна практика» — вони без пояснень зупиняють співпрацю і забирають гроші.
Нагадую, всі доходи компанії розподілялись відповідно до часток співзасновників.
Я довго мовчав. Але якщо вони намагаються зруйнувати мою репутацію та репутацію моєї компанії — мовчати я більше не буду.
Тепер про лицемірство.
Під час зустрічі у Вроцлаві Роман Якушко сам розповідав, що Spalah (і SmartyAds до цього) працює або продовжує працювати з росіянами — але лише з тими, хто має юридичні особи не в Росії, а, наприклад, в Азії. Ось вам і весь «патріотичний» венчур-білдер. Добре, що я був не сам, і це можуть підтвердити інші.
Що ми отримали від партнерства:
— Мінус $57,000
— Фінансовий колапс
— Юридичні проблеми
— Повнa відсутність відповідальності
Spalah не побудував нас. Вони влаштували нам Spalah-сраки.
Доброго дня!
В будь-яких конфліктних ситуаціях партнерські відносини повинні залишатися професійними. Ми щиро цінуємо час нашої співпраці, вашу команду та той шлях, який ми разом пройшли у рамках спільних проектів.
Але, якщо ви вирішили надати коментар публічно, просимо залишати комунікацію максимально прозорою:
1. Співпрацю з компанією RAI було припинено у зв’язку з тим, що станом на 1 січня 2025 року сукупний збиток проекту вдвічі перевищував обсяг інвестицій. Це має документальне підтвердження, яке ми готові надати за запитом.
2. Жодної інформації про судові процеси вашим потенційним інвесторам не передавалося. Всі претензії вирішуються винятково у досудовому порядку нашою командою. Наша юридична та операційна команда продовжує комунікацію з вашими клієнтами, намагаючись знайти мирні рішення у проєктах, які, на жаль, не були вами завершені. Це також вимагає значних додаткових ресурсів з нашого боку, але ми свідомо взяли на себе цю відповідальність.
3. Ми хочемо окремо наголосити: компанія Spalah ніколи не співпрацювала і не співпрацює з країною-агресором ні в якій формі, а всі наші потенційні партнери проходять ретельну перевірку на наявність будь-яких зв’язків із росією. У разі виявлення таких зв’язків співпраця неможлива. Такі звинувачення з вашого боку мають бути підтверджені документально, інакше це виглядає як свідома брехня, щоб зганьбити нашу ділову репутацію.
Окрім того, навіть після завершення партнерства, ми продовжуємо допомагати працівникам RAI, які залишили проект. Ми робимо це без додаткової компенсації, адже вважаємо за свій обов’язок підтримувати кожного спеціаліста, який був частиною команди Spalah.
Ми, як і раніше, відкриті до конструктивного діалогу та пошуку шляхів вирішення конфлікту — поза межами публічного простору.
Працюючи
Тут тобі довіряють, дають простір для експериментів і підтримують ініціативи, а не заганяють у рамки мікроменеджменту. Ти відчуваєш свою цінність і розумієш, що твій вклад має значення. Нуль бюрократії, максимум взаємопідтримки та відкритості
Працюю в Spalah продакт дизайнеркою вже три місяці, і радію, що стала частиною команди AppLab.
Подобатися почало ще на етапі співбесід, одразу відчула метч і бажання працювати разом. Кайфую від роботи з командою — від того, як всі відкриті до фідбеку та всього, що покращить процеси, як вітається проактивність та нові ідеї. Маю можливість переключатися між різними задачами, через що немає відчуття монотонності чи нудьги.
Якщо хочеться швидко розвиватися і є бажання проактивно працювати в команді, то Spalah ідеальне місце для цього!
Працюю у Spalah на позиції Frontend developer і з упевненістю можу сказати — це саме те місце, де хочеться розвиватися та залишатися надовго.
З самого початку я відчув, що тут довіряють: можна пропонувати рішення, впливати на продукт і брати відповідальність. У Spalah не мікроменеджмент, а здоровий підхід до роботи — коли є чіткі цілі, підтримка та свобода у виборі інструментів.
Компанія пропонує широкий спектр бенефітів та постійно працює над покращенням умов для співробітників. HR-процеси та корпоративна культура — на справді високому рівні: відчувається щире піклування про кожного члена команди, а не просто виконання формальностей.
Spalah — це не про «відсидіти 8 годин», а про процес, який захоплює. Тут не бояться експериментувати і цінують тих, хто готовий думати ширше, ніж просто «зробити таску».
Дуже зневажливе ставлення до кандидатів.
Подалась на вакансію Senior Product Manager. 3го березня мені на пошту відписала Lena Kryvova з корпоратмвної пошти Spalah і спитала коли я вільна в наступні 3 дні. Я відповіла на повідмлення і вказала великий проміжок часу коли я вільна. Після чого мені прийшов інвайт на пошту з запрошенням на онлайт міт на 5 березня від Олени, а також вона відписала, що вислала інвайт. Я прийняла запрошення на міт. Однак 5го березня на онлайт міт так ніхто і не прийшов. Я навіть написала Олені, що я вже чекаю за лінкою, яку вона дала, може вона забула за міт. Але так ніхто і не прийшов і до сих пір ніхто зі мною не зв"язався. Вакансія ще й досі активна.
За 13 років роботи в мене були різні випадки, але щоб відправити інвайт на пошту і не прийти — бачу вперше
Алісо, дякуємо, що поділилася своїм досвідом. Це наш перший подібний відгук, і чесно зізнаємось — ми навіть трохи розгубилися. Ми цінуємо кожного кандидата, тому ситуація, коли щось пішло не так, для нас важлива.
Хочемо уточнити: ми вибачилися, процес усе ж відбувся, ми провели кілька етапів, включаючи зустріч із hiring manager, і в результаті прийняли рішення не рухатися далі разом. Ми надали розгорнутий зворотний зв’язок, але нам щиро шкода, що перша зустріч відбулася лише з другої спроби 👌
Дякуємо за твій час і діалог!
Працюю в Spalah дизайнеркою.
Щодня отримую безцінний досвід у творчій та підтримуючій атмосфері. Особливо ціную відкриту культуру та менеджмент, які завжди готові до комунікації та підтримують розвиток своїх працівників. Компанія регулярно апгрейдить бенефіти та умови. Тут цінують ініціативність та заохочують впровадження нових ідей, а це дає цінне відчуття «я не просто руки, я розумна голова + талановиті руки». У Spalah дизайнери залучені до роботи над різними продуктами і в різних нішах, а це +100 до професійного досвіду.
In short, ідеальне місце для тих, хто прагне реалізувати творчий потенціал та працювати над цікавими проєктами.
Працюю в Spalah фінансовим аналітиком.
Нарешті я маю можливість працювати із фінансами саме внутрішніх проектів, що додає більше мотивації та цікавості у роботу. Також завжди є можливість безпосередньо впливати на побудову планів проектів, створюючи бюджети та нові політики.
Не менш важливим для мене також є і гнучкість графіку та моїх задачах, що дозволяє вносити креатив навіть у фінансах.
Пройшла співбесіду в цій компанії, і хоча далі розмови з рекрутером не продовжилася, було приємно отримати зворотний зв’язок на пошту. Отримала відповідь на пошту «На жаль, по даній позиції не можу запропонувати рухатись далі, оскільки було прийнято рішення фіналізуватись з кандидатом, який має трохи вищий рівень володіння англійською мовою, а також більш релевантний досвід роботи у сфері AdTech.»
Щодо досвіду у сфері AdTech — ще зрозуміло, не всім судилося бути «релевантними». 😏 Але як вони визначили цей «трохи вищий» рівень англійської — залишається загадкою. У них там тест на інтуїцію чи магічна куля? 🎱 Бо мене, на хвилиночку, навіть не тестували! Може, в них просто «трохи» поганий день був? 🤔
Досить дивний зворотний зв’язок, тому я уточнила, як вони це оцінили. Відповіді, звісно, не отримала. Ну й добре! Вважаю, що такі ситуації — це плюс. Значить, ця компанія не моя. І слава богу, бо працювати з таким підходом там мені точно не хотілося б. Всім Миру!
Привіт, Інга! Дякуємо, що поділилися своїм досвідом взаємодії з нашою компанією.
Ми завжди намагаємося зробити процес відбору максимально прозорим та постійно вдосконалюємо його. Фідбек базується на вимогах позиції та результатах співбесіди. У цьому випадку наш вибір був зумовлений тим, що озвучений вами рівень англійської не повністю відповідав тому, що потрібно для цієї ролі.
Бажаємо вам знайти роботу, яка стане для вас perfect match!
Вже більше року працюю в Spalah і точно можу сказати, що тут про продуктовий майндсет та орієнтованість на результат!
Також окремо відмічу про чудову робочу атмосферу саме в нас, в мобільній розробці, оскільки твоя думка завжди дійсно буде почута та врахована
Якщо маєш хорошу експертизу, та хочеш мати місце, де можна її використати — Spalah — то є хороше місце для цього
Відгук як одного з ко-овнерів стартапу всередині Spalah
Компанія справляє враження надійного партнера і хорошого гравця,яка є гарантом усіх домовленностей як венчур-білдер і як роботодавець,що якісно піклується і за умови праці і за кар’єрну реалізацію.
Процес найму в Spalah залишив дуже чудове враження!
Все було швидко організовано, інформації вистачало на кожному етапі.
Окрема подяка Лєні за її професіоналізм і підтримку — співбесіди пройшли легко і відкрито 🫶 Радий, що ми знайшлись, поки все подобається
Зробив з друзями стартап, Спалах захотів його купити (мажоритарну долю) — надавши інвестиції на маркетинг та бек офіс, команда лишається міноритарними акціонерами але прийняття рішень за нами.
Вважаю, що це було правильне рішення — бо Спалах дуже надійний партнер. І будь-яка суперечка вирішується по-людськи.
Уже багато кого привів в компанію в сусідні проєкти та команду бек-офісу. Бо подобається тут створювати стартапи.
Зараз працюю над тим аби завести ще 2 команди в цей Venture Builder.
Швидко-зростаюча компанія, яка заохочує проактивність, дозволяє реалізовувати свої плани та ідеї. Дуже підходить тим, хто втомився від повільного корпоративного життя, і хоче створювати щось круте
Хочу поділитися позитивним враженням від роботи в Spalah.
Компанія активно розвивається, розширює бенефіти та покращує умови для всіх працівників у різних локаціях.
Окремо хочу відзначити культуру та менеджмент компанії: усі відкриті до комунікації, готові вислухати та зацікавлені у розвитку своїх співробітників.
Spalah — компанія, яка розпізнає талант і допоможе йому вирости та стати ще кращим!