Sombra

Київ, Львів, Івано-Франківськ, Медельїн (Колумбія)

5 грудня 2025 13:13

Taron Sarkisyan, Robotics Architect / AI Developer / 22+ years of experience

Написав вашому рекрутеру Yuliia Havrylkiv напряму особисто. Зрозумів що люди в компанії погано роблять свою роботу або просто мають безвідповідальне відношення до нєї.

Питаю чи є вакансії з NodeJS або PHP, рекрутер пише що нема і дає посилання сайт компанії де можна побачити дуже багато актуальних вакансій саме по NodeJS або PHP.

Підтримали:  Vitalii Bezghin

Привіт Тарон
Дякую вам за відгук і за те, що поділилися своїм досвідом.

Мені дуже шкода, що у нашій комунікації виникла плутанина й у вас склалося неприємне враження. Я справді стараюся оперативно відповідати кандидатам, але інколи статуси вакансій змінюються швидше, ніж встигає оновитися інформація на сайті. Можливо, саме тому у вас склалося враження, що відкриті ролі досі актуальні.

Перепрошую, не мала наміру вводити вас в оману. Зробила для себе висновки, як покращити процес і уникати подібних ситуацій у майбутньому.

Юлія ви зі мною так спілкуєтеся нібито я нічого не розумію і не знаю як легко перемикається статус вакансії коли знайшли кандидата.

Я вже зрозумів що був в вашому чорному списку або в чорному списку компанії і тепер ви та ваша компанія також є в моєму чорному списку тому що я маю знати хто буде мені завжди відмовляти.

Ось пояснення чому ви та ваша компанія тепер є в моєму чорному списку:

🔴 Вакансії вашої компанії продовжують бути активними навідь після ваших вибачень і була відмова. Вважаю це дискрімінацією. Це точна я або у вашому особистому чорному списку або у чорному списку вашої компанії.

Якщо вважаєте це помилкою я відкритий до діалогу.

Дякую, що написали. Тарон, так направду, кнопка перемикається швидко. Та бувають випадки, де кандидати на фінальних стадіях і вакансія ще є на сайті. На цій стадії немає змоги процесити нових, поки не отримали відповіді від клієнта щодо теперішніх. Це технічна затримка, а не прояв дискримінації.

Мені шкода, що у вас склалося таке враження. Хочу запевнити, що у Sombra немає жодних «чорних списків», і моя мета це коректна та відкрита комунікація з кожним кандидатом.

Ми цінуємо ваш фідбек, адже він допомагає нам покращувати процеси.
Бажаю вам успіхів у подальшому пошуку можливостей.

Я спитав:

👉🏻 Чи є якась робота для мене?

Ви повідомили:

👉🏻 Роботи в компанії зовсім нема
👉🏻 Дали мені посилання на сторінку з вакансіями і запропонували слідкувати.

Я:

👉🏻 побачив три актуальних вакансії, які не закриті.

Що я маю подумати:

✅ я є в чорному списку, це або ваш особистий чс або чс компанії.

Якщо ви вважаєте це помилкою я відкритий до діалогу.