Solidgate

Київ, Варшава (Польща), Лімасол (Кіпр)

16 листопада 2024 1:18

Лев Песчихін

Обережно, полотно!

Про Solidgate я знав, хоча фінтехом особливо не цікавився. Щось чув від знайомих, а ще пам’ятаю, як влітку на ДОУ-пікніку трохи поспілкувався з їх рекрутеркою Ярославою. Періодично переглядав їхні вакансії, але не бачив нічого, пов’язаного з ML, тому й не подавався.

(Підкреслю, що комерційного досвіду у технічних командах в мене до цього не було).

Десь через місяць мені написала Ярослава (от так зустріч) з пропозицією розглянути вакансію Operations Analyst.

Що це таке подумав я, але чувши лише позитивні відгуки про Solidgate, збагнув на те, що це не схоже на ML. Вже через декілька днів ми спілкувалися з Ярославою. Це був мій перший етап співбесід, на якому я дізнався більш детально про можливості роботи у Solidgate.

Другим етапом в мене була співбесіда з Data Engineering Team Lead Танею. Хоча я спочатку не розглядав цей напрям, Ярослава дуже професійно допомогла співвіднести мої інтереси та знання з потребами компанії та скорегувати мене саме у DE, за що я неймовірно вдячний! (Зараз я відчуваю себе на своєму місці).

З Танею ми детально обговорили технічну частину роботи: основні інструменти, якими користується її команда, актуальні проєкти та подальші плани. Звісно, це була технічна співбесіда, до якої я кожному рекомендує відповідно готуватися, але сам формат бесіди мене вразив, зайвих хвилювань майже не було.

Потім на мене очікувало технічне завдання, а далі його розбір, де ми з Танею проговорили що і як я зробив + велика порція корисних технічних порад.

Згодом була співбесіда з Head of Engineering Максимом. Це була чудова можливість дізнатися більше про структуру продуктово-технічних команд у Solidgate та заглянути за куліси фінтеху, а там огого скільки всього. Також відчувалося, як компанія ретельно ставиться до culture fit потенційних членів своєї команди.

Фінальний етап — співбесіда з CEO Кирилом. Також був reference check. Готували, як в космонавти :)

Увесь процес зайняв приблизно три тижні. Жодного відчуття, що про себе треба зайвий раз нагадати не було. Ярослава поверталася з фідбеком через 1-2 дні, все було чітко і структуровано. По факту, ще до потенційного оферу я вже побував в офісі, познайомився з 4 членами різних команд, що дало мені можливість скласти чітке уявлення про те, як воно — працювати у Solidgate.

Про перші тижні роботи та процес онбордінгу можна написати окремий довгий пост. Тут тебе оточують дуже цікаві люди, нетривіальні задачі та багато викликів. Працювати треба багато, ще більше треба навчатись. Дуже раджу спробувати свої сили, якщо прагнете побудувати кар’єру у сильній продуктовій команді.

Ну і звісно сніданки та обіди в офіс. Дай Бог здоров’я тому, хто це придумав)

Лев, всі зустрічі не випадкові :)
Успішного шляху в Solidgate!