Solidgate

Київ, Варшава (Польща), Лімасол (Кіпр)

12 листопада 13:56

Illia Karamavrov, Front-end Team-lead в BetterMe

Залишу відгук щодо процесу найму.

Розглядав позицію Senior Front-end (React, Typescript) в Solidgate. Почитавши чудові відгуки на DOU, інформацію на їх сайті, LinkedIn. Вирішив що це чудова компанія і можна подаватись.

Перша відповідь прийшла в той самий день, пізно ввечері — стандартна відмова, розглянуть інших кандидатів.

Здивувався, адже я досить досвідчений розробник, в особливості на React, TypeScript (6 років роботи із цими двома красенями).
По вакансії та моїм навичкам, збіг ~90%. Решту 10% заповнити на місці, для мене не є проблемою чи навіть викликом. Головне бажання, а воно було.

Оскільки компанія сподобалась, то відступати так просто я не хотів. Знайшов і написав менеджерам і тімлідам в компанії, скинув своє резюме їм. За кілька днів отримав відповідь що дадуть на розгляд команді, а ще за кілька днів отримав повідомлення від вже іншої рекрутерки. Все закрутилось, я в захваті)

Трохи поспілкувавшись в текстовому режимі, запропонували виконати тестове завдання, з орієнтовним часом виконання 6-8 годин. Це багато, подумав і сказав я. Та через те, що відступати я не планував, то взявся його робити.

Завдання загалом, доволі цікаве. Та, особливо на початку, було важко змусити себе його робити, через те, що завданням було реалізувати частину логіки бібліотеки на React, котрою ми всі регулярно користуємось. Перевинайдення вже чудово працюючого велосипеда. Ух!

Ну окей, подумав я, новий челендж для мене, зацікавити себе в такому завданні. Зробив, виконав всі критерії, протестив, написав тести. Бонусну частину не робив (+2 пункти), бо вже пішло 6 годин, а завдання не сказати що дуже драйвило. Відправив на перевірку.

За кілька днів отримав стандартну відповідь від компанії, цитую — На жаль, за результатами, прийшли висновку, що поки не готові продовжити спілкування по цій позиції. А далі — залишаємось на зв’язку і т.д.

В результаті, витрачений час розробника — мінімум 6 годин, це тестове. А ще ресерч по компанії, переписка з рекрутерками, тім лідами), загалом до 10 годин часу.

Відповіддю від компанії, я звісно не задоволений. Я хочу і вважаю що маю право отримати більш розгорнутий фідбек по роботі. Хай там що я упустив, або вирішив недоцільним робити в тестовому завданні, то дайте ж про це знати! Поважайте час і зусилля інших людей!

Запит на фідбек я одразу надіслав рекрутерці, та ось поки немає ні відповіді, ні фідбеку по завданню.

А пасує вам це, чи ні, то вже вам вирішувати.

UPD

Отримав розгорнуту відповідь щодо технічного завдання від компанії. Все чітко і по ділу.
Шкода що це сталось після непублічного і публічного запиту. Та є надія що цей момент буде враховано в майбутньому.

Висновок — Якщо робите домашнє технічне для Solidgate, старайтесь виконати наче це буде на віки, в іншому випадку скоріш за все не пройдете.

Ілля, вітаю!
Дякуємо за відгук.
Перепрошуємо, що не надали деталізований фідбек щодо вашого тестового завдання відразу. Отримавши ваш запит, ми з командою відразу підготували та надіслали фідбек вам. Інколи бувають затримки в листуванні через велику кількість комунікацій з кандидатами на різних етапах.
Якщо у вас залишились питання чи уточнення щодо завдання — команда відкрита до діалогу.