6 листопада 17:23
спочатку я працював із SoftTeam на проєкті SmartApps як фрілансер приблизно пів року, а потім Микита Попов запропонував мені інхаус фултайм співпрацю на посаді Unity Developer Lead. Я почав працювати в такому форматі 22 липня і пропрацював майже до кінця жовтня (3 місяці), але липень поки що єдиний місяць, за який я отримав оплату (8 робочих днів).
у компанії були складні часи вже з першого місяця. В кінці серпня не всім виплатили зарплату, але Микита продовжував наймати все більше розробників. Дивлячись на такі темпи та обіцянки зі сторони Микити, що виплати почнуться через тиждень, я подумав, що все добре, і він знає, що робить, адже вже давно з ним працював.
я не зачіпав його з цього приводу, бо вірив йому. Але наприкінці вересня, коли розробників стало набагато більше, він оголосив, що розпускає всіх Unity-розробників і переводить їх на фріланс, окрім мене. Я їм був потрібен для регулювання проєктів і надалі, але вже на умовах фрілансу. Також він пообіцяв, що буде здійснювати виплати всім, хто не отримав зарплату за попередні місяці.
кожного разу, коли я писав Микиті з приводу оплати, він казав, що скоро все налаштується, і часто повідомляв, що виплати почнуться з наступного тижня. Але кожного разу в наступну неділю повідомлення були такими ж самими. На початку жовтня, на моє прохання здійснити часткову оплату, я отримав схоже повідомлення — що оплати почнуться з наступного тижня.
у жовтні комунікація з Микитою та іншими співробітниками, які залишилися, зменшувалася з кожним днем. Відповіді на мої питання щодо оплати не сильно відрізнялися від попередніх.
тільки після розголосу цієї ситуації він сам написав про неї. Деяким розробникам він виплатив зарплату за відпрацьовані місяці, але дуже багато хто поки що чекає.
я дуже сподіваюся, що ця ситуація вирішиться. Після того як всім погасять борги, я обов’язково оновлю свій відгук.