Softsich

Київ, Варшава (Польща)

Добрий день, мене звати Анастасія.

На жаль, хочу поділитися негативним досвідом взаємодії з цією компанією саме на етапі співбесід на позицію аффілейт менеджера.

Спочатку зі мною зв’язався рекрутер компанії — тобто не я відгукнулася на вакансію, а саме вони написали мені першими. Я одразу чесно повідомила, що раніше чула багато негативних відгуків про компанію від своїх партнерів і знайомих. Проте мене запевнили, що варто поспілкуватися, і переконали пройти співбесіду.

Після першого етапу я отримала фідбек через декілька днів, і ми домовилися про другий етап співбесіди. Однак майже за день до зустрічі, пізно ввечері, мені написали, що у хнда сталася термінова форс-мажорна ситуація і попросили перенести співбесіду.

Я поставилася з розумінням, хоча маю досить завантажений графік, і погодилася перенести зустріч. Але буквально за день до нового призначеного часу знову ж таки пізно ввечері мені повідомили, що компанія вже знайшла кандидата.

Чесно кажучи, це виглядає досить дивно. Спочатку компанія сама ініціює контакт і наполягає на зустрічі, потім виникають труднощі з часом, переноситься співбесіда через форс-мажор, а вже наступного дня раптово знаходиться кандидат — фактично без завершення процесу спілкування з іншими кандидатами.

Таке ставлення до часу кандидатів виглядає непрофесійно. На жаль, цей досвід лише підтвердив ті негативні відгуки про компанію, які я раніше чула від партнерів і колег.

Також мені неодноразово говорили партнери та люди, які раніше залишали відгуки про цю компанію, що негативні коментарі з часом можуть зникати або видалятися. Звісно, я не можу стверджувати це як факт, але після власного досвіду взаємодії вже не здивуюся, якщо подібна практика дійсно має місце.

З огляду на це, працювати з цією компанією я б не хотіла. Можливо, навіть на краще, що все завершилося саме таким чином.

Анастасіє, дякуємо, що поділилися своїм досвідом. Нам шкода, що взаємодія з нашою компанією залишила у вас негативне враження.

Дійсно, ми самі зв’язалися з вами щодо позиції Affiliate Manager. Під час переписки ви зазначили, що раніше чули негативні відгуки про компанію, і ми запропонували коротку ознайомчу розмову, щоб ви могли поставити запитання та сформувати власну думку. Ми не наполягали на зустрічі — лише запропонували її, і рішення продовжувати спілкування залишалося за вами.

Щодо перенесення інтерв’ю: ми справді попросили перенести зустріч через внутрішню форс-мажорну ситуацію. Повідомлення про це було надіслано о 14:00 за київським часом. Пізніше, близько 18:00, ми повідомили, що позицію вже було закрито іншим кандидатом. Саме тому ми вирішили скасувати зустріч, адже намагаємося відповідально ставитися до часу кандидатів і не проводити інтерв’ю, якщо на цей момент вакансія вже не актуальна.

Також хочемо зазначити, що ми не маємо можливості видаляти коментарі на Dоu. На сторінці компанії доступні всі відгуки — як позитивні, так і критичні. Для нас зворотний зв’язок важливий, оскільки він допомагає покращувати процеси.

Дякуємо, що поділилися своїм баченням ситуації. Ми обов’язково врахуємо цей досвід та ще раз переглянемо наші процеси комунікації, щоб зробити взаємодію з кандидатами максимально прозорою та комфортною. Нам важлива думка кожної людини, яка взаємодіє з компанією.

Подивитись всі коментарі (2)

Працюю в компанії майже рік і за цей рік в мене є чим поділитись із вами. Почну з самого початку, з мого знайомства з компанією: HR-процеси мене здивували, адже такого швидкого фідбеку я давно не отримувала, вся комунікація була легка і зрозуміла, я була в курсі подій щодо розглядання моєї кандидатури. Я прийшла в компанію джуном, завдяки інформації, яку я отримую в команді і завдяки підтримці мого ТЛ, через півроку я отримала підвищення, що однозначно показує професійність команди, в якій я працюю, адже я навичалась багатьом речам.

Хочу відзначити, що Softsich й досі мене дивує своєю дружньою атмосферою, я ніде не помічала такої цінності співробітників і таких міцних команд. Це справді та компанія, в якій я бачу себе через рік-два і в перспективі зросту.

Хочу відмітити кому не підійде Softsich. За майже рік в компанії я побачила стрімкий зріст, інновації, купу нових ідей, які працюють, тому тут точно буде складно людині, яка не звикла до швидкого розвитку, багатого потоку нової інформації. А також я тут не бачу людей, які звикли по 5 років сидіти на одній зарпаті і не рухатись — це точно не для вас.

Від щирого серця хочу порекомендувати компанію, мені ніде не було так добре, як тут. Я квітну в морі нових ідей і руху, це любов

Мала нагоду проходити співбесіду в цій компанії. На жаль, я не пройшла, але в мене залишилися тільки приємні емоції після спілкування на всіх етапах. Зараз я проходжу багато співбесід в різних місцях, іноді одразу відчуваєш «не твоє», іноді взагалі не памʼятаєш людей, з якими спілкувалась тиждень тому. Важливу роль грає саме атмосфера на інтервʼю, тут мені було тепло, і я одразу зрозуміла, що з цими людьми було б класно працювати. Окремо щодо фідбеку, зазвичай це кілька стандартних фраз, але цього разу я отримала величезне повідомлення, від якого я не втратили віру в себе, а навпаки ще сильніше повірила в себе.

Працюю в компанії вже півтора роки та ніколи навіть не виникало думки про звільнення. Чудові люди, відсутність мікроменеджменту, підтримка на шляху та купа можливостей для розвитку. Відверто кажучи, найкраще місце, де я працювала!

Підтримали: Anastasiia Gartman

Працюю в компанії Softsich вже близько пів року. За цей час встиг оцінити високий професіоналізм команди, сучасний підхід до організації робочих процесів та дружню атмосферу в колективі. Особливо ціную можливість постійного розвитку, обміну досвідом та відкритість керівництва до нових ідей. Радію, що є частиною такої команди!

Неймовірна компанія! Дуже подобається відношення до людей, цікаві задачі, які направлені на твій розвиток, крута корпоративна культура. Рада бути частиною Softsich <3

Всім доброго дня, хочу поділитись своїм невеличким, проте негативним досвідом з цією компанією:

Одже почалось все з звичайного інтревʼю з HR-Анастасією, поговорили все окей, з цим ніякого негатива не виникло, далі мені погодили наступне інтервʼю «Interview RFP Manager at Softsich», були присутні три особи, дві Анастасії, і Назарій, загалом мене запитали за мій досвід роботи, я розказував про це, і коли я почав більш поглибленно розказувати за робочі моменти, Назарій підняв руку, і сказав таку фразу «для чого ти читаєш нам з інтернету інформацію, розкажи з чим ти стикався на власному досвіді» хоча інформацію яку я говорив справді була в моєму досвіді, після цього він мені сказав «Давай швидше, не витрачай наш час, бо це буде довго» тобто людина підганяє бо його час дуже дорогоцінний і він не хоче слухати кандидата який йому потрібен) я маю хороший досвід у сфері, і володію хорошими знаннями, проте вони на це не звертають увагу, так як у їх співробітнки грубо кажучи приходили з 0-ми знаннями, і вони їх брали на цю посаду, а якщо я володію досвідом навіть по їх словах з інтернету то я поганий кандидат, не рекомендую цю компанію, цінуйте свій досвід, і ви обовʼязково знайдете свою роботу, але не тут!!!

Олександре, вітаю!
Вибачте за затримку з відповіддю, знадобилося трошки часу, аби зʼясувати всі деталі вашої співбесіди.
Від імені компанії і від себе особисто хочу принести вибачення, така поведінка на співбесіді неприпустима, і можу вас запевнити — ми взяли до уваги ваші коментарі, і відповідні міри застосовані щодо співробітників, які поводилися неккоректно.
Також хотіла зазначити, що ми обираємо людину на посаду не тільки за її hard skills, але і за soft skills. Також ми звертаємо увагу на чесність кандидату в його професійних навичках.
Ми цінуємо і поважаємо досвід кожного і прагнемо до взаємного ідеального збігу — як для нас, так і для людини, з якою співпрацюватимемо.
Ще раз приношу найщіріші вибачення і бажаю вам успіхів у пошуку вашої ідеальної компанії:relaxed:

Перейти до дискусії

Працюю майже 9 місяців у компанії. Подобається відсутність мікроменеджменту, дуже людяне керівництво, підтримка колег і цікаві проекти. Після попереднього місця роботи я вирішила змінити напрямок і саме тут мене погодилися вчити і розвивати, за що я дуже вдячна.

Проходив першочерговий скрінінг на позицію QA в цю компанію , мало того що під час запитань рекрутер Anna увесь час кудись відволікалась та запізнилась на півгодини , так ще і все відбувалось під запис і у результаті взагалі ніякого фідбеку не послідувало згодом — наче ніякої розмови як факт. Категорично НЕ раджу зв’язуватись з цією «компанією»...

Підтримали: Анастасія Шафінска

Дмитро, доброго дня!
Мене звати Кристина, я лід рекрутинг команди SoftSich.
Перш за все хотіла подякувати за ваш розгорнутий і чесний відгук. Мені щиро прикро, що ваш досвід співбесіди не виправдав очікувань.
Дійсно, фідбек ми надіслали занадто пізно — 3 березня. Це не відповідає нашим стандартам роботи, і ми вже переглядаємо цей процес, щоб уникнути таких ситуацій у майбутньому.
Виправдань цьому немає.
Прошу вибачення за запізнення Анни на зустріч на 15 хвилин через затримку попередньої зустрічі. Я розумію, що це могло спричинити дискомфорт, і ми працюємо над тим, щоб мінімізувати подібні випадки надалі.
Щодо вашого коментаря про запис. Політикою компанії є зобовʼязання запитати дозволу кандидата на транскрибацію зустрічі. При жодних умовах, не маючи вашої згоди, транскрибації не було б.
Транскрибація — це не відеозапис, і не запис голосу. АІ просто розшифровує і записує виключно текст бесіди.
Мені прикро, що ви подумали, що ми ведемо запис.
Підсумовуючи все вищенаписане, я ще раз хочу принести вибачення та подякувати за ваш відгук. Ви допомогли нам передивитися деякі внутрішні процеси, аби в майбутньому уникнути таких прикрих помилок

Перейти до дискусії

Компанія — натхнення. Дружня атмосфера, відсутність мікроменеджменту, заряджені на успіх колеги, цікаві задачі, відкрите керівництво. Що ще треба для щастя? Дуже рада бути частиною такої крутої команди. Процвітання та розвитку, Softsich!