13 жовтня 2025 15:59
Почитав рев’юшки інших і зрозумів, шо у компанії є проблеми в комунікації з потенційними співробітниками. Сподіваюсь, внутрішні процеси налаштовані інакше
Кароч, 3 тижні тому Alina Grosheva запропонувала вакансію і пройти співбесіду. Я погодився і ми зустрілись на міті 19го вересня. Я трішки зніяковів, бо там прям була одразу вся команда і інтрев’ю включало одразу всі етапи, але в процесі відчув дуже легку атмосферу і якусь дружелюбність команди. Тому для мене це виявилось крутим плюсом, аби не розтягувати співбесіди та десяток етапів і пару місяців. В цілому, виявилось, шо нам навіть години не вистачило, бо було багато топіків, котрі хотілося обговорити, і я отримав реальне задоволення від спілкування зі всіма учасниками її. Тож з паном Володимиром(забув його позицію) ми домовились, шо я зможу дозапитати питання через Alina Grosheva і бути з нею на зв’язку
Я так і зробив. На наступний ранок, в суботу, написав всі питання, котрі ми пропустили і став чекати якоїсь відповіді в робочі дні. Мені анонсували відповідь до кінця наступного тижня тож я смиренно чекав до п’ятниці. Відповіді не було. Написав сам. Вибачились, шо не побачили повідомлення(хоча вона було прочитане) і сказали, шо є певні внутрішні моменти і відповідь має бути на наступному тижні. Думаю, ну ок, всяке буває, може реально багато кандидатів і можна було загубити моє серед тисячі інших повідомлень, чи клієнт невизначився, чи з проєктом щось, чи приорітет надався шукачам зі «свого» кола, як часто це буває
Шо по ітогу? Пройшло ще два тижні. Ніякої відповіді. Ні на питання, котрі я задав, ні якогось апдейту по тому, шо в них там взагалі відбувається. Мало того, мене ще й попрохали повідомити їх, якщо я почну співпрацювати з іншими, лол
Я не вимагаю до себе якогось божественного ставлення наче. Хотілося б мати прозору та відкриту комунікацію, котру так р’яно захищала пані Тат’яна у коментарях. Мені було б досить відповіді штибу «клієнт тягне, не маємо поки відповіді, але тримаємо вас в курсі, ми про вас не забули». Фсьо. Нічого фантастичного, а якесь людське ставлення лише було б дуже доречним
Владислав, доброго дня! Дякую, що поділились своїм досвідом, і шкода, що комунікація з нашого боку вийшла затягнутою.
Ви абсолютно праві — навіть якщо відповідь ще не готова, кандидат має отримати оновлення. Це справедливо.
На жаль, тоді процес справді завис на стороні клієнта, і ми мали дуже обмежену можливість давати проміжні апдейти. Але це не знімає з нас відповідальності за зворотний зв’язок — беремо це до уваги при спілкуванні на LinkedIn, щоб подібні випадки не повторювались.
Дякую за чесність і за те, що сприйняли саму співбесіду позитивно — приємно читати, що команда залишила гарне враження.