Softgile

Київ, Баку (Азербайджан), Варшава (Польща), Ташкент (Узбекистан), Тбілісі (Грузія), Алмати (Казахстан)

Якщо одна з вимог у вакансії Fluency in Russian, то це багато про що каже про компанію...

I’ve been working at Softgile for almost 5 years now. I started in a junior sales position, then grew into a Business Development Manager role, where I gained strong experience and solid results. Later, I decided to move into business analysis, and after almost a year, continued my professional growth as a Delivery Manager.

One thing I’ve always appreciated is that whenever I wanted to explore a new direction or take on more responsibility, I had that opportunity. As long as you’re doing well in your current role and consistently delivering results, the company is open to helping you grow. Like any growing company, there are constant changes and new challenges, but I’ve always seen them as opportunities to learn and improve. That’s one of the main reasons I’m still here after almost five years

Підтримали: Валентина Фалько

Працювала тут на позиції Partner Manager. Потрапила без досвіду в IT, але з понад 10-річним досвідом у продажах і сильними soft skills. І одразу зрозуміла — буде важко.

У контракті чітко прописано випробувальний термін у 3 місяці. Але мене звільнили різким рішенням однієї людини вже через 1 місяць і тиждень, без попередження та навіть без залучення HR чи керівника з маркетингу. Це був шок.

Окремий «сюрприз» — вимога відкрити ФОП 3-ї групи. Жодної логіки, чому бухгалтерія не може вести працівників офіційно. Тепер маю проблеми з податками. Перша зарплата у 1100$ (яку важко назвати ринковою з урахуванням навантаження) затрималась на півтора тижня. При цьому графік був з 9:00 до 18:00, але нерідко доводилось сидіти до 22:00 і навіть у вихідні. І все це під гаслом «ви працюєте на результат».

Щодня о 9:15 — обов’язкові мітинги. Мікроменеджмент — тотальний: робочий ноутбук з трекером, щотижневі звіти, плюс ще й місячні. А онбордінг на новій ролі — лише 3 дні, з яких більшість часу я витратила просто на отримання доступів.

Комунікація з керівництвом — токсична і стресова. Наприклад, навіть після нічних прильотів у Києві ніхто не цікавився, чи ти взагалі в змозі працювати о 9-й ранку. Колеги часто були перевантажені нескінченними дзвінками, допомогти чи порадити майже ніхто не мав часу. Часто у відповідь на питання чула фразу: «запитай у чата GPT».

Паралельно на мене перекладали чужі обов’язки — наприклад, після звільнення email specialist. Атмосфера в цілому — хаос і бардак. Знайти потрібний файл у їхніх процесах — окремий квест.

За той місяць, поки я працювала, я нарахувала щонайменше 5 людей, які звільнилися. А після мого звільнення — ще двоє. При цьому наймали лише 2–3 людей на місяць. Це дуже велика плинність кадрів, і вже сама по собі є тривожним дзвіночком.

І ще один момент: у компанії було чимало відкритих вакансій місяцями, але мені так і не запропонували перейти на іншу позицію. Натомість в очі казали, що «немає куди тебе взяти». Це відверта брехня, яка остаточно добила довіру.

Єдиним світлим моментом стали кілька колег, з якими вдалося знайти справжню синергію. Вони щиро відгукнулися допомогти мені вже після звільнення — підказали з новими можливостями, підлатали CV і навіть підтримали морально.

Плюси теж були — я отримала цінний досвід роботи з Atlassian-продуктами (вони справді круті). Але сам підхід до людей і менеджмент у цій компанії — відверто провальний. Надіюсь колись люди зрозуміють, що вони працюють з людьми, а не роботами, а тим більше в стані війни.

Підтримали: Julia, A N

Анастасіє, дякуємо за співпрацю та відгук. Ваші коментарі показують, де ми можемо ставати кращими, і ми цінуємо таку відвертість. Ми динамічно розвиваємось і вдосконалюємо та адаптуємо наші процеси по мірі зростання.
Усі умови були обговорені на етапі оффера й закріплені контрактом. Дійсно, у нас цінується фокус на результат, самостійність і проактивність. Темп може бути високим, і ми завжди чесно говоримо про це кандидатам, адже важливо, щоб наші цінності і погляди збігались.
Ми вдячні за вашу роботу й щиро бажаємо знайти місце, де буде повний метч по цінностям і можливість проявити себе максимально.

Подивитись всі коментарі (3)

Softgile для мене — це компанія, де по-справжньому цінують людей. Тут є все, що важливо для розвитку: цікаві міжнародні проєкти, постійні навчання та сертифікації, підтримка колег на кожному кроці. Атмосфера дуже дружня й динамічна — завжди відчуваєш, що твоя робота має сенс, а ідеї можуть реально втілюватися.

Мені подобається, що Softgile як Platinum Solution Partner Atlassian працює на високому рівні, але при цьому залишається «живою» компанією без бюрократії. Є можливість працювати віддалено, зарплата конкурентна, а командна культура — це окремий плюс: взаємоповага, допомога і справжній командний дух.

Якщо ви спеціаліст, який хоче не просто виконувати задачі, а розвиватися й працювати з топовими продуктами Atlassian (Jira, Confluence тощо), — щиро рекомендую приєднатися до Softgile. Це місце, де професіоналізм і дружня атмосфера йдуть поруч.

Being a Platinum Atlassian Partner, we deliver high-quality implementations of Jira, Confluence, and other Atlassian products — whether it’s setting up from scratch or optimizing existing workflows. I’m proud to be part of a team that combines technical expertise with a client-first mindset, always ensuring projects are delivered on time and with clear value.

Softgile — це більше, ніж просто Atlassian Platinum Solution Partner. Це команда експертів, які завжди на крок попереду в питаннях оптимізації бізнес-процесів і впровадженні сучасних рішень.

Працюючи з Softgile, я отримав не лише висококваліфіковану технічну підтримку, а й чітке розуміння того, як інструменти Atlassian можуть підвищити ефективність роботи команди. Кожен проєкт реалізується з індивідуальним підходом — рішення підбираються з урахуванням специфіки бізнесу та потреб замовника.

Співпраця з Softgile — це інвестиція в успіх та розвиток бізнесу. Вони не просто впроваджують Atlassian-продукти, а роблять їх максимально корисними для команди. Рекомендую Softgile всім, хто цінує надійність, професіоналізм та інноваційний підхід до вирішення бізнес-задач.