Хочу поділитися своїм досвідом співпраці з компанією.
Тейк 1:
Незрозумілі схеми виплат і біллінг періодів.
В жодній компанії де я працював не було стільки проблем з виплатами. Я вже мовчу про те як компанія маючи таку кількість працівників в Україні оподатковується. Починаючи з домовленостей про зп гросс і виплати з «відсотками» пайоніра, затримками зп, закінчуючи системами бонусів, які то є, то нема, то виплачуються повністю то з якоюсь незрозумілою коміссією.
Тейк 2:
Звільнення.
Моє рішення про звільнення, було добровільним, і я б з радістю допоміг би технічній команді захендлити, ті проблеми з якими вона зтикнулася і спокійно піти. Я пишу ЧРу щодо звільнення, мені одразу кидають колл з СОО Максимом Друзем і Хедом оф ЧР Танею Венжик, на якому починає розігруватись дитяча клоунада про те, що це ми тебе звільняємо, а не ти йдеш. І прям на коллі, мені починають замість професійної взаємодії розповідати про «шанси», іншу єрєсь і тд.
Комунікація на оффбординг процессі відбувалася дуже тяжко. Мені прийшов лист з дедакшенами по проєкту(який я навіть не міг можливості фіксанути, адже це не я звільняюся а «а ми звільняємо тебе за 1 день» без будь-яких пруфів, + компанія оцінила техніку яку я планував собі залишити втридорого. Наразі я пишу це повідомлення, після того як Хед оф Чр, мене заблокала в єдиному месенджері в якому у нас з нею відбувалася комунікація. Я не знаю як вести надалі комунікацію по оффбордингу і що робити з технікою яка в мене залишається.
Тейк3:
Овертайми які незрозуміло як оплачуються
В компанії я овертаймив регулярно, і досі мені не зрозуміло за яким рейтом нараховувалися овертайми, і всі у кого я цікавився не знають теж.
З позитивних моментів, в компанії дуже круті технічні спеціалісти, зокрема девопс/сісопс відділ + дійсно професійні і приємні ПМи) Дуже кльові і цікаві проєкти/клієнти, але нажаль, останнє враження від спілкування зіпсувало загальне. Також хайринг процесс був дуже крутим, і мабуть саме він мене підкупив, і я вирішив зробити вибір в ворота Softermii.
Енівей, дякую всім колегам за співпрацю, це був цікавий час, цікаві проєкти.
Але я не рекомендую співпрацювати з софтермі, адже в кінці кінців, пассивна агрессія ЧРа виллється під час вашого звільнення і буде створювати вам додаткові проблеми : )
Сергій, доброго дня!
Дякуємо за відгук та за те, що поділився своєю точкою зору. Ми завжди прагнемо вдосконалювати наші процеси та цінуємо кожну думку.
1. Білінг-періоди обговорюються на онбординг зустрічах, включно з керівником відділу та проєктним менеджером. Це також додатково описано в правилах компанії.
Білінг є поширеною практикою, що дозволяє оцінити ефективність надання послуг виконавцем і оплачувати ці послуги відповідно до їхнього обсягу.
Ти регулярно забував логувати час в Jira, про що тобі неодноразово говорили.
2. Податки. Наша компанія залучає виконавців для отримання послуг. Виконавець самостійно несе відповідальність за свою діяльність та її наслідки, в тому числі за своєчасну і повну сплату податкових зобов’язань.Оскільки ти сам обрав розрахунки через Payoneer, то сервіс утримував свої 3% комісії які ми не покриваємо, про що тобі було проговорено.
3. Розірвання договору. Перший коригуючий фідбек було надано у квітні. Під час другого фідбеку ти висловив бажання розірвати договір. Компанія підтримала твоє рішення, і ми розпочали процес оффбордингу. Того ж вечора ти запропонував надання послуг з меншою кількістю годин залученості, але клієнта вже було повідомлено про твоє першочергове рішення.
4. Техніка.Ти висловив бажання викупити техніку. Ми провели оцінку та надали тобі інформацію щодо її вартості. Оскільки тебе не задовольнила запропонована ціна, ми відразу попросили тебе повернути техніку нам.
Доступи до систем були закриті, оскільки ти звертався до співробітників, які не відповідають за процес розірвання договору. Перед відключенням доступів тобі було надано електронну адресу для подальшої комунікації. Після відключення від системи, ми негайно повідомили про це електронним листом.
5. Під час долучення до проєкту тебе було проінформовано про ненормований графік, з яким ти погодився. За це ти регулярно отримував бонус.
Дякуємо за високу оцінку нашого процесу підбору та роботи команд, з якими ти співпрацював.
Бажаємо успіхів у подальшій діяльності.
Дуже класні рекрутери Анна та Аміна. Професійно роблять свою роботу, швидка комунікація та гарний фідбек. І ніяких 100500 заявок на вакансію на джині для них проблема) Дівчата молодці так тримати!
Рекрутери Ганна та Марія чудово виконують свою роботу: тримають зв’язок, швидко відповідають, доброзичливі та ввічливі. Дякую за гарну роботу та ставлення!
Процес рекрутинга в компанії на вищому рівні. Після кожного етапа співбесід в короткий час були надані усі фідбеки в обіцяний час, така пунктуальність і відповідальність приємно вразила. Усі інтерв’ювери максимально професійні люди з якими було приємно спілкуватися і обговорювати різні як технічні деталі, так і нетехнічні такі собі задачі-проблеми і можливі способи їх вирішення, що дозволило максимально показати свій досвід у проблем-солвінгу різних ситуацій. Тому, склалися позитивні враження про компанію, і в цьому є велика заслуга рекрутерів Анастасії, Марії, Олени та Анни, які супроводжували мене на різних етапах співбесід. Well done!
дуже сподобався процес інтервʼю, це було із розряду — як вдома.
інтервʼюєр Євген дуже компетентна та приємна у спілкуванні людина.
приємна та дружня атмосфера одразу задали тон інтервʼю, тому приємно було спілкуватись з усіма учасниками процесу.
дякую за приділений час!
Працюю в компанії більш еіж півтора роки, маю тільки позитивні враження — мінімум бюрократії, гнучка система роботи, постійні фідбеки, можливість росту, реально дружній колектив, який підтримує одне одного, люди, з якими приємно проводити час і поза роботою. Менеджмент дослухається до ідей і пропозицій щодо процесів роботи та готові до постійного покращення.
Процесс співбесід в компанії шикарний! Моментально отримував фідбек після кожного раунду співбесід, рекрутер Олена завжди цікавилась як все пройшло та давала фідбек. Технічна співбесіда та менеджерська співбесіда були дуже цікавими, видно що працюють спеціалісти в цій компанії.
Дякую, мені справді дуже сподобалось з вами спілкуватись весь той час, що йшли співбесіди.
Тому рекомендую всім, хто ще сумнівається :)
Пройшов декілка етапів (iOS напрямок), включаючи тех. інтервʼю. На тех. інтервʼю зрозумів, що з таким б людьми працював, але прийняв job offer в іншому місці. Хочу побажати компанії успіхів, гарне враження!
Очень порадовал процесс собеседований в компании. Проходил на позицию Full Stack (Angular/.NET).
Все этапы были хорошо организованы: оперативные фидбэки, отсутствие лишних вопросов и приятная атмосфера. Заметно, что рекрутер Анна, team lead Евгений и менеджер Юлия находятся на своем месте. Было очень легко и интересно общаться.
С радостью бы выбрал Softermii, но немного раньше получил предложение от продукта, в котором давно хотел поработать.
Тем не менее, настоятельно рекомендую данную компанию к рассмотрению!
Склалося негативне враження про дану компанію. Відгукнулась на вакансію, мене запитали за досвід, я відповіла і далі тиша. Ніхто не прочитав моє повідомлення. Згодом вирішила ще раз написати і перепитати. Знову не прочитано. Я розумію, що на вакансію 450+ відгуків, але це ж робота рекрутера відповідати кандидатам, хіба ні? У рекрутерки було активно всього 2 вакансії, на іншій вакансії взагалі майже заявок не було. До того ж оголошення висить вже довгенько, за той час можна встигнути.
Вітаємо, Поліно😊
Дякуємо за ваш відгук та щиро перепрошуємо за затримку з відповіддю😔
Все вірно — на вакансію 447 відгуків і виходячи з цього ми відповідаємо кандидатам в порядку черги, щоб нікого не залишити без уваги (тобто починаємо обробку відгуків та відповідей знизу вгору). А так як після вашої відповіді на наше повідомлення, ви продублювали його ще 2 рази у різний час — відповідно наш чат двічі піднявся по списку, в результаті спустився вниз по черзі.
Також хотіла б зазначити, що у вакансії було вказано, що на цю позицію ми розглядаємо кандидатів від 1 року комерційного досвіду, тож, поки що не можемо запропонувати вам рухатися далі саме по цій вакансії.
Та ми вже маємо ваше портфоліо та резюме і у майбутньому, коли з’явиться цікава та релевантна вакансія будемо раді запропонувати для вас інші проекти.
Гарного дня та бережіть себе🤗
Склалося негативне враження про дану компанію. Відгукнулась на вакансію, мене запитали за досвід, я відповіла і далі тиша. Ніхто не прочитав моє повідомлення. Згодом вирішила ще раз написати і перепитати. Знову не прочитано. Я розумію, що на вакансію 450+ відгуків, але це ж робота рекрутера відповідати кандидатам, хіба ні? До того ж вакансія висить вже довгенько, за той час можна встигнути.
Найважче в будь якій справі це початок , не зважаючи на певний досвід в даній сфері , треба бути дуже раціональним і розуміти що твої знання це крапля в морі. Так само і з відгуком , ти мимоволі думаєш з чого почати? Задля того щоб це повідомлення могло принести якусь бодай малу користь. Тому напишу те , що думаю, під час тех інтерв’ю ти з однієї сторони бачиш що спілкуєшся із гарними спеціалістами , і одночасно з досить простими скромними людьми , тобто вони не ведуть себе зверхньо чи щось подібне. Тому хочу подякувати ще раз за два шанси на Тех Інтерв’ю , і звісно ж окрема вдячність особам які їх проводили, Володимир і Марія .
Також хотів би висловити окрему вдячність Анастасії Мельник , гарна , добра , відкрита людина яка переживає за своїх кандидатів , і надає інформацію настільки швидко наскільки це можливо. Бо іноді дивуюсь тим людям , які пишуть щось типу того : «мені не відписали на протязі цілого тижня» , ну так ви маєте розуміти, ви не єдині , і крім роботи в людини може і має бути особисте життя тому все було на ВИЩОМУ рівні.
Також не міг би не відмітити HR з якою спілкувався на 1 етапі , нажаль не пам’ятаю імені , втім це не настільки важливо, головне ж щоб людина яка приймає і витрачає свій час була однаково зацікавлена в цьому процесі як і Ви , так в цьому компоненті компанія SofterMii , зацікавлені в підборі кандидата який буде відповідати їхнім вимогам .
Тому хочеться сказати , що хоч я і не пройшов , НАЖАЛЬ , втім враження було приємним і це певною мірою спонукає мене написати цей коментарій.
Good Luck, Have Fun
Denis)
Хочу відмітити високий рівень професіоналізму кожного з членів команди, які були задіяні у процесі найму.
Кожен з етапів співбесіди проходив у максимально комфортній та дружній атмосфері)
Зворотній зв’язок за результатами кожного з етапів був наданий максимально швидко та інформативно, крім того, окреме дякую Анастасії за підтримку на протязі всього процесу найму))
Оценивать буду с момента когда пришел запрос на собеседования. Во всех этапах собеседования было очень дружелюбное отношение и ты чувствуешь себя очень комфортно.
Из всех процесов собеседования, я пока такого не встречал. Быстрые Фидбеки после каждого этапа. Процесс работы тоже отличный, никто не давит и не надоедает :) Каждый раз интересуются ситуацией, каково работать, есть ли проблемы и т.д. Одним словом, Отличная компания :) Я рад что являюсь частичкой Softermii.
Пройшла всі етапи співбесіди, залишилась приємно вражена професіоналізмом, дружелюбністю всіх членів команди. Процес найму був максимально приємним і не напряжним, особливо вдячна Олені за постійний фідбек і підтримку на всіх етапах)
Went through several interview processes as a Software Developer candidate: General Interview, HR Interview and Technical Interview.
Interviewers were friendly, the process was more like a conversation at some points, especially during the General Interview, in a way that felt like a good experience. Questions at HR interview were less tricky and more practical — referring to a situations those could arise in every-day work.
Technical Interview was very alive and interesting, questions were clear and the Tech Stack that an interviewer described seemed very exciting to work with.
Overall, the experience was good.
Норм.
На технічній співбесіді чесно затупив, тому не підійшов.
Тех. співбесіда була дещо стресовою: попросили зашарити екран і скинули проект в якому власне потрібно було реалізувати певну логіку.
Загалом від спілкування (на тех. співбесіді включно) залишилися позитивні враження.
Хотел бы отметить максимально доброжелательную атмосферу во время прохождения всех этапов интервью.
В Softermii работают душевные и вовлеченные люди, профессионалы своего дела.
Процесс хайринга на позицию Business Analyst оставил крайне приятные впечатления: никакой надменности или панибратства, фидбэки по каждому этапу предоставлялись оперативно, а рекрутер Алена поддерживала коммуникацию на профессиональном уровне.
Суммарно, процесс от первого звонка до оффера, занял около 2х дней.
Однозначно рекомендую компанию для тех кто ищет динамичную среду с низким уровнем бюрократии в проектах.
Работаю тут фронтом уже полгода, до этого работал в довольно известных продуктовых компаниях. Лично для меня важны люди, круто что для менеджмента это тоже не пустой звук вроде «у нас дружный коллектив», тут реально подбирают классных адекватных ребят, которых хочется взять в свою команду. Кстати, менеджмент — молодые парни, которые говорят с разрабами на одном языке и не строят из себя больших боссов.
В целом, это относительно небольшой, хотя и быстрорастущий аутсорс (по ощущениям, за полгода коллектив увеличился где-то на 1/3) со всеми вытекающими плюсами и минусами.
Из плюсов отсутствие бюрократии — нужен выходной — договаривайся и иди, нужно поработать из дома / уйти раньше / отработать в выходной — предупреждай и работай, никто не требует кучи подтвержденных писем и цепочки из аппрувов. Сюда же здоровая атмосфера, приятный оупенспейс, кафе с вкусной едой на этаже, корпоратив в Буковели)
К минусам отнесу постановку задач, заказчики не всегда сами понимают чего хотят, таски не всегда подробно расписаны в деталях. Конечно, проджекты пристально следят за логированием времени, как, наверное, и в любом аутсорсе.
Как к плюсам, так и к минусам, можно отнести отсутствие единых стандартов в плане написания кода, код-ревью и свободу в выборе технологий.
Я уже 2й месяц в компании и могу сказать что это очень не стандартная IT компания. Есть очень сильный драйв, движение, рвение, новые проекты, крутые проекты. Конечно многим не подходит такой ритм и некоторые привыкли сидеть на «расслобоне» в других компаниях, но тут такого нету и для меня это супер. Для меня было главное — развитие себя и показать 200% от того что могу, и очень редко когда менеджмент создаёт атмосферу для такого развития. За эти два месяца случился довольно серьёзный прирост по команде и я вижу для себя огромную перспективу. Остальные фишки как: печеньки и шашлики на природе, как уже само собой во многих компаниях, и лично для меня не являеться главным.
Чудова компанія для професійного розвитку себе як спеціаліста і отримання нових скілів.
Керівництво завжди підтримує нові ідея і бажання розвиватись у вигляді складання персонального плану розвитку,
виділенню бюджету на конференції/курси. Курси англійського в компанії — теж на рівні, є заняття з native speaker і окремо заняття по граматиці.
Плюс, крута команда, тімбілдінги, здорова атмосфера в команді — як додаткові бенефіти.
У меня сложилось крайне неприятное впечатление о компании. Было отослано резюме хрен знает когда...уже и забыла даже,что туда его отсылала. Не ответа не привета. После этого на меня наткнулись на джине, и открыв свои контакты, они мне написали : «Да, мы видели,что вы откликались на доу.» (ок, видели и решили не отвечать просто так ?) HR запланировала встречу на 3 часа на на определенную дату. Прошло 10..20..40 минут . Смотрю, что пользователь появился в скайпе, но что-то общение не предвидится. Пока сама не написала в скайп, чтобы узнать, что происходит. «Извините, меня задержали на митинге».....
На следующий день дали отрицательный фидбек без подробностей.
Мария, добрый день!
Спасибо, за ваш отзыв.
В фидбеке я указала, что в данный момент позитивное решение принято в пользу другого кандидата, чей опыт более соответствует данной вакансии. Нам жаль, что этой информации оказалось недостаточно, чтобы понять причину отказа. Однако мы возьмем ваш комментарий во внимание для внедрения дальнейших изменений. Еще раз приносим извинения за опоздание на прискрининг.
Удачи вам в поиске.