15 вересня 2024 15:40
Подавався на вакансію Legal Counsel в дану компанію 2 рази, взимку та влітку 2024. Взимку спілкувався з рекрутером Марією, увесь процес був добре налагоджений, Марія комунікувала та регулярно надавала апдейти протягом усього процесу. Тоді отримав офер, але прийняв рішення залишитись в поточній компанії.
Влітку був знову в пошуку і натрапив на аналогічну вакансію, подався, оскільки залишились приємні враження про хеда відділу та компанію в цілому. Однак на другий раз в процесах щось зламалось, рекрутер плуталась та не знала етапи відбору на вакансію, по декілька днів, а інколи й зовсім не відповідала на запитання. Очікувати фідбек на тестове довелось близько 2 тижнів з численними фоллоуапами на пошту та Лінкедин.
Олександре, дякуємо за ваш відгук. Хотілося б зазначити, що дійсно ми мали можливість розглянути вашу кандидатуру та високий професіоналізм двічі. При цьому, при повторному спілкуванні, процес найму був побудований інакше, оскільки змінилися потреби проєкту та його структура. Ваша кандидатура була високо оцінена при спілкуванні, тому прийняття остаточного рішення по передачі кандидата на фінальне інтервʼю зайняло більше часу з огляду на необхідність детального аналізу наданих тестових завдань. Відповідно через наявність інших досвідчених кандидатів, в нас виникла потреба додати етап презентації тестового завдання, про який рекрутер не міг знати на початку відбору.
Нам шкода, що процес в нашу компанію викликав у вас негативний досвід, ми прийняли ваш фідбек, щоб покращити його для наступних кандидатів.
Бажаємо Вам успіхів в подальшому пошуку, та дякуємо за цінний зворотній зв’язок.
Дякую Вам за відповідь, однак я не зовсім розумію, як зміна процесів впливає на необхідність надавати хоча б мінімальний зворотний звʼязок. Очевидно, що виконання тестового з трьох завдань потребує досить багато особистого часу, тому найменше, що очікує кандидат — це відповідь на кшталт «отримали тестове, надамо фідбек протягом тижня».
В моєму випадку, протягом 2 тижнів не було жодної комунікації чи навіть підтвердження того, що тестове взагалі отримали і розглядають, доки я сам декілька разів не нагадав про себе на пошті та Лінкедин :)