20 вересня 2024 11:16
Хочу залишити відгук саме про процес відбору кандидатів. Відгукнулась на вакансію Junior Front-End Developer. Рекрутер одразу написала, що є тестове завдання і його потрібно зробити. Тестове зробила, його переглянули і запросили на співбесіду з hr-спеціалістом. Співбесіда пройшла і на наступний день мені прийшло шаблонне повідомлення про те, що я не підійшла компанії. І все б нічого, бо так, я розумію, що я можу не підійти компанії, проте все ж мене дещо обурив підхід до відбору кандидатів, а саме:
— чому hr-скрінінг інтервʼю проходить після тестового завдання? Тобто я витрачаю свій час на завдання, а потім виявляється, що я як людина компанії не підходжу. Чому не поміняти місцями ці два процеси?
— лист про відмову не містив ані трішечки пояснення, чому я не підійшла. Це просто один шаблонний лист на всіх. Знову ж таки — я витрачаю час на виконання тестового, на проходження інтервʼю, а отримати нормальний (хоч би мінімальний) фідбек я не можу.. І це враховуючи, що hr-спеціаліст наголошувала на тому, що у неї достатньо великий досвід в її роботі (а для мене це означає, що люди з таким досвідом знають, як пишуться фідбеки і що взагалі вони пишуться).
— ну і останнє (що я не дуже хотіла писати, проте напишу). Hr-спеціаліст, як мені здалося, достатньо зверхньо спілкувалася зі мною з самого початку інтервʼю. Це вже прям дуже субʼєктивна оцінка, проте це не перше моє інтервʼю і я маю можливість для порівняння.
Тож враження про компанію залишились не найкращі.
Олена, вітаю! Ми цінуємо кожен зворотний зв’язок і завжди готові розбиратись в кожному кейсі, аби стати кращими, тому старались зʼясувати якомога більше деталей у цьому випадку.
Ми завжди відкриті до обговорення і готові підтримувати діалог, тому усі причетні до цього кейсу проаналізували його, аби зробити рекрутингові процеси кращими та прозорішими для усіх сторін. Ще раз дякуємо вам за ваш відгук і щиро бажаємо успіхів!
Олено, дякую за вашу відповідь. Ми постійно працюємо над покращенням наших процесів. Бережіть себе!