Sintegrum

Київ

Пропрацювала в компанії Sintergum рівно півроку. Починалось все досить непогано, рекрутинговий процес швидкий і безболісний, автоматизація технічного інтерв’ю — цікавий досвід. Звичайно, є куди покращувати, але загалом, то гарний запобіжник проти суб’єктивних моментів на співбесідах. Онбординг так само автоматизований, що досить гарно. Я потрапила в чудову команду, яка працювала, як один злагоджений механізм. Познайомилась з прекрасними людьми, кожен з яких був справжнім професіоналом своєї справи. Мені надали повний бухгалтерський супровід.
Мед закінчився, тепер, на жаль, далеко не одна ложка дьогтю.
Важко підібрати слова, щоб описати, наскільки деструктивно на робочий процес впливає цей шикарний мікроменеджмент. Трекер, який робить скріншоти, відслідковує рух мишки мало не кожні 3 хвилини, моніторить сайти, які ти відвідуєш (не дай бог випадково зайти на YouTube на 20 секунд. Все,20 секунд підуть у звіт, як непродуктивний час). Ну, камон, ще треба вимогу з камерою включеною працювати для повного аншлагу. Так, ці 20 секунд на ютубі, можливо, не впливають ні на що, але сам факт такого пристального посекундного моніторингу викликає максимальний дискомфорт.
В результаті, замість того, щоб сконцентруватися на роботі, концентруєшся на тому, щоб претензій до тебе не було. І це (відсутність претензій, високі показники, вчасно та якісно зроблена робота), на жаль, не гарантує того, що в один прекрасний день з тобою не вирішать попрощатися в рамках так званої «оптимізації». Я не розумію, для чого набирати людей в штат, щоб потім, через кілька місяців після випробувального періоду, його (штат) настільки сильно скорочувати (мова про добрий десяток спеціалістів, яким не пощастило потрапити під цю славетну оптимізацію).
Словом, якщо хочете стабільності і перспектив, це не сюди.

​Довго думав чи писати відгук, але вирішив що він буде корисним майбутнім співробітникам і можливо компанія покращить свої процеси.

Хочу поділитися своїм досвідом роботи в компанії Sintegrum (яка тісно пов’язана з IT Step). Я пропрацював трохи менше року на позиції PHP Backend Engineer.
​Загалом, у мене багато позитивних вражень, але, на жаль, фінальний акорд співпраці залишив дуже неприємний осад.
​Що було дійсно класно:
​- Наша команда була фантастичною. Спілкування в колективі дуже відкрите, всі готові допомогти.
​- Організація роботи та проєктний менеджмент на висоті. Ми завжди розуміли, що і навіщо робимо, не було хаосу чи безглуздих завдань.

​Що насторожувало:
— ​Найбільшим мінусом для мене стало використання трекера, який постійно робить скріншоти екрана. Це створює відчуття, ніби тобі не довіряють, і заважає зосередитися на роботі. Для дорослих, кваліфікованих фахівців це виглядає архаїчно і демотивує.
​- На жаль, стек на проєктах часто був не найновішим. Для тих, хто прагне працювати з останніми технологіями у PHP, це може стати стримуючим фактором.

​Моє звільнення було дуже несподіваним. Воно відбулося раптово. Варто підкреслити, що якість моєї роботи як PHP Backend Engineer завжди оцінювалася позитивно, і жодних попереджень чи нарікань на ефективність не було.
​Офіційне пояснення було максимально розмите (типу «реорганізація»), але, з огляду на мою позитивну оцінку і загальну ситуацію в компанії, я майже впевнений, що це було банальне скорочення для оптимізації витрат, не пов’язане з моїм професіоналізмом.

​Кому підійде компанія:
​Якщо вам важливі сильна команда, налагоджені процеси і стабільність у щоденній роботі — вам тут сподобається. Але будьте готові до суворого моніторингу та пам’ятайте про ризик раптового скорочення, навіть якщо ваша робота оцінюється на високому рівні.

Підтримали: Viktoriia Bokhun

Працював у компані з квітня 2025 до вересня 2025 на посаді backend розробника
і скажу відверто це той випадок коли хочеться залишити максимально позитивний відгук про
компанію та колектив. Завжди все чітко та вчасно. При виникненню незрозумілих питань завжди є відповідальна людина яка підскаже та пояснить проблеми і допоможе розібратись.
Загалом рекомендую )))

Будьте обережні, Sintegrum це обгортка над академією Шаг (step). Принаймні це їх головний продукт. Вони соромляться писати про це в описах вакансій, але на стадії обговорення це вспливає і відразу стає сумно. Здається, колись це була нормальна контора, але явно не в 2024му... можете почитати відгуки про них тут і в інших місцях. А якщо ви необачно почнете їх процесс «ознайомлення з продуктом», то вас ще довго будуть спамити автоматичними «листами щастя»:
Трек не завершено
Шановний Andrey, Ви не завершили проходження карт у itstep.sintegrum.com. Які карти не виконано на 100%

Працюю в компанії з червня 2023 року на посаді Project Manager.
Враження від роботи з командою чудові:
Команда дуже доброзичлива і дружня)
Будь які технічні моменти узгоджуємо разом на спільних колах.
Компетентність розробників не раз допомагала мені прийняти найбільш раціональні рішення та обрати найкращий шлях реалізації задач.
Люди надійні, поставлені задачі виконують вчасно, добре знають проекти, що не раз мене виручало на етапі знайомства з проектами.
Я радий працювати з такою цільною командою, відповідальними тімлідами і дотошними (в найкращих сенсах цього слова) і самостійними тестувальниками)
Окрема подяка девопсам)

Підтримали: Дарья Мишура

Працюю в компанії з 2021 року на посаді IT рекрутера.
За цей період зібрали команду справжніх фахівців.
В Sintegrum-і керує проектами наш досвідчений РМ, Микола. Хочу відмітити його професійність та гнучкий підхід до рішення надскладних завдань. Сергій та Олександр, наші досвідчені технічні ліди, з якими створювала та будувала існуючу команду.
Наразі команда складає 27 чол. (технічних фахівців із України). За цей час команда дуже прикипіла один до одного та до проектів, над якими працюємо.

Працюю в цій компанії вже майже два роки.
Компанія пережила скрутні часи з часу початку війни — втратили багато філій, прийшлось швидко відрізати усі зв’язки з росією, та й команда притерпіла змін...
Але ті хто працюють в ній зараз — віддані фахівці, які добре роблять свою справу. Айтішний відділ — молодці)