Працюю в SBSB Fintech Lawyers з січня 2024 року і за цей час можу з впевненістю сказати, що компанія завжди надає працівникам великий простір для зростання.
За півтори роки роботи мені вдалося отримати підвищення від Lawyer до Senior Lawyer, а також стати керівником крипто департаменту. Кожен член нашої команди має індивідуальний план розвитку і може зростати у грейді, та відповідно — у заробітній платі.
Колектив компанії дружній, завжди можна запитати пораду, підтримку і отримати зворотній зв’язок. Взаємодіємо з великою кількістю клієнтів з усього світу, завдяки чому можна отримати безцінний досвід.
Компанія зацікавлена у професійному зростанні своїх співробітників, тому великим плюсом є можливість відвідання курсів, тренінгів, семінарів, що повністю оплачуються роботодавцем. Наявні корпоративні курси англійської мови та медичне страхування. Також компанія регулярно бере участь у міжнародних заходах (конференціях, expo), і надає можливість їх відвідати. Робочі поїздки організовуютьсяв такі країни як Кіпр, Португалія, Чехія, Іспанія, Італія, Мальта, ОАЕ. Крім того, компанія регулярно організовує онлайн-вебінари на теми фінтеху, крипти, iGaming тощо, і ми маємо змогу ділитися знаннями, досвідом і одночасно розвивати не тільки бренд компанії, але і свій особистий.
Тому робота в SBSB — це ніколи не просте механічне виконання щоденних задач. Це можливість професійно розвиватися, зростати, працювати з цікавими кейсами та представляти компанію на міжнародному рівні.
Хочу поділитися досвідом співбесіди у цю компанію. Як мінімум насторожує великий turnover людей, не оформлення договору з ФОП. Витратила в сумі дві години на співбесіди, другий раунд з head of sales максимально дивний, оскільки вони самі знаходяться на позиції лише пів року з відсутністю попереднього досвіду керівництва. Також було дано завдання надіслати презентацію на будь-яку тему без чітко окреслених вимог і обсягу роботи, на яку теж було витрачено час з моєї сторони, і у отриманому фідбеці вказано відсутність креативності та ініціативності. Вважаю дана компанія не може визначитися кого саме вони шукають і витрачають час потенційних кандидатів. Також перевіряти рівень російської на інтервʼю в сучасних реаліях, бо менеджери і деякі клієнти говорять російською, вважаю повністю неприйнятним.
Маріє, дякуємо за ваш коментар, шкода, що у вас лишилось таке враження.
Зі свого боку, хочемо зазначити певні моменти бо це важливо для інших кандидатів:
У нас передбачене укладання договірних відносин з нашою компанією у Великобританії, яка є офіційним платником податків. При укладанні договору з українським ФОП можлива компенсація податків ФОП в Україні.
Керівниця відділу продажів має багаторічний і релевантний досвід у великих системних компаніях.
З нами вона пів року, про це і говорили на співбесіді.
Її профіль: Alyona Kholod (www.linkedin.com/in/alyona-kholod).
З 2022 року ми повністю переорієнтувались на європейський ринок, не співпрацюємо з клієнтами з РФ чи РБ.
Основна мова комунікації з клієнтами — англійська, саме її рівень перевірявся під час відбору.
Співбесіда проходила українською.
Російську використовуємо лише для спілкування з російськомовними клієнтами та партнерами, зокрема з Узбекистану, Казахстану, Латвії, Литви, Естонії.
Запит про готовність комунікувати з ними не був вимогою, а уточненням — з повагою до вашого мовного вибору.
Окремим етапом було творче завдання — презентація на довільну тему, щоб оцінити структуру мислення й навички донесення інформації.
Саме цей етап, на жаль, став причиною відмови.
Ми дали зворотний зв’язок із конкретними порадами для покращення, проте ви видалили повідомлення й перервали діалог.
Бажаємо вам подальших успіхів у пошуку!)
15 квітня — мій перший робочий ювілей у компанії SBSB 🎉
Рік тому я долучилась до команди як помічник маркетолога, а вже зараз переходжу на нову позицію — Digital-маркетолог. Цей рік був насиченим на нові знання, челенджі та професійний ріст.
Онбордінг пройшов легко — у компанії дуже дружня атмосфера та налагоджені процеси. Але найважливіше — це підтримка та довіра. Особливу подяку хочу висловити Юлії Анатоліївні Барабаш — за реальні можливості для розвитку, за віру в мене та за 100% оплату навчання. У наш час це справжній виняток, і я неймовірно це ціную.
А ще — дякую Марії Клягіній, моєму ментору й наставниці. З таким досвідченим, мудрим і просто класним керівником можна і гори звернути 💪
Також окрема подяка всім-всім колегам за постійну допомогу в робочих процесах. У межах підготовки матеріалів для сайту, блогів, вебінарів та інших активностей мені часто доводиться з вами співпрацювати — і кожен раз це проходить ввічливо, швидко та позитивно. Ви класні 💙
Дякую SBSB за цей рік. Попереду — ще більше нових цілей і звершень 🚀
Я працюю в SBSB вже пів року і можу з впевненістю сказати, що це компанія, в якій дійсно хочеться залишатися надовго.
Усі питання завжди можна обговорити, а керівництво відкрито до діалогу та допомоги. Для мене, як для людини, яка постійно прагне навчатися і розвиватися, надзвичайно важливо, що тут заохочують ініціативу, дають можливість брати на себе більше відповідальності і пропонують реальні перспективи кар’єрного росту.
Тут завжди можна розраховувати на допомогу, і це створює неймовірно дружню атмосферу, яка мотивує і надихає. Кожен день приносить новий досвід, а спільні успіхи додають ще більше впевненості в собі та своїх можливостях.
SBSB — це про можливості, розвиток і професійне зростання. Тут цінують працю, визнають заслуги і дають простір для самореалізації. Я рада бути частиною цієї компанії!
Дивна компанія.
Проходила співбесіду, наприкінці рекрутер Анна Клопенко сказала, що можемо рухатись далі і відправить тестове завдання. Однак, проходить чотири дні і жодного тестового не отримала. Пишу дізнатись в чому причина, на що отримала відповідь «ми вирішили рухатись далі з іншими кандидатом». Окееей, запитую в чому причина, чого мені не вистачило, або було занадто, щоб розуміти для себе: можливо, досвіду, чи особистих навичок. На що Анна вирішила просто не відповідати)))) і ігнорувати повідомлення. Браво
Щиро вдячні Вам за зворотній зв’язок. Ваші коментарі надзвичайно важливі для нас, адже вони допомагають вдосконалювати наші процеси.
Ми дуже цінуємо Вашу увагу до деталей і хотіли б пояснити ситуацію. Після отримання Вашого запиту ми відповіли протягом двох робочих днів з уточнюючими питаннями.
Також 10 червня в день Вашої відповіді ми одразу повідомили Вам про те, що Ваші очікування щодо заробітної плати значно перевищують наш бюджет.
Ми розуміємо, що питання компенсації є важливим, і шкодуємо, що не змогли задовольнити Ваші очікування.
Хоча ми дуже цінуємо Вашу готовність працювати на значно менших зарплатних умовах, на даний момент ми не можемо запропонувати Вам відповідну вакансію.
Дякуємо за розуміння і бажаємо Вам успіхів у подальшому пошуку роботи.
Всім привіт! Хочу поділитися досвідом спілкування з цією компанією.
Я була зацікавлена в їхній вакансії Sales Manager. І так співпало, що HR manager Анна Клопенко сама вийшла на мене — знайшла моє резюме на work.ua та звʼязалася зі мною щодо можливого мого працевлаштування. Ми домовилися про співбесіду. Співбесіда пройшла 11 вересня, досить приємно, ми домовилися, що до мене повернуться із зворотнім звʼязком максимум наступного дня вранці. На жаль, до цього часу ніхто не вийшов зі мною на звʼязок, хоча 13 вересня я писала повідомлення Анні в телеграм, повідомлення було прочитано, але відповіді немає. Вважаю, що для компанії з високою корпоративною культурою, де ключовою цінністю є люди, так поводитися із кандидатами, неприпустимо.
Доброго дня, Анна!
Ми дуже цінуємо Вашу увагу до деталей і хотіли б пояснити ситуацію: зараз маємо велику кількість кандидатів на різні позиції, тому, можливо, помилково проглянула ваше повідомлення та не встигла відповісти.
Прошу вибачення та дуже дякую вам за ваш час!
Вельми дивне спілкування, після того як компанія запостила позицію рекрутера в телеграм Каналі, я написала рекрутеру, та скинула своє резюме
Десь дня 3 мене ігнорувати, потім я отримала відповідь, голосовим повідомленням, О’кей не проблема
Рухаємось далі, виясняється що я маю трохи вищі зарплатні очікування, ніж компанія може запропонувати, О’кей, теж не проблема, я готова поступитись, і рухатись із зарплатою, запропонованою компанією.
Мене знову ігнорують, через деякий час, ця вакансія знову поститься в телеграм каналі, я знову пишу рекрутеру Андрію, і нагадую про себе, що готова рухатись, і знову ігнор.
Минає півтори тижні, і вгадайте що? Вакансія знову з’являється у телеграмі.
Роблю висновок, що компанія не цінує час кандидатів, і вони не отримують належного фідбєку, навіть на перших етапах.
Раджу не витрачати свій час, та оминати цю компанію.
Доброго дня, Юлія!
Дякуємо за розуміння і бажаємо Вам успіхів у подальшому пошуку роботи.
З повагою,
Андрій Бобилев HR at SBSB Fintech Lawyers
Всім привіт!
Сьогодні я хочу поділитися з вами трішки про свій шлях у компанії SBSB Fintech lawyers. Це була захоплююча подорож, яка почалася більше
Справжній кайф — це оточення класних, чуйних людей, які завжди готові допомогти та підтримати. В нашій команді я знайшла не лише колег, а й справжніх друзів. Це дійсно чудове середовище, де кожен на одній хвилі, і де ти можеш знайти своє місце. Наша SBSB сім’я!
У компанії важливо відзначити не лише її внутрішню атмосферу, але й плюси роботи, які роблять її особливою. Тут не тільки турбуються про своїх співробітників, але й активно підтримують work-life balance. Професійний кар’єрний шлях та мотивація, міжнародні відрядження, медичне страхування, внутрішня бонусна програма, можливість додатково навчатися та розвиватися — це тільки деякі з переваг, які пропонує SBSB Fintech lawyers. Тут завжди готові вислухати та допомогти, а гнучкий графік роботи та власна система мотивації роблять робочий процес більш комфортним.
Найголовніше — у компанії працюють круті, амбіційні люди, що створює особливу атмосферу співпраці та розвитку. Дякую всім за цю неймовірну подорож, і я впевнена, що ще багато цікавого чекає нас попереду!
Працюю в SBSB вже майже пів року і сподіваюсь, що наша співпраця продовжиться на довгі довгі роки.
Компанія робить дуже комфортні умови праці для кожного працівника, все обговорюється індивідуально і ви точно можете розраховувати, що вас тут вислухають, почують та підуть вам на зустріч. Так як я досі є студенткою і маю навчання, для мене є дуже зручним можливість саме віддаленої зайнятості та певною мірою гнучким графіком, що робить виконання моїх обов’язків набагато ефективнішими.
Сама команда SBSB — це люди, які дуже близькі мені по духу і я впевнено можу назвати нас справжньою сім’єю. Якщо ти не знаєш, сумніваєшся як виконати ту чи іншу задачу — ти без будь-яких побоювань, що тебе покинуть напризволяще, просиш допомоги і тобі допоможе ледве не кожна людина у команді. Навіть не тільки у робочих питаннях. Для мене це є дуже важливим при роботі у команді. Коли ти почуваєшся «серед своїх» робота йде цікаве, краще та мотивованіше.
Продумана система мотивації для кожного «виду» працівника, відповідальний підхід до роботи як для клієнта, так і для всієї команди, постійне навчання персоналу, відвідання конференцій, вставок, підвищення кваліфікації та багато багато всього іншого — це про SBSB без перебільшення. Насправді переваги можна описувати безкінечно, адже компанія рухається, вдосконалюється, а отже і плюсів для кожного з нас все більше і більше.
Дуже люблю свою роботу, свою команду і те, що ми робимо для наших клієнтів.
Валерія,
Щиро вдячні за чудовий відгук про твій досвід роботи у нашій компанії. Твої слова — справжнє натхнення для нас! Вони відображають дух нашого колективу та професійну атмосферу, яку ми створюємо. Ми раді, що наша співпраця приносить тобі задоволення і завжди готові допомогти та підтримати:)
З найкращими побажаннями,
Ярослава Войтенко HR at SBSB Fintech Lawyers
Я проработала сейлз менеджером в SBSB 9 месяцев и успела понаблюдать и сформировать свое мнение о компании.
Плюсы компании в основном видны с клиентской стороны:
1. Компания ответственно подходит к срокам выполнения проектов.
2. Учит свой персонал всегда быть на связи.
3. Не берутся за задачу, если не могут гарантировать результат.
Это все очень ценно для клиента.
А вот минусы виднеются именно «за кулисами», то есть, в самом коллективе и манере ведения бизнеса:
1. Люди без должной квалификации занимаются развитием бизнеса. Например HR директор влияет на формирование плана продаж, не имея опыта в продажах. Или же quality менеджеру приходится обучать сейлзов, тоже без опыта продаж.
2.Часто все делается интуитивно, без должного замерения результатов измений/нововведений.
3. В компании большая текучка кадров, за исключением руководящего состава. За время моей работы из компании ушло 6 человек.
4. Акцент идёт не на сотрудников, а на прибыль исключительно. Как пример, когда я сообщила об увольнении, никто даже не спросил о причине ухода, хотя в команде есть HRы.
5. Компания отказывается подписывать договора с ФОПами и соответственно может резко менять любые ставки, бонусы, штрафы и правила. Вы не сможете себя защитить.
Не могу порекомендовать работать в этой компании. Хоть в компании и есть слоган, что SBSB — это семья, на самом деле я почувствовала абсолютную противоположность этому высказыванию благодаря менеджменту.
Вікторія, дякуємо вам за коментар. Будь-які відгуки допомагають нам зрозуміти де ми можемо стати кращими. Як ви правильно помітили, ми постійно працюємо над покращенням якості наших процесів та розвитком наших співробітників. Відправляємо наших менеджерів на навчання та у міжнародні відрядження.
Наша компанія, як і будь-який бізнес, орієнтується на ріст та ефективність співробітників. Один із принципів відбору та утримання співробітників в SBSB — чи здатний він нести відповідальність за свої вчинки. З безвідповідальними та нечесними колегами ми змушені прощатися.
Що стосується плинності кадрів, у нашій команді 24 людини і за 9 місяців припинити співпрацю з 6 спеціалістами — це абсолютно норма. Компанія, яка не покращує склад, не росте. У нас чимало колег, які працюють багато років та знають переваги компанії SBSB. Зміни є неминучими, і ми робимо все можливе, щоб забезпечити плавний перехід і зберегти ефективність роботи.
У будь-якому випадку дякуємо за ваш зворотній зв’язок і сподіваємося, що ви все ж таки знайдете відповідного вам роботодавця.
Робота в SBSB була чудовим досвідом. Високий рівень професіоналізму, дружелюбний колектив та можливість особистого зростання. Тут я отримала не лише досвід, але й знайшла відмінну команду професіоналів, які завжди готові підтримати та порадити.
Вітаю, Анна!
Щиро дякуємо за чудовий відгук про твій досвід роботи у нашій компанії. Це дуже приємно читати такі теплі слова про наш колектив та професійне середовище, яке ми створюємо:)
Твої слова є найкращою нагородою для нас, і вони дійсно відображають нашу спільну працю та зусилля у досягненні спільних цілей. Було дуже приємно мати можливість працювати з тобою, і я впевнена, що твій внесок залишить свій слід у розвитку нашої компанії.
Бажаємо подальших успіхів у всіх твоїх починаннях!
З повагою,
Ярослава Войтенко HR at SBSB Fintech Lawyers
Working as a Junior Lawyer at SBSB Fintech Lawyers has been an enriching experience. The company’s commitment to employee development is evident through training compensation and continuous support for professional growth.
In my opinion, it’s an excellent starting point for a legal career, and the firm’s vibrant corporate culture enhances the experience. The enjoyable corporate events further contribute to a positive and engaging workplace at SBSB Fintech Lawyers.
To sum up, i can say that SBSB Fintech Lawyers provides an excellent platform for career advancement and skill enhancement.
Dear Kateryna,
Thank you for sharing your positive experience as a Junior lawyer at our company. We appreciate your kind words and we are thrilled you enjoyed your time with us. Your feedback is invaluable to us, and we are grateful for your contributions to our team. We hope that you continue to achieve success throughout your professional journey:)
With best regards,
Yaroslava Voitenko