Мав «чудовий» досвід найму.
Подався на вакансію маркетингового графічного дизайнера, бо на попередній роботі як раз працював маркетинговим графічним дизайнером в сфері гемблінгу.
Заповнив анкету 11 липня і відправив її. Отримав якусь автоматичну відповідь типу «Ми отримали ваше резюме».
Сьогодні, 11 серпня отримав імейл «Оцініть, як вам наш процес найму?». Я відповів, що «Анкета у вас хороша, але я рівно місяць тому подався і з тих пір ви мовчите, тому зараз цей імейл виглядає як знущання».
Через пару годин мені прийшов імейл, що «дякуємо за ваш час, але ми шукаємо дизайнера з більш релевантним досвідом роботи — зокрема, з досвідом в гемблінговому маркетинг дизайні. А ваше портфоліо більш сфокусовано на веб-дизайні.»
З 13 проектів у моєму портфоліо є 2 лендінги і один проект, пов’язаний з веб-дизайном. Останній проект у портфоліо — як раз робота у гемблінговій маркетинг-команді.
Відповідно, я роблю висновки, що за місяць в кращому випадку рекрутер подивився список моїх проектів на Behance, але скоріш за все просто про мене забули, і треба було швидко придумати якесь виправдання.

Олексію, дякуємо, що поділилися своїм відгуком.
Нам щиро прикро, що ваш досвід взаємодії з нашою компанією виявився неприємним. На жаль, ви автоматично отримали анкету, яка в цьому випадку була нерелевантною, а рішення після перегляду вашого резюме та портфоліо ми надіслали із запізненням.
Перепрошуємо за ці незручності. Ми цінуємо ваш час і працюємо над тим, щоб подібне більше не повторювалося.

Подивитись всі коментарі (2)

1. Рекрутинг
Хочу окремо подякувати Наталі за чудову організацію процесу рекрутингу. Фідбеки були своєчасними, чіткими та розгорнутими. Комунікація під час інтерв’ю та поза ними залишила лише приємні враження. Усе було зрозуміло, прозоро й організовано.

2. Онбординг
Процес онбордингу був не менш якісним. Завдяки чіткому плану адаптації та підтримці з боку колег я швидко влився в команду.

3. Атмосфера та культура
Одне з головних вражень — атмосфера в компанії. Дуже дружня та відкрита культура. Навіть технічні інтерв’ю відчувалися не як «тестування», а як приємна розмова. З перших етапів зрозуміло, що тут справді цінують людей. Компанія дбає про комфорт та розвиток співробітників: від корпоративів і навчальних курсів — до забезпечення необхідним обладнанням для роботи.

Загалом, мій досвід за перші 6 місяців у RubyPlay — виключно позитивний.
Це місце, яке я точно можу рекомендувати.

Сьогодні мала бути технічна співбесіда на вакансію сіньор фронтенд розробника. Під час інтерв’ю інтерв’юер розповів про проект та очікування від розробника, а потім кілька разів запитав, чи точно я справлюсь з обов’язками. Це питання мене дещо збентежило, оскільки повторення цього питання може створити відчуття сумнівів у своїх силах. Я розумію, що компанії важливо перевірити впевненість кандидата, але, на мою думку, подібні питання можуть додавати стресу і не завжди створюють комфортну атмосферу для відкритої розмови

Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися своїми враженнями! Нам дуже цінно отримувати зворотний зв’язок від кандидатів, щоб удосконалювати процес співбесід.
Ми щиро перепрошуємо, якщо певні питання викликали у вас відчуття дискомфорту чи додатковий стрес. Ми врахуємо вашу думку, щоб уникати повторень подібних питань і створювати більш сприятливу атмосферу.
Бажаємо вам успіху в подальшому пошуку і кар’єрі!

Перейти до дискусії

працюю в компанії вже більше року і дуже задоволена :)
дуже чуйний менеджмент на всіх рівнях, дуже круті умови, компанія турбується по well-beeing співробітників, завжди йдуть на зустріч. надають всі ресурси та інструменти для росту, прислухаються до ідей та бачень, я дуже відчуваю по собі наскільки я виросла саме з RubyPlay, і що головне для мене мені хочеться розвиватись разом з компанією.
мій щирий рекомендасьйон :)

Підтримали: Taisiia HrosuSasha Mykhailova

Компанія по відгукам справляє позитивне враження , але з процесом рекрутингу у вас явно великі прогалини.
У моєму випадку це була Таїсія . Під час першого інтервʼю та обговорення етапів в кінці Таїсія сказала , що скине слоти на вибір на вівторок для наступного етапу протягом дня . Ввечері прийшов автоматичний автореплай , що кандидатура не підходить . Наступного дня я написала листа рекрутеру з проханням пояснити цю ситуацію, відповіді не було. Мій поінт в тому , що якщо є ще додатковий етап і потрібно додаткове схвалення навіщо тоді стверджувати про наступні етапи і таймслоти для них .

Катерина, доброго дня!
Перепрошую що фідбек рекрутера видався вам не достатнім. Через високі темпи хайрингу не завжди вдається всім надати розширений фідбек після співбесіди з рекрутером.
Команда завжди надає розширену відповідь саме після технічної співбесіди.
Компанія вирішила рухатися далі з іншими кандидатами, чий досвід та мотивація більш відповідає вимогам.

Подивитись всі коментарі (3)

Я працював на позиції Бек дев більше 2 років. За цей час Я дуже виріс як в хард так і в софт скілах. Такої свободи у виборі технологій рідко де можна знайти. При розробці нових фіч, участь приймаєш на всіх етапах, починаючи від обговорення їх з керівництвом, закінчуючи деплоєм в продакшн. Відношення самої компанії теж дуже позитивне: корпоративи, офіс, робоче місце — все дуже комфортне та сучасне. Моя оцінка 9/10

увы, наши пути с компанией разошлись, но я хотела бы поблагодарить рекрутера Викторию за четкую организацию процесса и фидбек, который мне давали после каждого этапа отбора. это важно — не держать кандидата в неопределенном состоянии. с Викторией было приятно общаться и в принципе это первый человек, с которым возникает общение в процессе рекрутинга. Так что у меня в целом сложилось хорошее впечатление о компании.

Работаю в компании RubyPlay как Junior Java developer полгода.
Коллектив замечательный, очень дружелюбный и ты чувствуешь себя как среди близких друзей приходя на работу. Атмосфера в компании очень теплая, как внутри команды, так и в отношении межкомандного взаимодействия.
Компания заинтересована в личном росте каждого сотрудника, поэтому предоставляет возможность обучаться новым навыкам, посещать курсы и тренинги, проводятся занятия английского языка по группам в соответствии с уровнем владения.
За период стажировки, а затем работы я заметила то, что лидеры проекта заинтересованы в качественном уровне каждого сотрудника, поэтому в период стажировки помогают вникнуть в суть работы и технологии, которые используются в компании.
Для тех, кто как и Евгений, хочет получить развернутый ответ по тестовому заданию необходимо найти себе ментора. Ни одна компания не в состоянии давать каждому соискателю развернутый комментарий по поводу ошибок в тестовом задании. Практика показывает что если задание сделано чисто и правильно, то Вас ожидает личная встреча в компании, а если Вы не являетесь подходящим кандидатом, то Вам просто отпишут что Вы не подходите. Анализировать тестовое задание для каждого кандидата не является обязательным. И эта практика в любой компании.
Что посоветовать соискателю? Выполнять тестовое задание качественно, правильно структурировать Ваш код, использовать не самые новые практики, а самые оптимальные варианты для решения задачи. Всем удачи на собеседованиях