robot_dreams

Київ

Нещодавно пройшла інтенсив на тему Product Bootcamp: як генерувати й валідувати гіпотези.
Для мене як маркетолога вже з досвідом важливо отримувати не базові знання, а такі, що дозволяють одразу втілити їх на практиці та принести результат у роботі. І на цьому інтенсиві я це знайшла.

Я в захваті. Лектор пояснював усе дуже легкою та зрозумілою мовою, наводив багато прикладів, ми також усі виконували практичні задачі у підгрупах. Це дійсно сприяло засвоєнню інформації і надавало можливість одразу спробувати її на практиці.

Дуже рекомендую цей курс не тільки тим, хто працює лише з продуктом, а й тим, хто прагне застосовувати і валідувати гіпотези у сервісах також. Ця тема загалом ще не дуже розкрита на теренах ІТ освіти в Україні, тому я щиро рада, що змогла приєднатися до інтенсиву.

Прошел курс по Computer Vision, и мне как AQA который получает иногда таски по разработке(да бывает и такое), очень пригодились эти знания.
Все преподнесено с самых азов, показали как строить нейронки в тензерфлоу.

Домашки построены так чтоб не возникали мысли о том что ты не знаешь с чего начать.

Если бы был подобный курс по работе с LLM, то точно бы купил, так как на рынке востребованы знания.

Пройшов інтенсив «Створення телеграм боту на Python».
Так як в вільний час вивчаю цю мову програмування, то зацікавила саме програма.
Хочу відзначити гарну підтримку самої школи, організація навчання на вищому рівні. Дуже сподобався лектор Богдан Данилюк. Видно, що це людина яка розбирається в темі. Дуже сподобалось, що він надав посилання на необхідні бібліотеки, а весь код був в репозиторії.
Навчання проходило в неформальній обстановці та він відповідав на всі питання. Дякую школі за приємний та корисний досвід!

Недавно пройшов в них курс по Computer Vision. Опишу коротко свої враження.

По перше сам курс по Computer Vision унікальний, на скільки я знаю, нажаль, ні одна IT школа в Україні не проводить курси по цій дисципліні, а дуже жаль, тому що попит зараз на цю галузь дуже великий, тим більше в Україні із нашим розвиваючим Miltech сектором і з розвитком роботизованих технологій. На курсі на початку було десь біля 80 людей, що свідчить про те що запит зараз на цю тему дуже великий, маю надію інші IT школи візьмуть це собі на замітку.

Інструктор Ян Колода, дійсно професіонал, який реально працює в сфері Computer Vision. Він глибоко розбирається в темі, і він вміє пояснювати складні речі легко. На курсі ми починали із самих азів як зберігається картинка в памяті, представлення пікселів, але водночас на цій базі ми занурювались дуже глибоко, і розбирали складніші теми, наприклад як можна знайти контури обєктів, як працюють конволюційні нейронні мережі і так далі. В загальному курс доволі обширний і покриває майже всі основні теми звязані з Computer Vision.

З того що мені здається варто було б покращити, це те що курс занадто швидкий і інтесивний. Курс тривавав десь 9 тижнів, але матеріалу ми покрили дуже багато і насправді щоб добре засвоїти матеріал звісно що просто слухати лекції недостатньо, треба читати додаткову літературу, або дивитись якісь додаткові відео, багато часу проводити з якимись практичними завданнями щоб відточити ті знання які подавались на лекціях. Але враховуючи весь той матеріал який ми брали за тиждень, важко встигнути у всьому добре розібратися.

Також варто зауважити на мою думку домашні завдання були занадто лекгкими і не відповідали тій глибині матеріалу який ми покривали на лекціях. Мабуть це знов же ж було звязано з тим що курс доволі інтенсивний і не було достатньо часу щоб давати якісь важкіші задачі із зірочкою.

Думаю якщо би курс трохи розтянули в часі, і ускладнити домашку, трохи більше зосередитись на індивідуальну практичну роботу, то курс був би ідеальний. В загальному все одно враження дуже позитивні і я однозначно рекомендую іти на цей курс, знов же ж зараз ви нігде в Україні не знайдетет такого курсу, онлай курси які я бачив на Udemy чи на Yutube по цій темі зовсім на рівні не будуть стояти з цим курсом.

Пройшов курс Computer Vision і залишився повністю задоволений результатом. Ян Колода — прекрасний інструктор що розказав все чітко і по ділу, від азів до побудови систем розпізнавання. Особистий кабінет курсу в robot_dreams має дуже гарно спроектовану систему здачі домашніх і заморожування дедлайнів, що з однієї сторони підганяє тебе робити домашку вчасно, але з іншого дозволяє підлаштувати все під свій графік і форс мажори. 10\10

Пройшов курс по Web Scraping, сподобалося, гарний матераріл, багато корисних прикладів застосування. Хорошо підтримка з боку викладача та кураторів платформи👍

Закінчив курс по Web Scraping.
Лектор — Владислав Абрамовю

Виконав завдання курсу на всі 100%, тому можу надати чесний відгук) Як людина, що любить проходити різного виду курси — r_d показали планку, якої, на жаль, не вистачає деяким конкурентам.
Курс був поданий чудово, лектор профі у своїй сфері та відповідав на усі питання, які виникали під час навчання. Якщо студент знав меньше, або не мав досвіду з Python, викладач допомагав, а також ділився сервісами для підкріплення якоїсь бази, хоч це і не було в його обовʼязках.
Для студентів які знали більше — відповідно допомагав та підкреслював речі які б можна було імплементувати на дещо кращому рівні, за що однозначно плюсик!

Курсом задоволений, також зручно оплачувати частинами!
Щодо школи, зручний кабінет, а точніше власна LMS система, комунікація в Slack, а не через якийсь свій велосипед, усі лекції підкріплені презентаціями та додатковими матеріалами, які зберігаються у кабінеті та зручні у використанні.

Тому keep going до нових вершин, а якщо щось не буду знати то залюбки повернусь та перегляну, або ж знову доєднаюсь на один з курсів від r_d

Нещодавно закінчила курс «Тестування API» у robot_dreams і можу сказати що в мене залишися тільки позитивні враження. Теми та інструменти які розглядаються у курсі є дійсно актуальними у сучасних реаліях IT, теоретичної інформації, як і практичних завдань достатньо для того, щоб розібратися з матеріалом на достатньому для подальшої роботи рівні. Окрему подяку хочу висловити Йосипу, який цікаво подає матеріал, наводить багато практичних прикладів та завжди готовий допомогти, якщо виникають труднощі у процесі навчання. Також було приємно спілкуватися із менеджерами та куратором, усе зрозуміло, вчасно та доброзичливо. Рекомендую, і сама із задоволенням підшукала би ще якийсь корисний курс.

Мав можливість проходити інтенсив «Analytics Bootcamp» від robot_dreams. Під час курсу були детально розглянуті поняття north star продукту, аналізу даних, продуктових метрик, необхідних для відстеження, а також базові поняття та способи візуалізувати дані в Tableau. Лекторка пані Лілія представила матеріал професійно і зрозуміло. Організація навчання також залишила позитивні враження: зручний електронний кабінет і постійний зв’язок через телеграм значно полегшували процес навчання. Рекомендую :)

Пройшов курс Data Engineering, який викладав Михайло Лазорик.
— Матеріал. Гарно підібраний та добре викладений, протягом курсу розглянули одні з найбільш затребуваний технологій в індустрії. Домашнє завдання гарно складене та має відповідність до реальний робочих задач.
— Викладач. Має великий багаж комерційного досвіду, а також високі комунікативно-викладацькі навички. Потоком задоволений.
— Школа. Зазначу високу клієнтоорієнтованість. Були певні труднощі, які представники школи швидко та професійно виправили і надали можливість з комфортом пройти курс.

Нещодавно закінчив курс «Математика для Data science». Курс був мені цікавий, оскільки в предметі я не розбирався взагалі, а практичні завдання і пояснення методистів дали хоч якесь поверхневе розуміння. Якщо ви не вчили статистику і теорію ймовірностей в університеті — трохи зʼявиться поняття, як це працює. Курс був пізнавальним з точки зору використання python-бібліотек на практиці, але пояснень з математики було недостатньо. Я б його перейменував, щоб не вводити людей в оману. Якщо ваші знання з математики погані, і ви вирішили тут підтягнути знання — це не ваш варіант, я вважаю. Уроки в записі, іноді бувають live Q&A sessions. Лекторка, скоріше за все, хороший спеціаліст, але дикцію для записів треба покращити.

Пройшов курс «Чистий код та патерни проєктування», рекомендую. На курсі розповідали та показували на прикладах такі паттерни:
— Породжувальні, такі як Prototype, Factory, Singleton тощо.
— Структурні, такі як Adapter, Proxy, Composite, Facade,
Decorator, та інші.
— Поведінкові, такі як Template method, Iterator, Strategy,
Memento, та інші.
— Також були приклади антипаттернів та рефакторингу поганого коду.
А головне, після кожної лекції було практичне завдання, яке перевірялось лектором для кращого засвоєння матеріалу. Приклади коду були на трьох різних мовах. Курсом в цілому задоволений, частину вже застосовував у роботі.
Окремо хочу подякувати лектору, В’ячеславу Щупаку, за зрозуміле та доступне подання матеріалу.

Пройшла курс «Чистий код та паттерни проектування». Курс мені дуже сподобався, багато практичних завдань, домашні завдання вдало розкривали суть лекцій. Багато для себе винесла нового, заповнила прогалини в знаннях, стала впевненіше використовувати як і робочі інструменти, так і методи/підходи в роботі.

Сподобалась LMS платформа, в якій ми працювали. Все зручно і в одному місці. Лектор відповідав адекватно на питання, давав багато порад і просто цікавих фактів про tech, AI тощо. Ще є класна функція заморожування дедлайнів. В наш час це дає відчуття безпеки і зменшує стрес)

Відгук про курс Product Manager Pro від robot_dreams.
Про мене: працюю бізнес аналітиком, немаю жодного досвіду у продуктовому менеджменті.
Якщо коротко: курс мені дуже сподобався, для мене це найкраще створений та наповнений курс, що я проходила (навчалась в Hillel, IAMPM). Курс точно вартий того аби його придбати.
Якщо довго:
— дуже сподобались лектори, люди справді професіонали своєї справи і всі матеріали були підкріплені прикладами з практики;
— все матеріали курсу дуже структуровані та наповнені, буду однозначно повертатись до них не один раз;
— класні та цікаві практичні завдання, що допомагають краще зрозуміти матеріал.

Оскільки я початківець, то не можу оцінити наповненість та якість матеріалу з точки зору досвідчених продактів. Для мене курс відкрив можливості подаватись на вакансії junior product manager і зрозуміти, що ще треба глибше вивчати аби стати гарним продактом. Лектори давали багато корисних посилань (книги, статті, відео, юдемі курси, сайти) аби поглиблювати свої знання.
Цей курс точно дасть вам розуміння, що таке продуктовий менеджмент та як розвиватись, а також поглибити вже існуючі знання.
Ви можете принести свої реальні кейси з роботи та обговорити з лекторами.

Відгук о курсі r_d Data Science with Python под менторінгом Олександри Кардаш.
Я опанувала ключові бібліотеки Python для роботи з даними, такі як NumPy, Pandas, Matplotlib, Seaborn та Plotly.
Курс охоплює всі основні аспекти Data Science: очищення даних, побудова ML-моделей, кластерний аналіз, A/B-тестування та багато іншого. Особливо корисною була практична частина.
Рекомендую цей курс усім, хто хоче поглибити свої знання в Data Science та навчитися використовувати Python для розв’язання реальних задач.

Проходила курс по Data Engineering. Курс непоганий, покриває багато тем і дозволяє закрити певні прогалини у знаннях, може бути корисний для розширення досвіду у даній сфері. Комунікація з школою хороша, все вчасно відповідали і перевіряли. В цілому задоволена

Пройшов курс Product Manager PRO, в цілому курс сподобався. Думаю для новачків буде супер. Якщо вже маєте певний досвід, дещо може здатися повторенням. Але як відомо повторення теж важливо. З лекторів особливо сподобався Сергій Матчук — матеріал, що він давав, супер актуальний і крутий. В цілому рекомендую, було б круто, якби ціна була трішки нижче, але мабуть такі часи.

Проходив курс по каузальному моделюванню. Все сподобалось. Дуже професійний лектор. Гарна підтримка від менеджерів робот дрімс.

Проходила курс Computer vision. Надзвичайно цікаво! Дуже досвічений лектор, який все гарно пояснює. Цікаві та корисні завдання. Домашніх завдань багато, я на них витратила купу часу, особливо через погане знання python, але нітрохи не шкодую. І головне, що лектор дав огляд всім можливих підходів , пояснив де що використувується і чому. Думаю, після цього курсу можна вже робити якийсь свій pet project або шукати роботу junior CV engineer. Якщо буде продовження курсу — обов’язково піду.

Проходив курс Мікросервісна архітектура, найважливіше за все для мене була можливість отримати helicopter view основних аспектів, на які слід звернути увагу під час роботи з мікросервісами. Також курс надає можливість зеконити час, який витрачається на пошук та аналіз ефективності якогось технічного рішення, в процесі курсу можна поставити конкретне питання та отримати відповідь, причому не обов"язвоко від лектора, сумарний досвід слухачів курси є досить великим. Лектор детально відповідав на всі питання, якщо питання виходили за рамки його компетенції, він брав тайм-аут, консультувався з колегами та давав грунтовну відповід наступної лекції. З мінусів, якщо це можна назвати мінусами, матеріал реально об«ємний, якісно пропрацювати всі теми навряд чи вийде. На перший заняттях було трохи галасливо, тому що всі хотіли розповісти про свій «унікальний» досвід використання мікросервісної архітектури (але це досить швидко минулось). Ну і якщо хто сподівався отримати практичні навички створення мікросервісів то ні, формат курсу не прив"язаний до жодної мови програмування, всі домашні завдання виконуються у вигляді схем.
Але в цілому враження позитивне, матеріали курсу назавжди з вами, отже за потреби є куди звернутись щоб отримати швидку відповідь або освіжити знання.

Проходив курс «Business Analysis in IT», щоб краще зрозуміти, як маю працювати в ролі БА, та які інструменти можуть стати корисними. На курсі отримав все, що було необхідно, а також показали, як правильно створювати артефакти та писати якісно вимоги. За два місяці отримав багато бази, за кожною темою лекторка закріплювала вивчене практичними та домашніми, які завжди зрозуміло коментувала. Врешті решт зрозумів, що вчити є ще багато чого, і тепер я знаю, за що братись. Всім, хто бажає розібратись, хто такі БА і як вони працюють — рекомендую.

Проходив курс «Blockchain developer». Хотів розібратися, як працюють блокчейн технології під капотом. Курс непоганий, знання в доменній області однозначно розширив. Хотів би відзначити, що теми курсу неоднорідні по навантаженню. Були теми, розраховані для повних новачків (HTML, CSS), а були такі, що потребують хорошого досвіду розробки (solidity, hardhat, ethereum testnet).

В даній школі проходив один курс «Архітектура високих навантажень». Сподобалось відношення співробітників. Стосовно самого курсу також все сподобалось, лектор чудовий, матеріал також корисний.

Проходив курс «Архітектура високих навантажень». Чудовий лектор, якісний матеріал.

Проходила курси з Data Analytics та Data Engineering восени 2023 року...Дуже сподобалось, то ж записалась на інтенсив з Product Analytics і курс Python for Data Science😉

Курси круті за наповненням, проте для ВАШОГО максимального результату рекомендую проходити їх разом з додатковими матеріалами з SQL, Python, Google Cloud, MS Fabric, Tableau та іншими, щоб краще набити руку на роботі з різними проектами.

Лектори — справжні професіонали, мають багато досвіду в сфері і діляться цінними інсайтами та best practices. Лекції побудовані таким чином, щоб дати Вам всі необхідні інструменти й показати один-два кейси іх застосування.
Рекомендую всім!

Навчався на курсі по «Архітектура високих навантажень». Все дуже сподобалось, і лектор і підходи до розробки, сам курс розбитий на частину онлайн і офлайн занять, що дуже мені підходить. Зловив масу інсайтів. Рекомендую!

Пройшов недавно курс по AWS. Все сподобалось як завжди в цій школі.
Взагалі із 2022 року я в них пройшов вже 4 курси мене все влаштовує.
Якщо бачу цікавий курс то іду задля розширення власного кругозору.
Можу порекомендувати як новичкам так і фахівцям.
Лектори тут зазвичай досвідчені.

Пройшов курс Unreal Engine Developer. До цього проходив 3 різних курси в різних компаніях і моду сказати, що тут найкраще мені вдалося все. Комунікація з лектором і з robot_dreams була на висоті. Трохи корекція плану навчання, коли це було потрібно для більшості — круто. Завжди всі розуміли життєві ситуації та допомогали і з розуміння ставилися. Думаю, що ще звернуся до robot_dreams, якщо якісь курси мене зацікавлять.

Підтримали: Vadym Turchyn

Навчалась на курсі ’Продуктова аналітика’ . Цу був мій не перший курс, то я маю з чим порівнювати. По перше Лілія дуже харизматична дівчина і вцілому професійний викладач. Причому професійність не нільки в своїй сфері знань, а і в методах викладання і як оратор. На лекціях не було нецікаво і нудно. В цілому курс був корисним для мене. Були і недоліки, але це моя особиста думка і я її в зворотньому зв’язку надала. То можливо школа прислухається і курс стане взагалі ідеальним. Рекомендую.

Доброго дня, шановне IT суспільство. Сьогодні я хочу розповісти про мій негативний досвід співпраці з такою IT-школою, як robot_dreams. Насправді, це ціла мережа псевдошкіл — Laba та Skvot, але про це пізніше.

Ця історія почалася 19 березня на курсі SQL для аналітики. На початку ця контора навіть нагадувала курси: якась недопрацьована LMS, лекції, які завжди стартували із запізненням. Але все це були лише невеликі недоліки, на які я не звертав уваги, оскільки був максимально зосередженим та змотивованим. Після декількох занять мені зателефонував «адмін» і запитав про перші враження. На той момент мене більш-менш усе влаштовувало, тож я відповів, що все нормально.

Але це був останній момент, коли було більш-менш ОК. Станом на 21 травня в мене залишилося одне заняття і тільки дві перевірені домашні роботи. Перші питання почали з’являтися після тижня прострочки на перевірку домашніх робіт, але всіх незадоволених дуже швидко зупинили і пообіцяли, що домашні роботи будуть перевірені в найближчий час. Тож ми продовжили заняття.

Але час ішов, домашні роботи не перевірялися, теми ставали складнішими, і в якийсь момент я вже ні в чому не був упевнений: ні в домашніх роботах, ні на лекціях, ні навіть у собі. Я почав ставити запитання своєму викладачеві стосовно аліасів у SQL, зокрема, чому в мене не працює мій запит. На що через два дні отримав відповідь: «У мене все працює». Моєму обуренню не було кінця, оскільки я віддав чималі гроші за повний курс, а не за лекції без зворотного зв’язку, які можу знайти на YouTube. На початку наступного заняття я все ж таки отримав відповідь, але вона вже була неактуальною.

Я почав працювати над поверненням коштів, але мене запевнили, що такого більше не трапиться, і домашні роботи ось-ось будуть перевірені. Вони спекулювали на складних часах у країні, на відключеннях електроенергії, на всьому, що могло допомогти заспокоїти обурених людей, і їм вдалося. Але підійшов к кінцю черговий тиждень, домашні роботи з місця не зрушили. Інші люди, які проходили цей курс, почали хвилю незадоволення, питали, скільки можна чекати на перевірку, і вимагали повернення коштів. В цей час у Slack з’явився лектор з великим повідомленням, вибачався за все. Адміністратор всіх кликав у приватні повідомлення. Очевидно, щ

о гроші ніхто не планував повертати, кожен отримав ще пачку додаткових обіцянок і, УВАГА, додаткові дедлайни по наших домашніх роботах (які не перевіряються). Коли я питав про повернення, мені запропонували новий курс у ЗАПИСІ через ЧОТИРИ МІСЯЦІ!!

Я спілкувався з 4-5 адміністраторами, намагався достукатися до їхньої совісті, але все марно. Гроші, авжеж, ніхто повертати нехотів, вони розповідали, що оскільки всі заняття будуть проведені, вони нічого не винні, та й взагалі, треба було раніше казати.

Я провів невеличке розслідування і виявив, що robot_dreams, Skvot, Laba та ще декілька компаній — це все ТОВ «ЛАБА». Це одна велика контора брехунів, тож я максимально не раджу зв’язуватися ні з ким із них.

Дмитро, вітаю!
Мене звати Богдан Боровяк, я Head of Production в robot_dreams. Дякую за ваш розгорнутий фідбек, спробую на нього відповісти.

Я знав, що на цьому потоці були складнощі і від учора вникаю саме у вашу ситуацію.

Якщо коротко: обставини лектора критично вибили його із дедлайнів, лектор на курсі був один, а ми, як освітня платформа, не мали «плана Б» — тут я погоджуюсь.
Я розумію, наскільки важливий своєчасний зворотний зв’язок для успішного навчання, в цьому кейсі ми його забезпечили не одразу.

Станом же на зараз більшість домашок перевірено. В якості наших вибачень за затримку ми всім студентам дали бонусний курс, доповнили курс додатковими QA-сесіями з лектором і продовжили дедлайни здачі наступних ДЗ.

Що стосується продовження навчання на наступному потоці, тут мабуть до вас не донесли інформацію. Цей курс не буде у записах (бо тоді то дійсно був би ютуб). Це буде авторський курс з новим лектором у гібридному форматі, де відеозаписи теорії будуть підкріплюватися онлайн-практикумами з лектором, де студенти будуть розбирати і вивчати SQL на прикладах і кейсах. Ми змінюємо формат, бо він дозволить додати більше практичної цінності в продукт, не «роздуваючи» його, а ще, курс буде менше залежати від графіків відключень.

І на останок, Дмитре.
Цей кейс, як ви можете бачити по переднім відгукам, є для нас виключенням. І для мене особисто цей досвід такий же неочікуваний і неприємний, як і для вас. Але зовнішні обставини іноді впливають на процес більше ніж ми самі можемо вплинути.

В будь-якому разі, особисто мені і всій команді щиро прикро за цей випадок.

Якщо для вас буде актуальний перенос на інший потік або ви будете готові розглянути інші варіанти продовження комунікації, напишіть мені в LinkedIn. Він прив’язаний до мого профілю.

Гарного дня! Бережіть себе.

Брав участь у дводенному інтенсивні по рекомендаційним моделям. Дуже сподобався формат. Ідеальний спосіб заглибитись в тему та попрактикуватись, щоб зрозуміти ази напрямку не розтягуючи це у часі. Досвідчена лекторка, що має змогу ділитись досвідом та зповна відповідає на питання.

Підтримали: Bohdan Boroviak

З великим задоволенням залишаю відгук про курс по Unreal Engine, який надав мені чудовий «вхід» у професію. Це ідеальний курс для початківців, який допомагає зробити перші кроки у світі розробки ігор. Важливо відзначити, що курс дуже мотивуючий, особливо для тих, кому не вистачає внутрішньої дисципліни.
Викладач Михайло Столович заслуговує окремої похвали. Його зацікавленість у розвитку студентів вражає. Це досвідчений та енергійний ентузіаст, який не тільки добре знає матеріал, але й готовий ділитися своїми знаннями з великим натхненням. Михайло завжди готовий допомогти розібратися з проблемними місцями та підтримати на кожному етапі навчання.
Звичайно, як і у будь-якому курсі, є деякі недоліки. Курс доволі базовий і не підійде експертам, які хочуть підвищити свою кваліфікацію. Деяким темам хотілося б присвятити трохи більше часу, а частина з C++ може бути складною для тих, хто не знайомий з мовами програмування або з C++ зокрема.
Загалом, це відмінний курс для початківців, який надає міцну основу для подальшого розвитку у сфері розробки ігор на Unreal Engine.

Курс ’Продуктова аналітика’ виявився корисним для мене. Я отримав необхідні знання та ознайомився з інструментами, які широко використовуються у цій галузі. Інформація була достатньою, щоб зрозуміти напрямок моїх дій. Мені сподобалося поєднання теорії та практики. Проте, кількість базових практичних завдань можна збільшити. Загалом рекомендую.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшов курс Unreal Engine Developer. Гарно поданий матеріал, підтримка як з боку викладача так і платформи. Планую і в майбутньому проходити курси у RobotDreams.

Підтримали: Darya Kondrashova

Закінчив курс Python Developer .Курс проводив Віталій .Програма курсу була розроблена добре ,лектор викладав достатньо змістовно .Отримав гарний фідбек від нього .Взяв зразу інший курс по Data Science щоб продовжити навчання

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшов курс Microservices. Курс доволі всеосяжний, можливо, навіть, є сенс зробити йогобільш тривалим. Розглянули не тільки теми безпосередньо по мікросервісам, але деякі дотичні теми. Викладач дасвідчений, контактний.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшов курс Microservices. Матеріал структурований, легка подача, нема привязки до мови програмування. Не вистачало практичних прикладів міграції з моноліту.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшов курс по Computer Vision. Був підібраний дуже крутий спеціаліст в якості лектора — максимальна увага до деталей, наводив багато прикладів зі свого досвіду, ретельно перевіряв домашні завдання. Єдине чого бракувало в деяких моментах — це розуміння математичних основ алгоритмів, які розглядались, без цього виглядає як магія :)
Рекомендую всім, хто цікавиться темою AI і особливо Computer Vision

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшов курс по мікросервісам і залишився вельми задоволеним. Матеріал курсу дуже добре структурований, презентації якісні, а виклад матеріалу зрозумілий та змістовний. Особливо сподобалось те, що курс не прив’язаний до конкретної мови програмування, що дозволяє зосередитися на основах та практичних аспектах мікросервісної архітектури. Хоча, було б корисно також мати частину, де обговорюється конкретна архітектура будування мікросервісів для певної мови програмування, щоб глибше зрозуміти її застосування в специфічних умовах. Незважаючи на це, я все ж рекомендую цей курс як must have усім. Курс дійсно вражає своєю глибиною та практичністю.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшла курс Delivery Management. Дуже вдячна за змістовний курс, практичні поради та матеріали. Незвичним стала робота над домашніми завданнями в командах замість індивідуальних завдань , але саме це вочевидь дозволяє зміцнити наші навички, які потрібні для роботи як PM, так і Delivery. Дякую спікерам курсу за харизму та вміння донести матеріал, курс буде корисним як новачкам, так і впевненим Delivery. Дякую за можливість отримати нові звʼязки для подальших комунікацій !

Підтримали: Bohdan Boroviak

Щойно отримав диплом курсу Application Cyber Security. Навчання сподобалось, завдання цікаві, постійно виникає бажання досліджувати щось додатково поза самими завданнями.
Матеріал актуальний, викладання хороше. Гарно, що лекції живі, можна задавати питання, але за потреби можна й у записі дивитися.
Дещо із вивченого вже застосував для тестування власних розробок та підвищення їхньої безпеки.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшла курс DevOps, все було круто. Багато підтримки від викладача, утворилося комьюніті з групою для подальшої комунікації — ділимося досвідом інтервʼю та з роботи.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Прошел курс по «Чистий код та патерни» — в принципе все понравилось. Буду пытаться теперь применять это на практике.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Оновною метою участі в курсі було отримання знань для подальшої роботи в геймдеві та узагальнення раніше отриманих знань в роботі. Ціль досягнута
Досягнута завдяки гарної і змістовної подачі матеріалу від лектора. Домашні заняття були часозатратні, але потрібні для засвоєння почутого. Курс пройшов досить спокійно, зручно та цікаво. Дякую

Підтримали: Bohdan Boroviak

Пройшла курс Junior Data Analyst. Що хочеться відмітити — лектори дуже чітко пояснюють матеріал, завжди швидко відповідають на питання по домашнім завданням, та і практично багато пояснили матеріалу. Була можливість творчо себе проявити та протестити по максимуму свої нові скіли. Цей курс дасть базові знання щодо професії дата-аналітика, тому якщо ви вирішили обрати цей напрям, то на цьому курсі вам з цим допоможуть)

Підтримали: Bohdan Boroviak

Ганно, дякуємо за відгук!

Пройшов курс по Мікросервісам. Матеріал дуже добре структурований, якісні презентації та виклад матеріалу. Немає прив’язки до конкретної мови програмування і, при тому, детально розглянуті усі основні аспекти.
Короче, рекомендую) Курс просто must have усім, хто планує працювати в цьому напрямку)

Проходила курс «Data Science with Python». Залишилися приємні враження від лектора і курсу загалом. Лектор чудово пояснювала матеріал, надавала розгорнуті фідбеки по ДЗ. Загалом курс сподобався, точно отримала знання з використання найрозповсюдженіших підходів у машинному навчанні і тепер є розуміння, що вивчати далі.
На рахунок школи — також дуже позитивні враження, куратори на зв’язку, вся організаційна інформація добре структурована.

Привіт!
Проходив курс «Мікросервісна архітектура». Я вже мав певні знання та досвід по темі, але вирішив пройти курс, систематизувати та поглибити існуючі знання. Так і вийшло, в деяких аспектах теми навіть дізнався щось нове. В засвоєнні знань дуже допомагала практична складова та тести. На мою думку, цей курс найкраще підійде тим хто не мав досвіду роботи з мікросервісною архітектурою або відчуває прогалини в розумінні теми.

Переваги:
— на моєму потоці були досвідчені лектор та методист;
— в лекціях розглядались різні аспекти мікросервісної архітектури (від того як дизайнити таку систему до побудови команд для розвитку та підтримки такої системи);
— для засвоєння матеріалу було достатньо практичних завдань та тестів;
— якісна організація та комунікація від представників школи;
— домашні роботи перевірялись досить швидко;
— в кінці поділились найкращими роботами з усього потоку — була можливість подивитись як домашки робили інші та порівняти зі своїми роботами.

Недоліки:
— лекції були у форматі запису, порадитись можна було лише із методистом. Але для нових потоків вже знайшли нового лектора, щоб у студентів була можливість ставити питання лектору.

привіт) проходила курс алгоритмів і структур даних. дуже сподобалась структура курсу, матеріал, подача ментора, та задачки. а саме головне що це лишається з тобою назавжди.
найбільш цінне — це фідбек на домашку від ментора , та його рішення з поясненнями)

Нещодавно отримала диплом про успішне завершення курсу «QA manual».
Дуже задоволена викладом теоретичної інформації курсу та практичними завданнями, за допомогою яких ми закріплювали отриманні знання. Це сприяло розумінню як саме виглядає процес тестування, як правильно оформлювати баг-репорти, навчилися застосовувати технології потрібні саме для цієї професії. Детально ознайомилися з документацією та навчилися її читати/розуміти. Дуже цікава було дізнатися про взаємодію QA тестувальників з іншими можливими членами команди.
Дякуючи лектору, я зробила висновки про помилки та недопрацювання, які я робила під час виконання домашніх завдань. Також, відчувалася гарна підтримка куратора курсу.
Хочу подякувати за гарну співпрацю та можливість отримати нові знання.
Можу рекомендувати курс від Robot_dreams тим, хто має бажання та час для свого розвитку

Нещодавно я завершив курс AWS для початківців. Враження від курсу позитивні. Він надав мені фундаментальні знання та навички роботи з основними сервісами AWS які часто використовуються у веб розробці.
Лектор Дмитро чудово роз’яснює матеріал, завжди готовий відповісти на запитання та постійно підтримує зворотний зв’язок.

Завершила у грудні 2023 курс Junior Data Analyst. Охоплено багато тем: деякі глибше, деякі оглядово. Особливий акцент на SQL (у BigQuery) і Python (у Collab), також сподобались уроки по візуалізації даних.
Лектори Віталій і Вікторія — досвідчені практики, тому викладення матеріалу відбувається по суті, без зайвих відхилень. Приємно, що лектори не менше зацікавлені пояснити матеріал, ніж слухачі курсу — отримати. У разі додаткових питань і прохань детальніше щось пояснити завжди дають зворотній звʼязок як у загальному чаті, так і у особистих повідомленнях.
Наявність дедлайнів для ДЗ і курсової роботи стимулюють до постійного навчання протягом всього курсу.
Загальне враження по завершенню курсу залишилось дуже позитивне: цікаво, пізнавально і корисно.

Пройшла дуже класний курс QA Manual у лектора Сергія Сахненко. Курс
містить багато цікавої і потрібної інформації. Всі теми чітко підібрані, і знання які ви отримуєте вам будуть дуже корисні у майбутньому. В цілому після курсу можливо йти на позицію QA Junior.
Лектор гарно все пояснює, дає відповіді на питання і завжди на зворотньому звʼязку.

Пройшов курс Software architecture in practice, задоволений лектором і матеріалом який викладали. Дуже великий обсяг матеріалу, десь може не вистачало часу для опрацювання . Наразі проходжу курс по мікросервісній архітектурі, дуже добра подача матеріалу і цікаві практичні завдання.

Пройшла 2-місячні курси по технології blockchain, що стартували в вересні. Дуже задоволена подачею матеріалу, увагою до перевірки домашніх завдань, можливістю виправити і надіслати на повторну перевірку, підтримкою в чаті.
Маю досвід тільки в web-програмуванні, але на курсі я отримала знання і навички, які б дозволили вже працювати як junior в сфері блокчейну. Водночас навчання потребує базових знань з javascript, а також досить багато вільного часу, щоб зробити домашні завдання та успішно закінчити курс, але воно точно того варте.

Нещодавно успішно завершив 4-місячний курс Junior Data Analyst від Robot_dreams. Це був чудовий досвід, який дав мені необхідні знання та навички. Курс був дуже добре структурований і включав у себе широкий спектр тем. Він починався з основ аналізу даних і поступово переходив до більш складних тем.
Викладачі були дуже кваліфіковані та досвідчені, і вони завжди були готові відповісти на мої запитання. Особливо цінувала можливість працювати над реальними проектами протягом курсу. Це допомогло мені застосувати свої знання на практиці та розвинути навички вирішення проблем.
У цілому, задоволена курсом від Robot_dreams. Він дає необхідні знання та навички, тому можу рекомендувати його всім, хто цікавиться аналізом даних.

Підтримали: Bohdan Boroviak

З вересня по листопад проходив курс «Чистий код та патерни проєктування». В загалом курс сподобався — багато нового матеріалу і доволі складного. Деякі патерни розумієш сходу де можна застосувати. Хотілося б більше простих юзкейсів де можна використовувати, а де ні. Начебто 2 рази на тиждень це не багато, але так як матеріал доволі складний, то постійно відчувалось обмаль часу. Матеріал гарний, було пару лекцій де було доволі нудно, але в загалі все добре. Приклади і домашки на Java і Javascript. Домашні завдання перевіряються лектором з фідбеком. Є чат де можна спросити якщо зʼявилися питання. Платформа проста, я так зрозумів що вона нова, якщо щось не працювало, то питання вирішувалось швидко, на ранок вже все працювало.
Курс сподобався, і треба ще наново його переглянути з якимось додатковими матеріалами.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Закінчив курс " CLEAN CODE AND DESIGN PATTERNS". Курсом задоволений, багато практичних занять, круті фітбеки від викладача.

Підтримали: Bohdan Boroviak

Під час проходження курсу «DELIVERY MANAGEMENT», моє враження було вплинуте деякими аспектами. По-перше, важливо відзначити проблеми зі стабільністю лмс, які виникали під час виконання домашніх завдань в різних системах та з рейтингами. Це ускладнювало процес вивчення та виконання завдань.
Щодо викладачів, зауважень немає — їхні лекції були інформативними та корисними. Проте варто звернути увагу на деяку неоднозначність у коментарях до домашніх завдань. Час від часу не вистачало розгорнутих пояснень та коментарів від викладачів, що збагачує вивчення та розуміння предмету.
Багато ідей і підходів я взяв для себе, і курс взагалі був корисним для мого професійного розвитку. Загалом, не дивлячись на деякі технічні недоліки, «DELIVERY MANAGEMENT» є цікавим та корисним курсом для тих, хто цікавиться цією темою.

Євгене, дякуємо за відгук і окремо дякую за терпіння до технічних негараздів, ми реагуємо на них якнайшвидше, щоб ваш досвід навчання був максимально позитивним!

Проходив «С++ для GameDev» з червня по жовтень 2023. Працюю у фронтенді, йшов на курс з метою розширення знань, — вивчити С++, познайомитись поближче з геймдев індустрією. І в рамках цих цілей курсом задоволений.

З плюсів:
— Крім просто викладання С++ по темам лектор (Богдан Левунець) розповідає багато речей безпосередньо зі свого досвіду і дає прикладні задачі, що дуже круто — не виникає відчуття що це щось у вакуумі і питань як це все використовувати. Іноді проводить практичні заняття в форматі воркшопів, — написання простої гри, на прикладі якої покриває питання з домашніх робіт або з попередніх лекцій.
— Є люди (ментори і сам лектор), які перевіряють домашки, і яким можна позадавати питання безпосередньо в месенджерах. Вони розгорнуто відповідають і реагують на коментарі.
— Після курсу є розуміння варіантів куди рухатись далі в геймдеві.

Ще треба відзначити (не мінус, але може бути важливим): лекції проводяться дуже щільно — 36 лекцій за 4 місяці, — по дві лекції на тиждень, після кожної дається домашка з дедлайном в тиждень (іноді два). Зі зростанням складності тем в якийсь момент стає складніше детально розбиратись в темі і встигати все робити. Але є можливості здвинути домашки, а лекції передивитись.