27 травня 20:58
Я працювала в SKELAR на різних позиціях і амбітно досягала своїх цілей. Це була робота, яку я любила — і саме завдяки їй я почала ближче знайомитися з командами стартапів, які тут зростали.
З RiseGuide зустріч була особлива. Я бачила, як команда росла з невеликої групи людей у щось значно більше, бачила їхній продукт, бачила, як вони про нього говорять. І в якийсь момент зрозуміла дуже просту річ — я хочу бути не поряд, а всередині. Хочу робити це з ними.
Зараз я People Operations Manager у RiseGuide вже пів року. Якщо коротко — інтуїція не обманула. Якщо чесно — вона недооцінила.
People Ops — це роль, у якій ти не пишеш про культуру, ти її щодня тримаєш у руках. Чуєш, як люди говорять про роботу між собою. Бачиш, що відбувається, коли щось не вдалося. Помічаєш, на що насправді витрачається енергія команди. І саме тому я можу сказати дві речі, які раніше для мене звучали як кліше, а тепер я знаю напевно, що так буває.
Перше: у переважній більшості компаній те, що декларується назовні, і те, що відбувається всередині, — це дві різні реальності. У RiseGuide вони збігаються. Не на 80%, не «майже» — а буквально. І це не магія, а наслідок того, як відповідально команда ставиться до найму.
Друге: рівень довіри всередині команди. Якщо в тебе є ідея і ти готова за неї відповідати — її не обкатують місяцями в апрувах, її пробують. Я бачу, як це працює щодня — у рішеннях, у задачах, у тому, як ми пробуємо нове. Саме звідси береться той темп, який ззовні виглядає неможливим.
RiseGuide — це не та компанія, де доводиться розганятися. Темп і планка вже задані. Питання тільки в тому, чи рухаєшся ти разом, чи дивишся збоку.