RiseGuide

Київ, Варшава (Польща)

Я долучився до RiseGuide у грудні 2024 року на позицію розробника в зоні маркетингу.
З перших днів я відчув себе серед людей, які вкладаються в розвиток на всі 200 відсотків. Людей, які живуть своєю справою і хочуть створити щось по-справжньому велике — те, що залишить слід в історії. Мені це дуже близько.

Моєю першою задачею була побудова funnel builder — інструмента, який ми разом із нашим СТО Ігорем зібрали буквально за пару місяців, автоматизувавши весь флоу створення маркетингових воронок. Кожна наступна задача була не менш цікавою і завжди вирішувала конкретну проблему бізнесу. За кілька років зона зросла — і в обсязі внутрішніх продуктів (від власного пошукового двигуна до автоматизації генерації креативів), і в кількості людей, які пушать її ще сильніше, розвивають і так само зацікавлені в тому, щоб RiseGuide був найкращим.

Зона відповідальності розробника не закінчується на деплої коду — вона закінчується там, де ховається рішення проблеми.
Тут доводиться не просто писати код, а розбиратися, як працює бізнес у тій чи іншій частині, щоб згенерувати найпростіше, найшвидше і найкраще рішення. Швидкість дуже важлива. Ітеративність — не менш. Тут не шукають ідеальну архітектуру місяцями за розмовами — краще випустити недосконале рішення, отримати реальний фідбек від користувачів і вже на його основі рухатись далі. Прогрес народжується не з нескінченного обдумування, а з контакту з реальністю. І завжди важливо розуміти, навіщо ми це робимо, для чого, а чи можемо ми цього не робити взагалі й зосередитись на важливішому, що приведе до більшого результату. Якщо ти не відчуваєш і не розумієш, що робиш — згенерований тобою код не нестиме жодної цінності.

Найкращий розробник — той, хто знає свого кінцевого користувача краще за будь-кого.
Це і є дорога до того, щоб створити щось справді велике й значуще. Важливо думати не над одним рішенням, а одразу над кількома: у моменти невизначеності не варто зациклюватись на чомусь одному — краще швидко згенерувати ідеї під різними кутами, а вже потім прийняти рішення про імплементацію найкращої з них.
Розробники в RiseGuide — це не «таск дуери». Це люди, які приймають безліч рішень, впливають на бізнес і реалізовують складні проєкти від самого старту — від ідеї до продакшену, беручи на себе відповідальність за результат, а не лише за рядки коду.

Ще одна річ, яку я тут добре засвоїв: бути правим — це дешево, справжня робота — це прийти до правильного рішення разом з командою.
Можна виграти будь-яку технічну суперечку і при цьому провалити проєкт. Річ не в тому, щоб довести свою правоту, а в тому, щоб зайти в обговорення з наміром зрозуміти проблему, дати простір іншим і залишатись скептичним до власної впевненості. Тримати сильні погляди, але не прив’язувати їх до власного его — бо рішення, ухвалені в умовах невизначеності, не повинні ставати частиною твоєї ідентичності.

Але найважливіше — це люди.
RiseGuide — це місце, де людей цінують найбільше. Не технології, не інструменти, не потужні комп’ютери створюють геніальні продукти — а люди. Команда, яка по-справжньому зацікавлена в спільній меті, здатна робити неймовірні речі й досягати неймовірних результатів.

І ще одне, що тут цінується — ніколи не зупинятися. Ми не шукаємо моменти, коли стане легше чи простіше, — навпаки, рухаємось із тим самим запалом і ще більшою енергією.
І це відчутно навіть зараз. Я пам’ятаю час, коли нас було 10 людей у команді — і той самий вогонь, ту саму жагу будувати щось велике, я бачу й зараз, коли нас уже 100+. Це рідкість — коли компанія росте вдесятеро, а енергія не розмивається, а навпаки, множиться на кожну нову людину, яка приєднується.

Саме тому я впевнений, що найцікавіше в RiseGuide ще попереду!

Підтримали: Anna Vlasenko

Привіт! Мене звати Настя, я Creative Producer у відділі маркетингу, і моя історія з RiseGuide почалася 10 місяців тому.

Хтось може сказати, що це зовсім небагато часу, щоб по-справжньому відчути людей, культуру та ритм компанії. Але запевняю вас — відчувається вже так, наче я прожила окреме життя з цією командою.

Мій шлях почався з інтенсиву від SKELAR: насичені лекції, нова інформація, тестове завдання, декілька етапів співбесід із різними компаніями та кілька оферів. Але лише один став моїм вибором — RiseGuide.

P.S. Наступні три пункти з маніфесту чітко пояснять, чому саме.

Choose rooms where you’re the dumbest one.

Із першого дня я потрапила в дуже динамічне середовище. На той момент команда маркетингу ще не була такою великою, як зараз, але темпи, цілі та швидкість росту вже були неймовірними.

Нові задачі, речі, з якими я ніколи раніше не стикалася, і постійні виклики. Було відчуття, ніби ти «найтупіший у кімнаті». Але найважливіше — ТИ В КІМНАТІ.

Саме тоді я зрозуміла, що це одна з найсильніших точок росту для мене. Коли поруч люди, які знають більше за тебе, це не лякає — навпаки, мотивує розвиватися швидше.

Take responsibility and own it.

За цей час я встигла попрацювати Creative Producer на кількох напрямах, які суттєво відрізняються між собою. Саме це дозволило мені розвинути навичку швидкої адаптації до змін, брати нові виклики та досягати результату в кожній із воронок.

Останній місяць я займаюся запуском нового напряму. Це вже не лише робота з рекламними креативами, аналізом конкурентів і метрик, а й робота з воронкою та стратегічними рішеннями.

Найбільша цінність RiseGuide для мене — можливість брати відповідальність за свою зону впливу. У певний момент ти перестаєш просто виконувати задачі й починаєш реально впливати на розвиток продукту та компанії.

Саме це дає відчуття, що тобі довіряють і цінують тебе як професіонала.

You truly rise only when you help others rise.

Велика частина моїх перемог не сталася б без людей, які щодня ділилися своїм досвідом і підтримували мене на кожному кроці.

Тут ти завжди можеш підійти до будь-кого з команди з питанням і отримати відповідь найвищого рівня експертизи. Кожен глибоко розбирається у своєму напрямку та готовий допомогти.

Ще трохи про команду (хоча про цих неймовірних людей я могла б розповідати годинами!).

З цією командою я готова запускати й масштабувати не лише бізнес, а й робити будь-що інше в цьому житті. Навіть якби завтра потрібно було запускати ракету в космос — мені здається, ми б і з цим упоралися.

Я дуже ціную, що ми класно проводимо час разом не лише в робочому контексті, а й поза ним: граємо в падл, катаємося на картингу, виїжджаємо за місто на шашлики, плаваємо на сапах, наряджаємося в костюми на Геловін — це лише частина моментів, які назавжди залишаться в моїй памʼяті.

Доєднуйся до нас, якщо не шукаєш легких задач. Тут багато відповідальності, високі стандарти й люди, поруч із якими неможливо не рости.

Are you rising with us?

Підтримали: Anna Vlasenko

Мій шлях у RiseGuide почався 3 січня 2024 року. У цей же день ми з Сашею (CEO) та Ігорем (CTO) придумали назву бізнесу. Вечір, пустий офіс, кальян. Поки горіли вуглі, ми визначилися з назвою. Цього вечора ми також домовилися про основні цінності, на які будемо спиратися в побудові бізнесу. Пізніше ці принципи стали основою для нашого маніфесту.

На початку не було розуміння, що та як треба робити, але ми прагнули створити щось особливе та визначне. Invent new tomorrow — один із наших принципів: ми переконані, що можемо побудувати продукт, який приноситиме користь мільйонам людей. Окрім крутого продукту, ми також прагнули створити команду та бізнес, в якому можна реалізовувати свій потенціал на повну. Робота займає третину доби — то чому б не обрати те, що запалює та драйвить?

Passion та голод до перемог роблять нас командою чемпіонів — Get used to winning, це ще один із наших принців.. На питання, що важливіше — шлях чи результат, ми завжди відповідаємо: команда. І це справді так, бо з сильними людьми, які тебе мотивують, можна досягати визначних результатів. Ідея, ніша, ресурси — вторинні й ніколи не дадуть результату без людей.

Нещодавно на співбесіді кандидатка мене запитала: «А як ви плануєте розвивати X-зону?» Моя відповідь була: «А як би ти її розвивала?» Ми шукаємо людей, які будуть драйверами своїх зон. Люди, які горітимуть своєю справою, розбиратимуться в нових речах, умітимуть працювати з високим рівнем невизначеності. Таких людей я називаю вбивцями. Люди, які досягнуть результату, не боятимуться пробувати, тестувати, навчатися, самовдосконалюватися. Go big or go home.

Я дуже пишаюся нашою командою — пишаюся, що, незважаючи на активне зростання за останні 2,5 роки, ми не втратили вайб дружнього стартапу, якому цікаво разом дивитися «Формулу 1» на вихідних, ходити на картинг або в бар. Болдерити, співати в караоке, ходити на шашлики, курити кальян і грати в Counter-Strike. Work hard, play hard.

Але, звісно, RiseGuide не для всіх. У нас високий темп, культура of no trade-offs, робимо швидко і якісно, не використовуємо Jira чи Asana, не треба логувати робочий час, немає бюрократії та документації. Немає поняття «відпрацьовані години» — є лише досягнуті цілі. Немає індивідуалістів — є команда. Немає культури десяти апрувів, стратегія не змінюється десять разів на рік. RiseGuide — це не диванний кооператив, це спортивна команда high-performer’ів.

Підтримали: Anna Vlasenko

Я приєднався до RiseGuide 11 місяців тому на позицію Operations Manager. Моєю головною задачею було побудувати Customer Support з нуля: створити процеси, зібрати команду, організувати найм і вибудувати всю операційну частину напрямку. Це був цікавий челендж, який вимагав швидко зануритися у специфіку сапорту, продукт і культуру RiseGuide. Після кількох тижнів онбордингу ми перейшли до активної роботи над цією задачею та почали найм команди.

На всьому цьому шляху я отримав усе, що потрібно для результату: підтримку тіммейтів, багато довіри, високий рівень овнершіпу і простір для власних рішень. Мене не мікроменеджили, але я завжди міг швидко звернутися по допомогу, обговорити питання або синхронізуватися з потрібною людиною. Завдяки цьому я доволі швидко почав показувати результат і реалізовувати власне бачення того, як має працювати напрямок.

Окремо скажу про головне: я дуже ціную людей у RiseGuide. Тут багато енергії, відкритості та амбіцій. Дуже багато амбіцій! Я бачу, скільки вкладу робить моя команда, як менеджери та ліди беруть відповідальність за свої напрямки, і це сильно мотивує тримати такий самий рівень.

Мені особисто дуже підходить такий формат роботи: високий темп, багато відповідальності, можливість запускати свої ідеї та швидко бачити результат. Це точно те середовище, яке мотивує показувати свій максимум та рости разом із бізнесом! Тут немає інертності та будь-якої бюрократії. Якщо є проблема/реквест/ідея — є все для швидкого солюшену.

Підтримали: Anna Vlasenko, Oleksandr Matsiuk

Мій шлях у RiseGuide почався трохи більше ніж 2 роки тому. Тоді бізнес будувало 5 людей — я прийшла шостою. Починала фрілансеркою в креативному продакшені і уже з перших днів зрозуміла, що це буде нетиповий фріланс: класні люди, цікаві формати роботи, стабільність і водночас драйв стартапу — все у найкращих практиках хорошого фултайму.

Дуже швидко я перейшла у фултайм-команду, і почався скейл. Найми, побудова процесів, вихід нових AI-інструментів, нові виклики, нові напрямки — ще AI, ще найми. За цей час ми зросли з 6 людей до 90+, побудували застосунок, яким користується більше 1М користувачів, і стали одним із найшвидше зростаючих бізнесів SKELAR. Такі темпи заряджають рухатися далі.

Я підкорила для себе новий горизонт і очолила менеджмент команди Creative Design. За ці два роки зросла не тільки я, а й дизайн-команда: зараз нас 20 талановитих спеціалістів. Багато хто прийшов джунами, дехто проходив такий самий шлях, як я, через фріланс. Сьогодні це наші middle- і senior-дизайнери, Shift Leads і навіть Creative Producers.

Що мені подобається в RiseGuide? Якщо ти проактивно закладаєш вектор свого розвитку, знаєш, чого хочеш, і готовий вкладатися — це точно місце, де ти досягнеш всього, що захочеш — а RiseGuide дасть усе необхідне для реалізації твоїх ідей. І повірте: куди зростати тут точно є!

Підтримали: Anna Vlasenko, Oleksandr Matsiuk

Я працювала в SKELAR на різних позиціях і амбітно досягала своїх цілей. Це була робота, яку я любила — і саме завдяки їй я почала ближче знайомитися з командами стартапів, які тут зростали.

З RiseGuide зустріч була особлива. Я бачила, як команда росла з невеликої групи людей у щось значно більше, бачила їхній продукт, бачила, як вони про нього говорять. І в якийсь момент зрозуміла дуже просту річ — я хочу бути не поряд, а всередині. Хочу робити це з ними.

Зараз я People Operations Manager у RiseGuide вже пів року. Якщо коротко — інтуїція не обманула. Якщо чесно — вона недооцінила.

People Ops — це роль, у якій ти не пишеш про культуру, ти її щодня тримаєш у руках. Чуєш, як люди говорять про роботу між собою. Бачиш, що відбувається, коли щось не вдалося. Помічаєш, на що насправді витрачається енергія команди. І саме тому я можу сказати дві речі, які раніше для мене звучали як кліше, а тепер я знаю напевно, що так буває.

Перше: у переважній більшості компаній те, що декларується назовні, і те, що відбувається всередині, — це дві різні реальності. У RiseGuide вони збігаються. Не на 80%, не «майже» — а буквально. І це не магія, а наслідок того, як відповідально команда ставиться до найму.

Друге: рівень довіри всередині команди. Якщо в тебе є ідея і ти готова за неї відповідати — її не обкатують місяцями в апрувах, її пробують. Я бачу, як це працює щодня — у рішеннях, у задачах, у тому, як ми пробуємо нове. Саме звідси береться той темп, який ззовні виглядає неможливим.

RiseGuide — це не та компанія, де доводиться розганятися. Темп і планка вже задані. Питання тільки в тому, чи рухаєшся ти разом, чи дивишся збоку.

Підтримали: Anna Vlasenko, Oleksandr Matsiuk

я один з найбільших фанатів RiseGuide, тому комусь цей відгук може здатись не репрезантативним, проте зі своєї сторони я присягаюся говорити правду, усю правду і нічого, крім правди

трохи більше ніж 1.5 роки тому я прийшла в RiseGuide на позицію контент менеджерки, а в бізнесі нас тоді всього було 9 людей; зараз я маю позицію Content Lead, а наш бізнес зріс до 90+ людей — лише одним цим реченням я підтверджую вам і те, що компанія успішно росте та розвивається, і те, що люди всередині неї роблять те саме)

можна нескінченно довго говорити про те, наскільки у RiseGuide цікава ніша, праведна місія та крутий продукт, але я б хотіла відмітити те, що у нас є абсолютно незрівнянним — команду

люди, які працюють в RiseGuide, є абсолютно унікальними & I know you could say that I’m biased, але я не єдина, хто так вважає — це те, що мені про нашу команду постійно кажуть та підмічають зовнішні спостерігачі, а отже я точно не галюциную

чому я вважаю людей RiseGuide унікальними? розказую:

• експертиза — жодного разу за той час, що я тут працюю, у мене не виникло відчуття, що я команду переросла. кожен день я досі у них навчаюсь, досі набираюсь їх досвіду та знань, досі розвиваюсь завдяки ним та зростаю; в цій команді зібрались люди з настільки вражаючим бекграундом, що ні за які гроші світу ви не знайдете курси, які за короткий час професійно прокачали б вас так, як просто знаходитись з цими людьми в одній кімнаті;

• attitude — тут немає людей, для яких це просто робота. усі наші ставляться до RiseGuide, як до чогось «свого», до чогось заради чого вони хочуть старатись, хочуть робити усе можливе та неможливе; тут нікому не все одно, ніхто не ставиться до роботи «і так сойдьот», і тут нічия хата не з краю, бо кожен залучений у цю справу на 101%;

• енергія — it’s literally electric. думаю, що прямий розряд в серце, відчувається приблизно так само, як RiseGuide))))) ця команда настільки заряджає, що я іноді забуваю, що ми колеги, а не просто компанія кентів, які зібралася разом, щоб створити щось прикольне; цей заряд відчувається і на наших загальних мітах, і на наших спільних освітніх ініціативах, і на наших тім-білдінгах (не ходіть з нами в картинг, дуже страшно, всі highly competitive)

для мене доєднатись в цю команду, без перебільшень, колись стало одним з найбільш правильних рішень в моєму житті! оті самі «найкращі роки життя», про які постійно розповідають батьки, почались у мене тут і, без сумнівів, ще довго триватимуть теж тут)

що також можу чесно сказати — RiseGuide не для всіх і це нормально
наш темп, наша кількість роботи та рівень залучення підійдуть не кожному і ми це прекрасно розуміємо. проте в наші плани не входить знижувати поріг входу, аби бути more welcoming для більшого загалу — ми шукаємо справжніх зірок, траєкторія яких збігається з нашою — угору.

Є компанії, де дуже швидко з’являється відчуття: «я на своєму місці». І для мене RiseGuide — це саме такий випадок.

Я працюю на позиції контент-менеджерки вже півроку, і за майже 5 років роботи в IT це беззаперечно найнасиченіший час у моїй кар’єрі. Насичений реалізацією ідей, знайомствами та спілкуванням з неймовірними людьми, навчанням і розривом шаблонів.

У RiseGuide дуже швидко починаєш розуміти, що головна цінність компанії — це люди: амбітні, талановиті, відкриті до нового і щиро захоплені тим, що роблять. Ще з першої співбесіди я відчула неймовірний метч, і це відчуття лише посилювалося з кожним робочим днем.

Більшість часу я працюю ремоут, і кожен приїзд до команди — це завжди заряд енергії. Дуже рідко зустрічаються команди, де атмосфера настільки жива, що навіть працюючи віддалено, ти все одно почуваєшся частиною спільного вайбу.

Я завжди бачу простір і можливості для зростання, розвитку власних ідей і підходу learn-by-doing. Чи то AI workshop, чи абсолютно крейзі ідея, з якою ти приходиш у стилі «давайте спробуємо, ось мій рісьорч», — команда не просто слухає, а щиро залучається, вболіває за тебе й допомагає втілити її в життя.

Іноді мене досі дивує, як швидко ідеї можуть ставати реальністю. Але RiseGuide вчить розуміти, що немає нічого неможливого і що досягаються ті цілі, які ти перед собою ставиш.

Тому якщо ви читаєте це й думаєте, чи варто подаватись, можливо, це ваш знак :)

Працюю в RiseGuide як Content Motion Designer вже майже рік. І чесно скажу, потрапити сюди було найскладнішим етапом найму в моїй кар’єрі. Кілька раундів, тестові, перевірка не лише по харду, а й по культурному фіту. Тоді мені це здавалось перебором. Зараз розумію, що саме через це тут такі люди і такий результат у продукту.

Перше, що я почув, коли прийшов сюди, від свого CEO і менеджера: «Choose rooms where you’re the dumbest one. Це правило працює тут буквально». Заходиш у мітинг, і поряд із тобою сидять технічні спеціалісти, дизайнери, маркетологи, які реально топ ринку. Спершу від цього стрьомно, потім розумієш, що це і є той самий простір, де ти ростеш у рази швидше, ніж деінде. Як казав Квай-Гон Джинн у «Зоряних війнах»: «There’s always a bigger fish». І я хочу продовжити цю фразу: тобі не обов’язково завжди бути маленькою рибою, саме в такому акваріумі з тір-1 спеціалістів ти і ростеш до більшої.

Щодо моєї позиції, то я відповідаю за дизайн контенту у продукті та іноді поза його межами. Я завжди маю чітку рамку, що потрібно зробити, але всередині цієї рамки повний простір для експериментів, як саме цю задачу ти зробиш. Головний плюс RiseGuide у тому, що від першої згадки ідеї до її реалізації на проді минають дні, а не місяці. Твоя ідея і твоя робота живе у юзера вже наступного тижня, а не «колись потім». Авжеж, якщо твоя ідея якісна і має гарний value prop.

Рекомендую RiseGuide тим, хто готовий пройти серйозний відбір і потім опинитись у команді, де кожен поряд із тобою серед найкращих на ринку. Це той випадок, коли пишатись треба не позицією, а тим, що тебе сюди взяли. У мене так і є. Маю досить великий досвід роботи в дуже багатьох компаніях, але ця особлива, повірте)