Почала співпрацю з компанією у надзвичайно складний для країни час, на початку повномасштабного вторгнення. З перших днів відчула підтримку з боку компанії у всіх ситуаціях, навіть особистих, що для мене було особливо цінно.
Rakuten — це велика міжнародна корпорація, і, звісно, тут є свої процеси та бюрократичні особливості. Я не вважаю це недоліком, адже це частина корпоративної культури та цікавий досвід, який дозволяє побачити роботу глобальної організації зсередини.

Компанія пропонує широкий соціальний пакет, який підтримує розвиток та професійне зростання співробітників. За час роботи я особисто сформувала значну частину команди, і це, класні та натхненні люди, з якими мені було приємно працювати.

Я щиро вдячна за цей період, за можливість бути частиною такої команди

Rakuten — це одна із перших моїх ІТ компаній, де я отримала потужний досвід на проєкті, що стартував from scratch та з провідними технологіями. Саме Rakuten є сильним прикладом Leadership, адже як сама компанія, так й функціональні менеджери максимально зацікавлені в розвитку співробітників та практичному втіленні скілів у бізнесові задачі.

Rakuten виділяється крутою атмосферою, мотивованими та динамічними командами, культурою фідбеку. Дуже багато можливостей для втілення ідей. При цьому сама компанія створює оточення, де дуже сильно хочеться приносити більше й більше ініціатив як для проєкту, так й для команди. Я памʼятаю, як в перший свій робочий день мені не хотілось покидати офіс☺️

Я дуже ціню, що в мене була можливість попрацювати в Rakuten. Це був мій крутий досвід з неймовірними людьми, професіоналами своєї справи та невідʼємною підтримкою на всіх етапах!

Підтримали: Mike

Работаю 6 лет в Rakuten! Не заметил как пролетело время. Пришел на одну из самых базовых технических позиций и вырос до software engineer c опытом в языках Java, Python и направлениях Dev, Automation, Infra + Cloud(AWS+GCP). На протяжении 6 лет многое конечно было и менялось — но в любой ситуации выигрывали люди. Представительство подразделения Rakuten, в котором я сейчас работаю, находится в Одессе(Rakuten Advertising) — в пике кол-во людей составляло более 200 сотрудников. Нас лично навещали все боссы по линии менеджмента, включая главу всего Rakuten — Hiroshi Mikitani(en.wikipedia.org/wiki/Hiroshi_Mikitani) и в военное время он лично с нами общался на митинге.
Количество людей только в одном Rakuten Advertising более 1500 человек, а во всем Rakuten — явно более 10-000 человек по всему миру. Вы не поверите, но Rakuten в мире — это RakutenAdvertising, медицина, банки, супер современные технологии мобильной телефонии, e-commerce уровня Амазон в Японии, RakutenTV, RakutenViber — это только то, что вспомнил.
В это время — компания значительно поддерживает своих сотрудников (тех кто в Украине и тех, кто выехал; финансово и не только). Ни один человек не был сокращен в Украине.

Теперь кратко о главном: есть возможность работать и развиваться, есть возможность соблюдать баланс семья-работа, отличная админ и HR команды с большим сердцем и человеческим лицом.
О Rakuten я бы сказал так: Большой корабль, который способен выдержать текущие мировые вызовы и не только остаться на плаву, но подняться на уровни выше.
Сайт компании: rakutenadvertising.com

Підтримали: Dm EngineerMikeMariana Kolodzheieva

Цього квітня буде 2 роки, як працюю в команді Rakuten Advertising Media Sales. Надзвичайно професійне мультинаціональне оточення, дбайливе ставлення з боку менеджменту та HR-команди, 24/7 підтримка з початку війни для всіх українців, що працюють в компанії, допомога в релокації для тих, хто прийняв для себе це важливе рішення. Культура спілкування та ведення бізнесу вражає своєю відкритістю та глибокою повагою до особистості. З мого досвіду роботи з міжнародними та вітчизняними компаніями в сфері IT та реклами, мабуть, це найкращий досвід. Локальна HR-команда — виняткова, а я це можу сказати з впевпеністю вперше.

Працюю в Rakuten Advertising більше року. Дуже задоволена, чудова компанія. Процеси добре налагоджені, бюрократії немає. Доброзичливий колектив, компанія підтримує українську команду під час війни. Багато співробітників працюють тут по 5-10 років, що свідчить про те що причин покидати цю компанію немає, розвиток співробітника в компанії займає важливе місце в культурі компанії. В порівнянні з аутсорсинговими компаніями працювати в такому продукті як Rakuten Advertising дуже приємно.

Підтримали: MikeDmytro Boiko

Проработал в Rakuten Viber почти полтора года. В команде отличные специалисты и грамотные лиды, которые всегда прислушаются к различным мнениям. Работа над приложением с огромной пользовательской базой — очень ценный опыт.
Офис неплохой, но ничего необычного. Много разных внутрикомандных образовательных курсов и программ.

Работаю в компании Rakuten Viber уже больше года в команде Android разработки. Команда у нас достаточно большая, но при этом очень профессиональная и дружная. В любой момент можно спросить совета или быстро решить свой вопрос. В целом работа в компании над таким продуктом очень мотивирует, так как им пользуется очень большая аудитория. Также радует разнообразие задач и решение не легких технических челенджей.

Підтримали: MikeDmytro BoikoMariana Kolodzheieva

Проработал в Rakuten почти 2 года. Хорошая компания, приятный коллектив, классный офис. Тут можно получить развитие и поучаствовать в больших и интересных проектах. Компания идет навстречу во многих вопросах и пожеланиях сотрудников, обратная связь поставлена хорошо

Підтримали: MikeDmytro BoikoMariana Kolodzheieva

Я работал в компании Rakuten Viber больше года в качестве Android разработчика. Могу сказать, что это пожалуй лучшая Android команда, с которой мне пришлось работать за 10 лет опыта, как в плане общения, так и в плане профессионализма. Onboarding процесс прошел плавно и практически незаметно. Все, с кем я работал, начиная от рекрутеров и заканчивая менеджерами, очень отзывчивые и всегда открыты к общению. При найме дали ЗП больше, чем я просил, что со мной вообще было впервые.
Из минусов могу отметить, что иногда бывает тяжело работать с некоторыми product менеджерами и дизайнерами. Но при этом можно всегда расчитывать на поддержку тим лидов.
В целом я получил отличный опыт работы в большом проекте с миллионами пользователей и не исключаю, что со временем у меня получится сюда вернуться.