12 січня 2022 19:49
Хотілося тут попрацювати, навіть сам відгукнувся на вакансію Senior Android Developer. Процес в цілому налаштований добре, приємно поспілкувалися з рекрутером, оперативно призначили технічну співбесіду, навіть є автоматизовані нагадування по імейлу про запланований дзвінок.
А от технічна співбесіда відверто розчарувала. На жаль, половина співбесід, які я проходив цього грудня, виглядала приблизно так, ніби перед присутніми лежав чек-ліст недавно нагуглених запитань. Не став виключенням і досвід з Rocket.
На Senior-позицію скільки всього можна цікавого обговорити — як доводилося вирішувати цікаві проблеми Android-у чи розробки загалом, як враження від цікавих технологій, вказаних в резюме, як можна спроектувати клон додатку умовного Інстаграму... Таж ні, давайте обговоримо речі, які можна нагадати з документації за секунду — все те ж банальне: «чим відрізняється inline, noinline і crossinline?»
Звісно, як результат, фідбек в стилі: «Нам було з тобою комфортно і легко комунікувати, але ти не памʼятав, як називаються деякі методи в корутінах і забув, що означає reified в Котліні, тому сорі». Ну, певна річ, не памʼятав, я останні пів року локальне розпізнавання зображень через натреновані Pytorch-моделі прикручував і не думав трохи про інші категорії, ніж обробку респонсів Ретрофіту.
Але ні, «ти згадав, як ця штука робиться в Rx, а не корутінах. А раптом ядерна війна і дока буде недоступною? Ти писатимеш код для скасування запуску ракети на Котліні й не зможеш зробити обʼєднання двох Flow — все, Хіросіма 2». Отаке. Здебільшого аутсорсний досвід українського IT дається взнаки.