Моя перша робота в IT була саме в цій компанії. Мене найняли навесні 2021 року, під час ковідної хвилі. Я пропрацював у компанії 1,5 року і був частиною трьох проєктів.
Минуло два роки як я пішов з компанії, тому описані мною пункти можуть бути вже неактуальними. Тим не менш, я вважаю за доцільне чесно поділитися своїм досвідом.
Переваги:
* Швидкий найм. Зустріч з HR, технічна співбесіда і тестове завдання. Істотних затримок між зустрічами не було. Коли у мене виникли питання стосовно тестового, то в той самий день була призначена додаткова зустріч з поясненням.
* Класні ментори. На кожному проєкті в мене був ментор. Перші два були дуже відкриті, готові були пояснювати все, що я питав. Терпляче допомагали, навіть у критичних ситуаціях (форс-пуш в основну гілку 😅).
* Надавалась перевага розвитку джуна, тобто мене. Були тікети, які досвідчений розробник міг виконати за кілька годин, але їх призначали мені для здобуття досвіду.
* Політика якісного коду. Підпірки ніколи не писалися, навіть якщо часові рамки були критичними, код писався якісним одразу.
* Класний відділ HR. Усі питання вирішувалися легко і швидко. Також HR організовували класні події, зустрічі, дарували подарунки на свята.
* Є фізичний зручний офіс, але можна працювати весь час з дому.
* Можливість працювати з новими технологіями, в яких немає жодного досвіду — решта розробників у команді допомагають їх вивчити.
* Оплачуване навчання. Коли знайомився з новими технологіями, компанія оплачувала додаткові онлайн-курси.
Недоліки:
* Відсутність онбордингу на проєктах. РМ коротко розповідає про проєкт і все, до роботи. На одному з проєктів я аж через 5 місяців на стендапі вперше почув від СТО розповідь про суть продукту і про розклад релізів :)
* Мікроменеджмент та відсутність процесів. У п’ятницю після обіду отримав тікет, і в понеділок о 11 ранку читаю повідомлення від РМ «ну шо там?»
Або коли твої виконані тікети очікують тестування днями. І одного ранку отримуєш 5 тікетів, повернутих після тестування, і всі мають дедлайн «на сьогодні», бо реліз уже завтра.
Ретроспектив не відбувалося. Техлідів не було. На всіх проектах його функцію виконував СТО. Технічні рішення приймалися лише за його згоди. Зайнята людина, в якої день розписаний похвилинно. Тому якщо не встиг щось спитати на стендапі — чекай наступного. Одного разу в мене вийшов з ладу жорсткий диск і я втратив файли ключів доступу — чекав два тижні, поки в СТО знайдеться час на їх відновлення.
* Відлученість від розробки. Мене не долучали до грумінгів, планувань спринтів чи чогось подібного. Лише на стендапи, де треба було прозвітувати про роботу. Тікети просто з’являлися і призначалися. Ясна річ, десь певно відбувався грумінг, але без мене. Не маючи контексту, доводилося розпитувати мідлів-сіньйорів про тікети, але вони не дуже були цьому раді.
* Відсутня документація. Вся інформація дізнавалася від мідлів-сіньйорів, які в більшості відповідали на конкретні питання, без ремарок. Тому часто про якийсь черговий мікросервіс я міг дізнатися випадково у розмові.
* Не всі ментори — ментори. На одному проєкті ментором призначили розробника, який цього явно не хотів і не бажав будь-якого спілкування. Тому доводилося думати, на якій козі під’їхати, щоб отримати відповідь і не нарватися на грубість. На зауваження до керівництва отримував відповідь: «Ну, розумієш, він така людина, він дуже потужний розробник, але з людьми йому важко, ти може спробуй йому якось інакше напиши...»
* Стрімкий кар’єрний зріст? :) Цей пункт не знаю, як інакше підписати. На першому проекті, перші два тижні пліч-о-пліч зі мною працювали два інші, досвідченіші розробники. Потім їх забрали на інші проекти, а я залишився єдиним розробником, і всі існуючі тікети були на мені. Ось так я за кілька днів перетворився з безробітного на єдиного ВЕ-дева на проекті 😎
Це було дуже стресово, адже на той момент у мене не було жодного досвіду, і вся ВЕ частина проекту стала моєю відповідальністю.
Загалом, досвід роботи в компанії Quintagroup для мене був дуже цінним. З одного боку — описані вище мінуси зробили процес роботи і входження в професію складнішими. З іншого — такий досвід глибоко засвоїв як у знаннях, так і в спогадах.
Впевнений, що досвід «стреляного» розробника і джуна з вулиці суттєво відрізняються.
Працюю в Quinta вже більше 2 років на позиції Python розробника. Прийшов з 3 курсу навчання в університеті, з досвіду були лише пройдені курси, жодного комерційного. Зразу ж, що сподобалось, це менторство та загалом атмосфера в команді: всі намагались допомогти, не відчував якогось тиску чи зверхнього ставлення, через те що, чогось не вмію чи не знаю. Тому саме люди, співробітники, це один з величезних плюсів цієї компанії. Всі відкриті, веселі та дружні.
В плані розвитку як розробника можу відмітити те, що ти не засиджуєшся на якійсь одній технології, тобі завжди дають працювати з чимось новим (а як не дають, то можна самому попросити і відповідь буде позитивна). З початку роботи в компанії я працював на декількох проектах і кожен з них мав щось нове, невідоме раніше для мене, іноді навіть повністю нове для мене.
Керівництво приємне, відкрите до спілкування, скарг/пропозицій чи ідей, цінують ініціативність та перспективність. Ще один важливий момент — постійно знаходять нові проекти, що є також хорошим показником.
Загалом робота в компанії не викликає дискомфорту, залишає лише приємні враження :)
Працюю в Quinta python розробником вже дуже давно. Прийшов без досвіду роботи, але ця компанія завжди мала і має хороших менторів, які можуть швидко навчити всьому, що потрібно, головне бажання.
Тут працюють хороші сейли, які навіть у важкі часи (ковід, війна) завжди знаходять цікаві і перспективні проекти.
Компанія часто огранізовувала цікаві поїздки в карпати, пікніки, поїздки на лижі.
Quintagroup — це збір дуже цікавих, професійних та хороших людей з якими легко знаходити спільну мову. Я знайшов в цій компанії багато друзів
Власники компанії завжди відкриті до розмови і готові вислухати любі твої проблеми та
побажання, що теж дуже важливо.
Саме за це, я готовий рекомендувати Quintagroup!
Моя перша робота бізнес аналітика почалась з Quintagroup. Взяли мене джуном без досвіду, за що окрема вдячність.
Тут працює багато молодих людей, навіть студентів, тому в колективі було легко спілкуватись між собою.
Проекти різноманітні, цікаві.
Завжди була підтримка від CTO, багато знань я отримала саме від нього. Хоч це і є плюсом, що є дуже досвідчений наставник, який тобі підкаже в будь-якій ситуації, та є і мінуси, оскільки менторів та взагалі сеньйор аналітиків не було. А CTO один задіяний на всі проекти, тому отримати його час було дуже важко, бо він потрібен всім. Тому я думаю, що дуже не вистачає тут досвідчених аналітиків.
Також з не дуже приємним осадом попрощалась з компанією через регулярні перепрацювання, бо не могли передати якийсь з проектів іншому аналітику (на той час мала 3 проекти одночасно). За своєю колегою теж бачила перепрацювання навіть по 12 годин на день. Справа кожного, але я вважаю що це ненормально)
Загалом враження від компанії залишилось гарне, хочє над чим працювати.
Ця компанія — надійний роботодавець з приємним колективом та сильними менеджерами.
Починаючи з першого дня роботи в Quintagroup, я відчував підтримку та допомогу від своїх колег. Їхній підхід до роботи був дуже професійним, але при цьому завжди приємним і привітним. Це допомагало пройти адаптацію в компанії дуже швидко та легко.
Крім того, менеджери в Quintagroup — дійсно сильні і готові завжди допомогти вирішити будь-яку проблему. Вони завжди чуйні до потреб своїх підлеглих та знають, як мотивувати їх на досягнення більших результатів.
У цілому, я дуже задоволений своєю роботою в Quintagroup і рекомендую цю компанію як надійного роботодавця з приємним колективом та сильними менеджерами.