23 серпня 2024 17:54
Доброго дня усім! Хочу лишити відгук щодо процесу рекрутингу. Надсилала резюме на вакансію Junior Customer Success Manager, та спілкувалась з дівчиною на ім’я Дар’я Білетська.
У вакансії вказано що є декілька етапів відбору :
Intro call with our recruiter.
Test assignment.
Interview with the hiring manager.
Test days
Welcome to our energetic team! 🙌
В мене відбувся лише перший етап, інтро дзвінок. Дівчина запізнилась на зустріч, не критично але все ж таки, пунктуальність. Дзвінок тривав 45 хвилин, під час котрих ставились не зрозумілі запитання, під причиною детальніше дізнатись про мене. Ну добре, можна зрозуміти для чого. Ніяких питань стосовно навичок або перевірки знань(як мінімум тієї ж самої англійської мови), не було. Сухе спілкування де питали інформацію про те як мені навчалося в університеті. Детальніше про саму вакансію та компанію мені не почали розповідати до тих пір, поки я сама не почала розпитувати. Про компанію дізналась більше як дивилась сама під час свого ресьорчу. Інакшими словами після цього дзвінка, з незрозумілими питаннями до мене, бажання піти до вас не лишилось. Доволі дивна співбесіда, і Дар’я ніяк не зацікавила вашою компанією, тільки розказала що офіс більше став.
Після цієї розмови прийшов фідбек, де написано :Перш за все хочу подякувати за увагу до Precoro та приділений час. На жаль, не можемо запропонувати вам наступний етап.
45 хвилин часу витраченого на безглузду розмову.
2 варіанти: або за все з ціллю зрозуміти що я за людина? Це дивно, і не вдало як на мене. Перевірити навички комунікації? фактично ця розмова і трималась за рахунок мене, а не HR менеджера.
Або для того щоб зробити видимість роботи.
Лишаю відвертий відгук про цей процес, бо бажаю кожній українській компанії ставати краще. Час кандидатів, котрі приходять на співбесіду потрібно цінувати, а не витрачати даремно.
Аріна, дякую за ваш відгук!
Наші співбесіди побудовані таким чином, щоб виявити на скільки кандидат відповідає вимогам не тільки з професійних навичок, а й по культурі. Це і є метою співбесіди, ми не маємо подобатись всім, тому дана співбесіда це підтвердження того що процес працює. Для таких позиції як CSM, дуже важливі комунікативні навички, що є поняттям досить широким і таким, яке важко порахувати та раціоналізувати.
Я особисто бажаю вам знайти роботодавця, який буде відповідати вашим вимогам і дозволить реалізувати себе! Дар’я — наш HR Specialist, дуже відповідальна і професійна і ми дуже раді що вона є частиною Precoro.
Закликаю вас та інших кандидатів ставитись з повагою до рекрутерів, бо проведення співбесіди це інвестиція часу і з нашої сторони, а рекрутер теж людина.💙