Проходила співбесіду в компанію у січні 2024 року на позицію QA Lead. Першою була співбесіда з рекрутером Веліною і це було одне з найкращих інтервью з рекрутером.
По-перше, була створена атмосфера довіри і відвертості. Я чесно розказала про свою ситуацію, чого прагну, які в мене амбіції та плани розвитку. Вона чесно розказала про поточну ситуацію, виклики і задачі.
По-друге, не було дивних і сухих питань. Я так розумію, Веліно проводить більш глибокий відбір на першому етапі. Це не просто дзвінок, щоб познайомитися, розповісти про компанію, позицію і бенефіти. Як це зазвичай буває, давайте будемо відвертими. Були не питання, була розмова. Про мій кар’єрний шлях, бажані напрямки розвитку, детальна розповідь про те, який найбільший виклик буде стояти переді мною, якщо мені підійде компанія і навпаки. Вона дійсно прагнула з’ясувати, чи буде наша співпраця бустом для нас обох. Це топ!
Далі вона дала мені час подумати, чи хочу я продовжувати. Я вирішила рухатись далі і взяла тестове. До речі, тут теж пішли мені на зустріч і трохи збільшили строк на виконання, так як я як раз закінчувала фінальний проект на курсах. За це окреме дякую.
Після був останній етап — співбесіда з СТО та Head of Product. Обговорювали тестове, майбутні виклики, спілкувалися про попередній досвід. Все проходило в дуже приємній атмосфері. Відчувалася відверта цікавість до того, як я міркую, чому приймала саме такі рішення, як вирішувала подібні проблеми раніше і т.д. Ніяких сухих питань.
В результаті ми все ж таки попрощались. Бо в мене був доволі специфічний запит по розвитку — горизонтальне зростання (з QA/AQA Engineer у Product Manager). Та відсутність досвіду роботи з embedded.
Тим не менш хотіла написати цей відгук, бо компанія і люди, з якими я спілкувалася на всіх етапах, дійсно справили на мене дуже гарне враження. Відчувається, що вони горять своєю справою, продуктом. Заряджені і супер приємні.
Тому від мене рекомендація! Розвитку вам і зростання :)
Я працювала трохи менше року на позиції Machine Learning Engineer, пішла по власних обставинах, не пов’язаних з компанією. Хороша команда, хайрінг процес теж доволі адекватний (було невелике непорозуміння щодо деталей тестового, але то не повпливало на складність, тривалість, тощо). Була рада попрацювати в чудовій компанії з неперевершеною командою.
Хайрився на позицію Android Engineer осінню 2023 року. Процес пройшов максимально зрозуміло і легко. Він складався з трьох етапів — інтервʼю з рекрутером, технічне та розмова з менеджерами.
Інтервʼю з рекрутером було дуже приємне, дружнє і водночас цікаве. Цікаве через те, що потрібно було вирішити маленьку технічну задачку, до якої я не був готовий. Але вона виявилась достатньо легкою і зрозумілою, тому це не створило ніяких проблем.
Технічне пройшло теж добре, всі питання які ми обговорювали, відносились до навичок які були потрібні в роботі.
Розмова з менеджерами була більше про процеси та про бачення до розробки та планування проектів. Теж все пройшло зрозуміло та відповідало до обовʼязків на проекті.
Відразу після останнього етапу, мені був відправлений оффер, тобто в цілому процес був швидким і прозорим.
На даний момент вже працюю в компанії майже рік і всім задоволений. Це мій перший досвід роботи в продуктовій компанії, тому практично кожен день дізнаюсь щось нове і набираюсь досвіду.
Майже місяць спілкувалась з ейчаром компанії Веліною, іноді відповідь отримувала більше ніж за тиждень. В результаті вона скасувала запланований мітінг-співбесіду без попередження і без повідомлення про причини. Відповіді на моє повідомлення з питанням про причини я так і не отримала.
Анно, вітаю!
Дякую за ваш відгук.
Petcube прагне підтримувати відкритий та прозорий діалог з кандидатами, тому мені дуже прикро, що трапилось таке непорозуміння.
Я завжди намагаюсь відповідати оперативно, проте інколи, через великий обсяг відгуків на вакансію, час відповіді може подовжуватися.
Щойно сконтактувала з вами через e-mail й прошу вибачення за такий досвід.
Дякую вам,
Веліна з Petcube
трішки додам позитиву в стрічку, бо щось здається попередні відгуки не відображають повноту ситуаціі, але так само припускаю що наразі в компаніі могло щось змінитись з мого попереднього досвіду співпраці. Мав гарну можливість доєднатись до компаніі у ролі Scrum master. Був приємно здивований зрілістю існуючих процессів та чіткої продуктової візіі. Невелика компанія справжніх професіоналів готових робити більше ніж очикється щоб розкривати нові горизонти та потенціали. Можу рекомендувати всім як чудове місце де поєднується інженерний підхід, бізнес бачення, та сучасні технологіі.
Компаныя практикуэ максимально дивне HR інтерв’ю, де ви не тільки демонструєте навички рахування в умі, а ще за 10 хв маєте вродити графік діаграмму певного процесу, в той час коли у вас навіть немає інструментів для цього, просто щоб знайти встановити і згадати як це робиться у вас піде більше часу.
Побачили в Фейсбуці під постом Олександра Борнякова про прийняття законопроекту 4303 щодо режиму ДіяСіті коментар CEO Petcube Ярослава Ажнюка
«Вітаю! Дякую за час і зусилля які ти вклав і вкладаєш у цей законодавчий фронт».
Чи пітримує ваша компанія режим ДіяСіті?
Відповідь на питання важлива для спеціалістів, які підтримали петицію Стоп Дія Сіті!!