25 березня 16:01
Залишу і я відгук.
Подавався на позицію Manual QA. Ейчар Іра написала мені в Telegram і одразу дала тестове завдання, яке я виконав за два дні. Відповідь на тестове завдання я чекав два тижні. Після цього мене запросили на технічне інтерв’ю, яке пройшло цікаво — питання були змістовні і классні. Особливо хочу відзначити того, хто проводив технічне інтерв’ю — професійна та приємна людина, залишилося хороше враження.
Весь процес від першого контакту до отримання оферу зайняв приблизно один місяць. Після технічного інтерв’ю мені запропонували офер на пробний період за 350$ на три місяці з можливим підвищенням до 500$. Вилка у вакансії була заявлена від 700$, а мої очікування щодо компенсації я одразу озвучив — 800$. Інтерв’ю з рекрутером взагалі не проводилось.
Після цього я написав, що такі умови мені не підходять і хочу обговорити рівень компенсації, на що рекрутер одразу відповіла, що обговорювати не будуть. Здається, думка керівника при цьому не уточнювалась. Через кілька годин на пошту і в Telegram надійшло нове повідомлення від іншого рекрутера з пропозицією 400$ на тестовий період та можливим підвищенням до 700$ після нього.
Не зовсім зрозуміло, навіщо було витрачати моє та своє час на такий тривалий процес. Враження залишились змішані: цікавий технічний процес, але умови оплати значно нижчі за ринок і заявлені параметри вакансії. Про саму компанію нічого сказати не можу, процес найму та взаємодія з рекрутерами залишили неоднозначне враження.
Це лише моя історія та особистий досвід.
Дякуємо за ваш відгук.
Хочемо звернути увагу, що публічне винесення індивідуальних умов оферу та їх пряме порівняння із загальною вилкою вакансії демонструє певне нерозуміння базових принципів рекрутингу в ІТ-індустрії. Діапазон компенсації у вакансії є орієнтиром, тоді як фінальна пропозиція завжди формується індивідуально — на основі результатів співбесіди, рівня знань та практичних навичок кандидата.
За результатами технічного інтерв’ю було виявлено прогалини у базових знаннях, очікуваних від спеціаліста на дану позицію. Відповідно, запропонований формат співпраці передбачав початковий етап із фокусом на навчання та поступове підвищення рівня відповідальності й компенсації.
Також зауважимо, що відмова від обговорення умов у вашому випадку була зумовлена невідповідністю між заявленими очікуваннями та фактично продемонстрованим рівнем під час оцінки.
Рекомендуємо у подальшому враховувати, що процес найму — це взаємна оцінка, де рівень компенсації напряму корелює з підтвердженими компетенціями, а не лише з очікуваннями кандидата.
Дякуємо за приділений час і бажаємо успіхів у професійному розвитку.