Я намагався приєднатися до цієї компанії нещодавно, маючи попередній досвід співпраці з ними кілька років тому на тому ж проєкті (тоді працював через аутстаф). Мені здавалося, що це буде хорошим стартом для подальшої співпраці, адже я знав специфіку роботи, і очікував певного професійного ставлення у відповідь.
Спочатку все виглядало непогано: рекрутер запросила мене на співбесіду. Вона тривала недовго, але пройшла загалом нормально, без якихось проблемних моментів. Було кілька базових технічних запитань, які мали передати спеціалістам компанії. Наприкінці мені пообіцяли оперативний (на наступний день) зворотний зв’язок щодо наступних кроків.
І тут почалося найнеприємніше. Жодної відповіді я так і не отримав у зазначені строки. Писати довелося самому, і лише після кількох нагадувань (минули тижні!) мені відповіли дуже розпливчато: що компанія зараз розглядає інших кандидатів, а якщо з ними «не складеться» — тоді, можливо, повернуться до моєї кандидатури. Згодом (через місяць), коли я ввічливо попросив пояснити детальніше, чому саме моя кандидатура не підходить, відповідь взагалі перестали надавати. При цьому людина, з якою я комунікував, постійно активна онлайн, що робить цю мовчанку ще більш показовою.
Я чудово розумію, що компанія може мати свої критерії відбору та пріоритети. Але відсутність будь-якої конкретики, ігнорування повідомлень та затягування з елементарним фідбеком виглядає як банальна неповага до кандидата. Це створює відчуття, що людський час та зусилля тут нічого не варті.
Я не можу стверджувати, чи це особливість політики всієї компанії, чи прояв недбалості лише окремого рекрутера. Проте для мене як кандидата різниці немає — результат один: відчуття байдужості, знецінення та повної відсутності професійної етики у відносинах із потенційними працівниками.
Після такого досвіду бажання працювати тут зникло остаточно. Впевнений, що компанія, яка так ставиться до людей ще на етапі співбесіди, навряд чи змінить підхід далі. Сподіваюсь, що цей відгук допоможе керівництву замислитися над тим, як їхні представники комунікують із кандидатами, адже саме від цього складається перше і головне враження про компанію.
Вітаю, друзі. Моя черга розповісти про досвід співпраці з EVA. Я дуже сподіваюсь, що мої колеги та співробітники також пропишуть свої враження. Мета мого повідомлення — розповісти та підтвердити, що IT в рамках українського бізнесу є і воно крутезне. Я в EVA з початку 2019 року і тут я починала як IT Recruiter.
Важливі для мене плюси:
— швидкість розвитку компанії та проектів, які дозволють працювати з різноманітними командами та напрямками,
— я і команда працюємо з величезним спектром технологій,
— можливісь навчатися в компанії та оплачені зовнішні курси,
— команди «замовники», які готові прислухатися до наших рекомендацій та з часом наша команда стала важливою частиною в прийнятті рішення при наймі,
— я маю можливість працювати не тільки у рекрутингу, беру участь у проектах, що допомагають зрозуміти як ведеться розробка проектів і автоматизувати мій спектр бізнес процесів,
— я росту і як з технічної сторони, і як лід команди, маленької і дуже потужної,
— я маю можливіть співпрацювати з крутезними фахівцями, менторами та керівниками.
Є і мінуси у моїй роботі, але більшість з них можливо вирішити комунікаціями та розумінням бізнесових задач.
Всіх обняла.
Вiтаю. Маю iнформацiю про вразливiсть в мобiльному додатку ЕVA, за допомогою якої можна отримати персональнi данi користувачiв. Яким чином я можу повiдомити деталi, для найшвидшого виправлення? I чи є програма bug bounty?
Працював в EVA на посаді Data Scientist 8 місяців, можу виділити плюси-мінуси:
Плюси:
+досвідчений та дуже відповідальний керівник команди (Data Science);
+вчасні виплати зп кілька разів на місяць (не памятаю затримок);
+коли був розподіл проектів, врахували особисті побажання
Мінуси:
-«жорсткий» розклад із 9 до 18;
-овертайми;
-іноді просять приїхати у головний офіс, пройти тест на поліграфі (мене це не стосувалося, весь процес працевлаштування пройшов дистанційно)
Героїв треба знати в обличчя! Власник магазинів Єва, Шостак Руслан, який підняв ціну на ВСІ товари в
На своїй сторінці він розповідає, що це не він! «Ні в чому не винен, це все мої постачальники!» Але які постачальники можуть бути винні у всіх куточках України, якщо всі товари на полицях у нього давно на складах.
Странно что еще нет отзывов. Украинской компании лучше, наверное, не представишь. Может только монобанк.
Я проработала в Еве полтора года, Бизнес-аналитиком в Департменте Информационных технологий.
Плюсы:
1. Чуткое руководство. Тебя и правда слышат.
2. Для Украины — отличные зарплаты
3. Динамичность, развитие, Ева развивается почти со скоростью стартапа
4. Гибкие обязанности. Это был мой любимый пункт. Работы — непаханное поле. Выбирай что нравится. где больше всего сможешь принести пользы.
5. Активности внутри компании. Можно участвовать, проводить мероприятия.
6. Коллектив... Ребята, я по вам до сих пор скучаю... Как же это важно!
Минусы:
1. Многие овертаймят. Я в основном не овертаймила, так что это реально
2. Настройка процессов, менталитет некоторых отделов зачастую не успевает за бизнес и технологическими изменениями
3. Культура отличается от айтишных команд. Некоторые фразы напоминали общение учителя с учеником. Сначала было дико, но потом поняла, что это только внешне. На самом деле — тебя уважают.
4. Бизнес-ориентированность иногда страдает. Видимо, из-за размеров компании сложно удержать в голове big picture.