OBRIO

Київ, Львів, Варшава (Польща)

27 червня 2025 12:33

Oleh Liuklian, MIddle IOS Developer

Ділюсь досвідом проходження співбесід на позицію Junior iOS Developer у компанії OBRIO.

Протягом 3 місяців мав дві співбесіди на одну й ту ж вакансію, обидві з тим самим HR-фахівцем. У вакансії вказано вимогу від 0.5 року досвіду, у мене ж на момент подачі було 1.2 року комерційного досвіду.

На жаль, обидві співбесіди обмежились лише знайомством — жодного разу не було технічного етапу, де можна було б показати свої знання та навички. Зворотній зв’язок був, але без пояснення причин, чому мене не допускають до наступного етапу.

Особливо дивує, що вакансія досі активна вже близько трьох місяців, і компанія продовжує пошук. Це викликає питання щодо прозорості критеріїв відбору чи чіткості самого процесу.

Загальне враження — швидше негативне. Якщо кандидат має досвід, що перевищує вимоги, було б логічно дати йому шанс пройти технічну частину відбору.

Олег, дякую за зворотний зв’язок!

Шкода, що у тебе залишилися негативні враження після спілкування. Цінуємо твою відкритість та готовність до додаткової розмови — це дозволило нам краще прояснити ситуацію.

Справді, через використання тобою іншої електронної адреси під час відгуку та видалення чату з попереднім спілкуванням система не ідентифікувала твою заявку як повторну, тому було ініційовано ще одну співбесіду.

Що стосується прийнятого рішення — вимоги до вакансії залишались незмінними, і оцінка здійснювалась на основі попередніх критеріїв.

Ми розуміємо, наскільки важливо для кандидатів отримувати чіткий і розгорнутий зворотний зв’язок. Твоє зауваження підсвітило, що в цьому напрямі є простір для покращення.

Бажаємо подальших успіхів у професійному розвитку!

Підтримали: Lesya Nishchenko