Поділюсь своїм досвідом. Мав нагоду пройти інтерв’ю на позицію QA, на які була рекрутер компанія Вероніка, та ще одна людина, яка «пройшлась» технічними питаннями. Загалом пройшло все добре, але фідбек очікую досі (хоча інтерв’ю було 3 липня). 7 липня мені Вероніка відписала, що результатів ще немає, оскільки багато кандидатів пройшло, тому така затримка. Далі — тиша...Ще раз писав щодо фідбеку, видно що людина час від часу з’являється в мережі, але жодного фідбеку. Тому згадуючи на лінкедині дописи деяких рекрутерів щодо того, які кандидати не відповідальні, як відносяться до пошуку роботи, компанії тощо...хай краще звернуть увагу на свій рекрутинговий процес, відношення до кандидатів і т.і., чого бажаю і цій компанії!
Собеседование с Next Level Apps Вероніка Білецька, IT Recruiter : HR другой от переписки.
В целом поправилось, HR обычная, немного улыбалась, немного зевала (когда я отвечал). Вопросы вначале были про меня, отвечал базой. Огромное спасибо ей за то что выдержала эти полтора часа обычного собеседования + технического.
Было необычно, интервью на запись и технические вопросы задавал не специалист в моей сфере, а HR (экономят $). И даже немного повезло, что технические вопросы задавала HR, т.к. не готовился.
Конец был не под запись, поблагодарили друг друга. Меня похвалили на 9/10 — что достаточно абсурдно (максимум 5 — за отсутствие структуры ответов на tech часть и не точные ответы на некоторые из них).
В целом оценка именно работы HR 8/10: минус 1 за чрезмерное зевание и ещё минус 1 за то что на каждый мой правильный или не правильный ответ — слышал слово «хорошо» 😕
Олег, дякую за Ваш відгук, досить неочікувано.
Перед співбесідою з Вами у мене була ще одна співбесіда, де технічна частина зайняла 2 години + організаційні моменти та hr частина. Не виключено, що втома проявлялась на фізіологічному рівні, проте це не було пов’язано з Вашою особистістю чи відповідями.
Щодо «хорошо», здається не найгірший варіант і краще, ніж незручне мовчання. Проте, дякую, я візьму це до уваги!
Користуючись моментом слави, хочеться заначити, що я зараз відкрита до співпраці, тому хто бажає HR мінімум на 8/10 радо поспілкуюсь щодо співпраці!
Також успіху в пошуках місця роботи, Олег! Дякую за зворотній зв’язок!
Своє питання про те, кого там з якого сільмагу вишкребли знімаю.
Реально не здогадувався, що це BAT IT, AppCake etc. ліжечка переставляють назви змінюють, а прахвессіаналки лишаються ті самі. Невдобно вийшло 😄
Отака вона — зворотня сторона щопівторарічних ребрендингів: з одного боку, зовсім вже зелені лохі не знайдуть архіви на 100500 не дуже улесливих відгуків про шарагу, та, можливо, вляпаються; з іншого ж, викриття тіпа-нової компанії на гучному зашкварі завжди більш нищівне, ніж черговий вибрик вже прославившихся, в результаті — генерація тих самих архівів на 100500 відгуків, але вже більш свіжих та вже зовсім на поверхні.
Отаке воно цікаве — питання доцільності постійних перейменувань та пошуків нових евфемізмів для чогось, що інакше як помийкою не назвати.
Прошел все этапы, собес, получил и подписал оффер (они знали и готовы были ждать 2 недели пока я отработаю на прошлой работе), дальше через несколько дней был полиграф (еще до выхода на работу но уже после подписанного оффера). После прохождения полиграфа сказали, что фидбек дадут через
Мягко говоря не советую, лично я остался вообще без работы из-за этих чепушил)
Полиграф есть, проходил человек, до сих пор ответа не получил. Контора, как можно так {плохо} относится к будущим работникам, что вы скрываете такого, что кандидаты должны проходить полиграф?
Дуже схоже на підпільну компанію із чорним бізнесом, можлива навіть співпраця із росією-білоруссю — інших причини так приховувати легальну інофрмацію про компанію, використовувати поліграф і найм дуже непрофесійних HR із совковими замашками, — не бачу.
Подробніше: dou.ua/forums/topic/43999
Підтверджую про поліграф. Мій нещодавно проходив з ними співбесіду і його повідомили що один із етапів це поліграф. Є скрін переписки в якості доказу.
Шановні Next Level Apps, ви що працюєте на СБУ або військову розвідку? Навіщо вам поліграф для розробки застосунків?
Далі цитата з секції «Про компанію»:
«включаючи утиліти та ігрові додатки різних жанрів, таких як шутери, симулятори, додатки казуальних та гіперказуальних жанрів.»
Коротше бажаю успіхів із такими підходами :D
Отримав офер — і почався треш: раптом HR згадала, що існує ще один необхідний етап — поліграф. Втім чому би не повідомити про цей етап «до»? Мабуть підхід такий.
Але поліграф це ще не все. Протягом його «проходження» вас просто поставлять перед фактом, що буде вестися відеозапис. І що запитання «поліграфолога» — дуже і дуже приватні, тобто зокрема стосуються вас, як людини, а не як співробітника. Наголошую: про це не було сказано ані слова на етапі перемовин, ДО оферу. Відмова від відеозапису означає, що вас виставляють на вулицю. Мабуть підхід такий.
Кидається в очі величезна розбіжність між тим, що бачиш в офісі, і тим, що розповідає їх СТО. Компанія, що розробляє безкоштовні утиліти для телефону (зі слів СТО та HR!) та інші «проекти на тиждень» ну ніяк не може забезпечити собі три кордони охорони, дуже недешевий офіс і ряд інших приколів, на які витрачаються чималі кошти. Схоже у розробці там щось інше. Не виключаю, що компанія працює на рашку. Враховуючи їх ставлення до людей — не здивуюсь, якщо скоро керівництвом зацікавляться органи правопорядку.
Вкрай не рекомендую витрачати на цю компанію ані хвилини.
Є поліграф, відсутня юридична інформація про компанію, компанія розголошує персональні дані, детальніше.
Боюсь запитати, чим це була (як вона сама сказала) змушена Head of HR викласти конфіденційні дані людини? І що це взагалі за відповідь-виправдання?
Мені здається, що Тамілі не знайоме поняття «корпоративний етикет».. і це Head. Подивіться як інші HR згладжують усі кути та обережно відповідають, особливо такі як DataArt, EPAM ітд.
І момент з «щоб не отримати освітлення цієї ситуації в інтернеті» це просто жестяк; ви одразу даєте зрозуміти, що в компанії відбувається треш і компанія намагається це приховати, прямим текстом.
На негативний відгук в адресу компанії ви просто потопили її своєю неадекватною відповіддю, проявивши максимальний непрофесіоналізм і зіпсувавши ім’я свого бренду власноруч.
Просто дніще.
Перша реакція шараги на перший же відгук і так обісратися!
З якого сільмагу/ковгоспу/ЖЕКу/... висмикнули оте непорозуміння, що підписується як хедОфХєрок?
компанія неадекватна, публікує персональну інформацію без дозволу співробітників, не варто йти туди працювати
Tamila Andrienko, а вам не здається, що прикріпляти подібні документи — це перебір? Чи ви живете за принципом «Що не заборонено, то дозволено»?
Гарний стартап з жахливим керівництвом!
Ще ніколи за свою айті карʼєру не бачила настільки жахливу компанію.
Спілкування з рекрутером та технічна співбесіда мені сподобались: ввічливе спілкування, цікаві питання та відповідальне ставлення до етапу підбору працівників.
Колеги справжні професіонали, з ними приємно працювати та обговорювати будь-які теми)
В офісі open space, в цілому є все необхідне для продуктивної та комфортної роботи.
Але основні умови для роботи просто жахливі:
— Неофіційне працевлаштування, що одразу виключає регулювання трудовим кодексом країні робочих умов та сплату податків;
— Відсутність відпустки та лікарняних;
— Графік роботи 5/2 + іноді вихідні без можливості відмовитись;
— Наявність поліграфічного опитування;
— Дуже багато заборон (включаючи заборону засуджувати дії керівництва, дрес код, заборона на користування особистим телефоном в open space під час роботи, заборона спілкування з колегами в робочий час та мати їхні контакти);
— Війна в країні не аргумент для компанії, повітряні тривоги та безпека працівників ігнорується.
Розпрощалися ми на дуже поганій ноті (мене безпідставно звинуватили у крадіжці через опитування на поліграфі, керівництво та охорона морально пресували мене під час всього нашого спілкування та навіть втрутились у особисте життя, аргументи які я доводила абсолютно не сприймалися — натомість охоронник не переставав давити на мене та максимально зневажливо проявляв своє ставлення).
P.s. Під час звільнення мені «наполегливо» рекомендували нічого поганого не казати про співпрацю і компанію, адже вони теж можуть зробити подібне зі свого боку (тобто напряму погрожують за будь-яке негативне висловлювання про компанію).
Я не робила протиправних дій до роботи компанії та під час роботи, тому маю сміливість написати правдивий і відкритий відгук незважаючи на будь-які «прохання» компанії.
Зовсім не раджу співпрацювати з NLA!
Доброго дня, Олександро!
Дякуємо вам за ваш відгук. Ми хотіли б пояснити деякі моменти, щоб уникнути непорозумінь та неправильних тлумачень.
Ми справді проводимо поліграфічні тести з метою забезпечення безпеки наших співробітників та майна компанії. Це важливий захід, який ми вживаємо для створення надійного робочого середовища.
У вашому випадку після невдалого проходження поліграфу ми надали вам змогу повторного тесту. Однак, ми зафіксували вашу спробу протидії тесту, приймаючи таблетки Анантаванті, незважаючи на попередження, що це неприпустимо. Важливо відзначити, що обран був препарат як харчова добавка, виходячи з Вашого досвіду у фармацевтиці для запобігання можливих зауважень, але це не змінює призначення препарату та його впливу на організм.
Результати обох поліграфічних тестів показали різкі реакції, пов’язані з крадіжкою пристроїв у нашому офісі. Варто зазначити, що це був перший випадок із майже 200 перевірених співробітників у рамках поліграфічного дослідження. Деталі результатів тесту, а саме фізичні реакції під час питань щодо крадіжки пристроїв, були описані навіть після повторного проходження тесту під час дії заспокійливих препаратів.
Щодо повітряної тривоги, ми вживаємо всі необхідні законодавчі заходи для забезпечення безпеки наших співробітників. У разі тривоги всі входи, сходи та інші заходи безпеки активуються згідно з встановленими процедурами.
Під час exit interview ми запропонували припинити співробітництво на позитивній ноті, щоб не отримати освітлення цієї ситуації в інтернеті, бо ми не мали бажання публікувати результати тесту в інтернеті та інших матеріалів, оскільки не хотіли, щоб ця інформація стала доступною майбутнім роботодавцям. Нам було важливо зберегти конфіденційність даних та поважати вашу приватність, але ми отримали цей відгук, який дискредитує позицію компанії і тому змушені у вкладеннях прикріпити результати поліграфічних тестів.
З повагою,
Next Level Apps.
Вкладення:
Посилання було видалено адміністраторами, через порушення правил сайту.