3 червня 12:01
Хочу поділитись досвідом співбесіди на Brand & Visual Designer у Newxel. Процес, м’яко кажучи, розчарував через хаос у комунікації.
1. На першому зідзвоні рекрутер взагалі не міг пояснити вимоги до позиції та що саме шукає клієнт. Не розумів специфіку моєї роботи та не був зацікавлений дізнатись чи підходить мій досвід та скіли.
2. Зміна вимог «на ходу». Моє резюме та портфоліо були у компанії з самого початку. Мене заапрувили на інтерв’ю з лід-дизайнером, але за 2 дні до мене прийшли з оновленою вакансією і рекрутер запитав, чи я Motion Designer. Навіщо тоді був прескринінг — незрозуміло.
3. Найбільший факап — зустріч із лідом просто скасували, нічого не написавши. Я готувалася, а за 30 хвилин до початку виявила, що лінка не працює. Ні попередження, ні банального «вибачте».
Витрачений на підготовку час дуже шкода. Хотілося б, щоб компанії поважали кандидатів і хоча б попереджали про скасування зустрічей.
Ванессо, доброго дня!
Дякуємо, що знайшли час поділитися детальним зворотним зв’язком — для нас це по-справжньому важливо, адже саме він допомагає ставати кращими. І, звичайно, нам шкода, що ваш досвід виявився таким: це не той рівень, який ми хочемо забезпечувати нашим кандидатам.
Щодо скасованої зустрічі з лід-дизайнером: те, що вона зірвалася через непрацююче посилання, без попередження й без вибачень, — так, це наша помилка, і ми перепрошуємо. Ми вже розбираємо цей випадок усередині команди й переглядаємо процеси, технічні деталі та планування інтерв’ю, щоб подібні збої більше не траплялися.
Щодо зміни вимог: на динамічному ринку клієнти справді інколи уточнюють профіль ролі вже під час пошуку, виходячи зі своїх бізнес-потреб, — частина акцентів змістилася в бік motion-напряму. Це звична частина процесу, проте пояснити такі зміни вчасно й прозоро — наша відповідальність.
Стосовно першого дзвінка — ми проаналізуємо розмову та наші підходи до скринінгу, щоб від першого контакту суть ролі й очікування клієнта звучали чітко.
Ще раз дякуємо за відвертість: ваш фідбек уже працює на покращення наших процесів. Якщо будете відкриті до діалогу, будемо раді зв’язатися напряму. Щиро бажаємо успіху — і ще раз перепрошуємо за цей досвід.
З повагою,
команда Newxel