NETRONIC

Київ, Харків

Далі буде дуже довгий допис про недоліки процесів найму цієї компанії. Тому, одразу для тих, хто цінує свій час, спойлер — ДУЖЕ НЕ РЕКОМЕНДУЮ СПІВПРАЦЮ З ЦІЄЮ КОНТОРОЮ. А тепер, ближче до подробиць.

Відгукнувся на вакансію «Керівник відділу маркетингу», яку побачив на LinkedIn. Спілкувався з HR. На питання про очікувану зп, відповів 2500 НЕТ. Сказали, не проблема. Домовились про день та час попередньої співбесіди. Зтелефонувались, поспілкувались, все чудово. Далі, починається цирк.

Cпершу, попросили пройти тест особистості на www.16personalities.com Що, м’яко кажучи, не надійніший шлях оцінки кандидатів, хоча він дещо і кращий за розклад таро, чи онлайн тест на фейсбуці. «Це червоний прапор», подумав я, але вирішив вимкнути здоровий глузд і не стрибати у передчасні висновки.

Потім, попросили референси від колишніх керівників. Що теж доволі неочікувано і нелогічно, бо, зазвичай, зв’язок з референсами відбувається вже після усіх етапів співбесід, перед безпоседернім наймом кандидату. Бо інакше, це ж трата часу — ви тільки подумайте, обдзвонити по 2 керівників від кожного кандидату на скрінінгу. Якось тупо. АЛЕ! Не стрибаємо у передчасні висновки і їдемо далі.

За тиждень отримую повідомлення, що компанія може запропонувати лише 80к грн. Океееей. Не круто, але буває. Мені потрібна робота, грець з ним, давайте вже домовлятись і працювати. Але ж ні!

Надалі HR починає дуже інертно відповідати. Дуже рідко і дуже розмито, на кшталт «запитала у керівників — очікую на зворотний зв’язок». Це все триває понад тиждень, доки я не отримую відповідь, що один з кандидатів вже розпочав випробовувальний термін. Ну і фіг з ним, можна було б подумати. Не професійно і неправильно, бо, якнайменше, можна було б попередити, що я не пройшов у наступний етап. Що буває і нормально. Але притримуватись мовчання, доки інший кандидат не вийде на роботу — це не ок. Та історія на цьому не завершується.

Минає 10 днів і мені пишуть «Чи актуальний ще інтерес? Компанія ВІДНОВИЛА ПОШУКИ НА ТУ САМУ ПОСАДУ». Наївно відповідаю, що «так», і далі ми повертаємось до етапу інертної комунікації з HR. Тиждень намагаюсь з’ясувати, що взагалі відбувається і не отримую жодної вчасної та конкретної відповіді.

Нарешті, отримую відповідь, що компанія вбачає в мені великий потенціал виключно у якості PR менеджера. Утім посада передбачає зп у розмірі 45к грн. Ясна річ, на цьому етапі, я вже відмовився від такої щедрої пропозиції і отримав відповідь, що і на посаду Керівника відділу маркетингу мене теж не розглядають. Уся історія тривала довше місяця.

Більше місяця мені гвалтували мозок. Просто так, бо ніякого логічного пояснення тут немає. Оскільки до передчасних висновків я не вдавався, то хоча б зараз вже можу сказати, що на 99,99% впевнений, в компанії всі процеси — це суміш цирку, хаосу та імпровізації.

З цього висновок зі спойлеру вище — ДУЖЕ НЕ РЕКОМЕНДУЮ СПІВПРАЦЮ З ЦІЄЮ КОНТОРОЮ. Зверну увагу — не групою компаній, а конторою.

Такого неймовірного скрінінгу ще не було, за 10 хвилин стало зрозуміло, що діла не буде.

Я в Netronic уже почти четыре года. Компания растёт несмотря на вызовы 2020 года и активно развивает новые направления, услуги, поэтому скучно не будет :)
Большим плюсом для меня является возможность самореализации, возможность тестировать инновации и конвертировать их в результат, не только внутри команды, но и компании в целом.

В этом году 10 летний юбилей моей работы здесь ;) Как и многие здесь начал рядовым специалистом и за 3 года стал руководителем (а кто-то умудрился «выстрелить» менее ,чем за 1 год)). Скажу по себе, что бывает ппц (мягко скажем=))) как сложно, но именно это и драйвит. Ещё драйвит то, что здесь дают свободу в реализации идей. Круто, когда видишь, что 2 года назад это была лишь идея, а сегодня это продукт, которым пользуются тысячи людей по всему миру.

Очень доброжелательный коллектив, грамотные коллеги, которые в любой момент готовы разъяснить непонятные моменты. Очень динамичная работа, всё время появляется новый продукт, с которым нужно взаимодействовать. Всегда готовы пойти навстречу в случае форс-мажора. Отлично получается работать в команде.