NETRONIC

Київ, Харків, Орландо (США), Прага (Чехія)

Привіт! Мене звати Станіслав, я працюю в Netronic копірайтером. Прийшов сюди навесні 2023 року.

З першого ж тижня я відчув, що до твоїх ідей тут прислуховуються. Не просто «давай зробимо текст», а «давай подумаємо, як це донести так, щоб зачепило». Тут копірайтер — це не просто людина, яка просто пише, а частина команди, яка створює продукт і впливає на те, як його бачать клієнти у світі.

Мене приємно здивувала атмосфера відкритості — можна напряму писати конструкторам, маркетологам, навіть керівникам, якщо є ідея чи питання. І це не формальність, а реальна взаємодія. Один з найприємніших моментів — коли твої тексти використовують на міжнародних виставках чи у рекламних кампаніях, і ти розумієш, що частинка тебе вже десь у Латинській Америці чи Австралії :)

Ще один великий плюс — довіра. Тут ніхто не стоїть над душею, не контролює кожну кому. Головне — результат і якість. Це дозволяє працювати з кайфом, не вигоряти і справді рости.

Щодо команди — це окрема історія. Люди тут різні, але всіх об’єднує бажання зробити крутий продукт. Є багато жартів, мемів і щирої підтримки. Навіть у складні моменти завжди є хтось, хто підтримає або допоможе порадою.

Підсумовуючи, Netronic — це місце, де можна бути собою, розвиватися професійно й при цьому залишатися живою людиною, а не просто «одиницею у таблиці задач». Якщо коротко: тут працюють не «по інструкції», а з натхненням. І це відчувається у всьому — від листування до готового продукту.

Радий, що я тут. І щиро бажаю кожному знайти команду, де хочеться щодня відкривати ноутбук з думкою «ага, сьогодні буде щось цікаве».

Підтримали: Dmitry Kucheruk

Дуже дякуємо, Станіславе!
Нам приємно читати такі слова. Пишаємося, що в команді NETRONIC є люди, які працюють з натхненням і щиро вірять у те, що роблять.

Перейти до дискусії

Я прийшов в Netronic на позицію Product manager у квітні 2025 року. В першу чергу, мене зацікавив сам продукт — лазертаг обладнання) Працюючи над створенням обладнання для лазерату, укриттів, зʼявлялося відчуття наче як у дитинстві, у дворі, грали з друзями)
Насамперед, дуже цікаво те, що тут можна отримати досвід як роботи з хардвеєрним продуктом, так і із софтовим продуктом, оскільки є різні застосунки для клієнтів для управління лазертаг іграми. Щодня спілкуєшся з інженерами, конструкторам та вирішуєш складні задачі. Робота з клієнтами з усіх куточків світу.
Що дійсно підкупило — відкрита система росту та можливість втілювати в реальність ідеї.

Дякуємо за відгук!
Твої слова точно описують те, чим ми живемо: інновації, командна робота та свобода реалізовувати ідеї. Раді, що ти з нами на цьому шляху!

Перейти до дискусії

Привіт! Мене звати Дмитро, працюю в Netronic директором департаменту маркетингу та продажів. Хотів би поділитися тут своєю історією роботи в компанії. За плечима вже 10 років в Netronic, тому думаю, мій досвід та інсайти будуть корисними для тих, хто розглядає можливість тут працювати.
Стартував я з позиції сейлза на українському ринку. З самого початку я одразу відзначив для себе кілька важливих речей: по-перше, тут дійсно прислухаються до ідей співробітників (не для галочки чи показухи), по-друге, власники були максимально відкриті, без зайвих формальних заморочок. Хочеш щось запропонувати? Давай, розказуй. Працює твоя ідея? Супер, тестуємо і впроваджуємо.
Після трьох років в компанії мені захотілося змін та розвитку. Я готовий був брати на себе більше відповідальності. Керівництво мене підтримало, і ми разом склали план розвитку, а після його реалізації я отримав підвищення. З виходом компанії на міжнародні ринки мені запропонували очолити відділ міжнародних продажів. Буду чесним, це був серйозний виклик, адже мені на той момент бракувало управлінського досвіду, плюс потрібно було підтягнути англійську. Але поступово освоїв усі необхідні скіли, три роки успішно керував відділом. Зараз вже рік працюю на позиції директора департаменту маркетингу та продажів. В Netronic є багато співробітників, які пройшли подібний кар’єрний шлях. Тобто компанія готова інвестувати в розвиток працівників, підтримувати і допомагати, якщо ти дійсно хочеш рости та працювати над собою.
Що для мене стало ключовим і що, на мою думку, важливо знати тим, хто розглядає Netronic: по-перше, якщо у тебе є ідея, то тебе обов’язково почують і дадуть можливість реалізувати. По-друге, реальний кар’єрний ріст і нові виклики (тут можна почати з базової позиції і вирости до керівної, якщо готовий працювати й брати на себе відповідальність). Також дуже подобається здорова реакція на помилки. Якщо щось не спрацювало, аналізуємо причини і шукаємо кращі рішення. Ще один важливий момент, це можливість впливати на процеси: неважливо, на якій ти позиції, якщо пропозиція робоча, є висока ймовірність, що її буде втілено у життя. І, звісно, у поточних реаліях для мене також важлива стабільність, яку компанія і забезпечує.
Короче кажучи, Netronic для тих, хто дійсно хоче розвиватися, готовий експериментувати, пропонувати нові ідеї і не боїться брати на себе відповідальність. Успіхів усім, хто подається! Будемо раді бачити в нашій команді!

Дмитре, дякуємо за цей відгук і за роки спільної роботи!
Твій приклад показує, що в NETRONIC кожен, хто хоче рости, отримує всі можливості для цього. Пишаємось твоїми результатами і тим, що ти частина нашої команди!

Перейти до дискусії

Продовження та дочитайте до кінця, як компанія може погрожувати НЕ ВИПЛАТИТИ вам ВАШУ ЗП. Я погодилась на офер з ЗП нижчою, і це була моя помилка, так як навіть з бонусами я вийшла на бажаний рівень своєї ЗП на яку шла, всього 2 рази. 1 раз самостійно і другий за допомогою новорічної премії. Мій останній бонус склав 400 гривень, після якого я прийняла рішення звільнитись. Відпрацювала я в компанії 9 місяців, 6 з яких думала звільнятись. Поступовий треш почався з другого місяця випробувального. Моїх кандидатів почали звільняти по не зрозумілим причинам — не проявився за тиждень роботи, робить граматичні помилки, захворів ковід, звільнення на лікарняному, обісяв ободок унитазу та інші відповіді, які ти виманюєш з хайрінг менеджерів. Бувало таке, що людина відпрацювала свій випробувальний і все було добре, а вдень закриття випробувального все погано і її звільняють. Шок. В цій компанії не цінують людей ані в умовах воєнного стану, а ні за проф. навичками. Так, були щасливчики, які уходили самостійно, а були і дійсно не проф. кандидати. Але це не проблема людей, це проблема керівництва, які хочуть мідла на ЗП джуна.. Далі я помічаю, що в компанії одні контрасти — корпоратив «входини» у Київ, — не узгодження оферу кандидату з ЗП вище, велика коробка подарунків — досі обіцяють корпоративний телефон для рекрутера. Нам треба Кретивний директор, а другого кадровіка не треба.. І так далі. Далі фін. планування — тут воно відсутнє. Якщо нормою є планування рік та поквартально, то тут кожен тиждень ви пишите заявку на виділення коштів на будь що. Бюджету вашого департамента як би не існує. Робота задля роботи. Потім почались додаватись керівники. В мене їх було 4. Всі ваші ідеї, пропозиції заб’ють або скажуть «недостататочно напористо». Два керівника дублюють задачі. Ти відповідальний не тім ліду, а кожен з 4-х може тебе пихнути у багнюку кожну хвилину. Нормальне спілкування перестає бути у вашій роботі. Тобі можуть ставити неадекватні дедлайни, кричати, просити доказати, що ти працював на лікарняному, щоб показав всі свої переписки в телеграм, календар та телефоні дзвінки, які я відмовилась показувати, так як це мій особистий телефон, а не корпоративний.
Після завершення свого випробувального я просила про працевлаштування, робочий телефон та підвищення ЗП. З цього я отримала в квітні тільки телефон. І навіть тут налажали — телефон видали, а сім картку ні. Бо немає грошей, треба почекати, треба написати ЗВК на наступний місяць.. абсурд.
З грудня мені обіцяли підвищення ЗП, а десь з лютого придумали казку про грейди. Я в свої роботі стискалась з розробкою грейдів і запропонувала свою допомогу, але до них не допустили. Нам пообіцяли в квітні презентувати нову мотиваційну систему для рекрутерів і ЗП, але з грошима в ккомпанії почались проблеми і це відтягували і відтягували. Нарешті в травні презентують. І тут стався що? знов абсурд)) ВПЕРШЕ В КОМПАНІЇ ТИ ЗМОЖЕШ ОТРИМУВАТИ ЗП НИЖЧЕ, ніж в тебе Є ЗАРАЗ. Ну а що, буває)

Щодо грейдів. Всі ми стандартно знаємо Trainee, Junior, Middle та Senior, але тут виявилось, що ти можеш бути джуном 1-го, 2-го та 3-го рівня і різниця в чому? Звісно в ЗП. Далі показали бланк оцінки. Спочатку терміново треба було заповнити самооцінку, ок, заповнили, але там багато не зрозумілих пунктів. Відправили. І моя колега питає, як самооцінка вплине на повне оцінювання? На що відповідь — НІЯК, це чисто для вас... Весь місяць вас починають тикати у помилки, які самі роблять, не забуваючи нагадувати яке ви лайно. Бланк самооцінки. Улюблене. Сюди додали пункти, які раніше не виконувались і рівень англійської, який також ріже ЗП. Коли питаєш як себе оцінити, якщо бланку оцінки кандидата не існує? Кажуть ніяк, ставь 0. Ти питаєш, так його ж немає, ми пишемо від себе хайрінг менеджеру інфо, — ну не по бланку ж? — Ні, значить 0.
А як будете оцінювати нових рекрутерів? По цьому ж бланку, так а вони ж не робили у нас ані ЗВК, ані офера, — Ну значить по їх минулому досвіду. — А як же наш досвід? — То було до. Ми оцінюємо як зараз.
Оцінку я пройшла, але таких факапів, відношення, шукати на не ринкові ЗП, обіцяти бронювання, яке він може і не отримати, бачити це відношення до людей я більш не витримала і сказала про звільнення. І все було ок, ДО ОСТАННЬОГО РОБОЧОГО дня. Коли я сказала про звільнення ми з моїм одним з 4 керівників домовились про те, що я доведу вакансії, намагатимусь їх закрити і це я виконувала 2 тижні. За тиждень до звільнення на мене ставлять нову задачу, так, так, зазвичай в компанії з вас будуть все знімати і вилучати з проектів, а тут на вас вішають і вішають додатково, і нові вакансії також. На мене поставили моніторинг ЗП. Ми його робили і раніше, але жодному департменту, окрім одиночних випадків не підняли ЗП, я зробила 1 і інший не встигала, про що повідомила керівника, мені сказали, ну час до завтра є, настало завтра, я не встигаю, знов кажу керівнику і починається, ну ми ж на тебе розраховували, давай ще завтра. Завтра мій останній день. Треба передати всі справи, вакансії, кандидатів, техниіку і ще й моніторинг... Я не встигла, але думала його доробити після зідзвону про передачу справ. Якщо повернутись до четверга, то мене при всії похвалили, за результат, за табличку, і ось п’ятниця. Я підготувала свій файл про передачу справ, і тут підключається ще один мій керівник, де починають не приймати справи, а знов мене оцінювати) в ОСТАННІЙ робочий день) це треба настільки перепаганіти про себе уявлення, що аж кипіло це зробити в 16.00 останнього робочого дня. Ми знов починаємо дивитись CRM систему, календарі, судорожно рахувати мої співбесіди, і як так я змогла на співбесіді не робити цей моніторинг? Завершальна фраза була — Я не закрию тобі бізнес процес по звільненню і тобі НЕ ЗАПЛАТЯТЬ ЗП, поки ти не зробиш моніторинг. Так сьогодні останній робочий день, я здаю ноутбук та більше не працюю, як? — Я тобі не заплачу ЗП, поки ти не зробиш. Роби на вихідних, в понеділок.. Ми почали сперичатись, що ви не мають права не заплпати мені мою ЗП за всі роюочі дні. Додатково — я закрила майже всі вакансії, які в мене були, крім однієї. На кожну посаду в мене був або офер, або людина готова виходити, або на співбесіди. А вони взялись за моніторинг, за який ми навіть не домовлялись і я говорила, що не встигаю. Замість дякую за роботу, я отримала ось це, якщо б мене нормально попросили допомогти, я б допомогла. Ми завершили міт на фразі я пішла його робити, бо мій інший керівник каже, що замість сперічань я можу його доробити. Я заходжу на свій акаунт, а його вже немає. Ок. в 17 годин його видаляють. Я прошу у свого першого керівника дати мені пароль від загального, щоб я доробила з загального, і знаєте що??? ПАРОЛЬ БУВ ЗМІНЕНИЙ МЕНШЕ ГОДИНИ ТОМУ. Тобто хтось зайшов і навмисно змінив пароль, який не мінявся роками, тільки щоб я не доробила цю задачу. СЮР. Я підняла розголос у компанії, пішла до свого HRD, та вище, де доречі мене ігнорують досі. І Вибила собі свою ЗП. І навіть ті нещасні бонуси за кандидатів, які вийшли у травні. Але що мені це вартувало.

Із + в компанії: це дійсно є план на випробувальний термін (але буває, що не щастить і його не зроблять), ЗП хоч і низка, але завжди виплачена. Також дійсно є гарні люди, частина з яких вже звільнилась або думає.
Із — це все інше, що я прописала тут та є додатково.

Компанія у Харкові, і компанія у Києві це 2 різні компанії... І нажаль друга стала гіршою..

Підтримали: Марина Іщук

Доброго дня, Ольга!
Дякуємо за розгорнутий відгук. Ми завжди уважно ставимось до фідбеку — навіть критичного. Я, як Chief Human Resources and Establishment Officer, вирішила особисто дати відповідь на ваш відгук. Я прийму до уваги всі зауваження, які ви вказали, щоб перевірити роботу співробітників. Разом з тим, у коментарі є низка тверджень, які не відповідають дійсності наразі, і я хочу надати деякі додаткові факти.

У відгуці вказано, що при наймі насторожила кількість вакансій. Час коли відбувся найм — це час релокації компанії. Ми намагалися перевезти якомога більше людей разом з виробничими потужностями. Проте частина людей не могла переїхати по різним причинам. Саме тому під час релокації у нас дійсно було відкрито багато вакансій. І сама вакансія рекрутера була відкрита для того, щоб ми могли швидко найняти необхідний персонал у новому місті.

З усіма кандидатами узгоджуються умови мотивації ще на етапі співбесід до офіційного найму. Заробітна плата відповідає ринковим. Для деяких позицій існує прозора система грейдів або бонусування за виконання ОКR та КРІ. Заробітна плата завжди виплачується своєчасно та відповідно до результатів роботи співробітника. У травні справді був перегляд мотиваційної системи для рекрутерів. Жодному співробітнику не було знижено заробітню плату. Нова система побудована на прозорих критеріях і, навпаки, надає більше можливостей для професійного зростання.

Щодо ситуацій із незрозумілим звільненням працівників. Останні 4 місяці у нас впроваджена система змін по роботі з кандидатами на випробувальному терміні. Є HR People Partners, які супроводжують кандидата від моменту підписання оферу. Є щотижневі зустрічі з розгорнутим зворотнім зв’язком кандидату, де підсвічуються всі позитивні моменти, та точки зростання. У випадку звільнення кандидатів, HR People Partner також приймає участь у зустрічі де чітко та конструктивно пояснюється кандидату зворотній зв’язок по роботі та причини звільнення. Причини звільнення можуть ґрунтуватися на відповідності хард скілам, необхідним для роботи, виконанню посадових обов’язків та цінностям компанії.

Стосовно управління. У компанії кожна позиція має одного прямого керівника. Інші задачі можуть приходити від замовників вакансій, що є нормальним в рекрутингу. Також в компанії є практика по створенню корпоративних чатів по якомусь питанню/проекту/функції, де в рамках цього питання можуть надавати фідбек або ставити питання/завдання інші колеги, які не є прямими керівниками. Якщо є питання стосовно пріоритетів чи запитів від інших колег, немає часу на їх виконання — завжди треба йти до прямого керівника та узгоджувати пріоритети по яким треба працювати.

Наша компанія має систему фінансового планування. Ця система включає в себе річне, місячне та щотижневе планування. Основні принципи — не витрачати більше ніж заробляєш та використовувати інвестиційний підхід до витрат. Тому дійсно можуть бути ситуації, коли при більш стратегічному плануванні закладались якісь витрати, але потім вони відмінюються чи посуваються у часі. І причини змін завжди пов’язані з стратегічними рішеннями і виконанням планів.

Коли співробітник знаходиться на лікарняному він не зобов’язаний працювати. Компанія виплачує заробітну плату в період хвороби згідно законодавству. І ми не рекомендуємо працівникам виконувати задачі в цей період, а навпаки набратись сил і прийти до гарного самопочуття. Якщо у співробітника є бажання працювати під час хвороби і отримати за це додаткові кошти, то він має надати хронометраж відповідно своїх посадових обов’язків з підтвердженням їх виконання.

Стосовно забезпечення співробітників. Такі ситуації могли виникати раніше. Зараз під кожну посаду у нас формується чек-лист забезпечення робочими інструментами, включно з технікою та зв’язком. Тому при новому наймі ми це тепер використовуємо. Якщо існуючим співробітникам потрібна додаткова техніка чи заміна старої — у нас є стандартний бізнес-процес по замовленню. Якщо трапляються затримки — це тимчасові технічні питання, які вирішуються службово.

При звільнення працівника є стандартна система відпрацювання двох тижнів, якщо не погоджено інше. Це не «формальне очікування» звільнення, а повноцінний період трудових відносин. Працівник повинен виконувати свої посадові обов’язки протягом 2 тижнів після подання заяви на звільнення. Передача справ є частиною процесу звільнення і це не скасовує обов’язок працювати у штатному режимі. Саме тому після оголошення про звільнення була поставлена задача про моніторинг заробітних плат, так як це стандартна задача, яку виконують всі рекрутери у нашій компанії.

Зворотний зв’язок для нас — це норма. Разом з тим, образи та публічні приниження — категорично неприпустимі. Я проведу додаткові розслідування і якщо це буде підтверджено, то будуть зроблені необхідні коректуючі програми.

Мені шкода, що виникли непорозуміння при завершенні співпраці. Якщо залишились ще питання, я відкрита до розмови. Мій контакт у вас є.

З повагою, Chief Human Resources and Establishment Officer, Очеретна Анна

Подивитись всі коментарі (2)

Привіт спільнота, настала моя черга написати свій Перший відгук в житті, то що ж, почнемо. Компанія NETRONIC: Lasertag, Galaxy, VION VR, Airbunker. Так, так, це все одна компанія запам’ятайте та НІКОЛИ не йдіть сюди працювати, якщо не хочете пограти в рулетку, де ваше майбутнє залежить не від ваших проф. навичок, а рішенням керівництва.
Працевлаштувалась я в компанію по рекомендації своєї знайомої (яка ще працює) в 2024 на посаду рекрутер, і це буде самий чесний відгук від минулого представника компанії. Перший етап був нормальний, більше рекламували компанію, але кількість вакансії при такому штаті вже мене «насторожило». Другий етап — питання по Hard скілам, теж. Ок. Потім СБ, рекомендації, все стандартно. Переходимо до оферу — тут починаються торги на збиття моєї ставки, я питаю а я з бонусами, чи ринкова ЗП у співробітників? Кажуть все ок. Ну ок. Я

Підтримали: Марина Іщук

Далі буде дуже довгий допис про недоліки процесів найму цієї компанії. Тому, одразу для тих, хто цінує свій час, спойлер — ДУЖЕ НЕ РЕКОМЕНДУЮ СПІВПРАЦЮ З ЦІЄЮ КОНТОРОЮ. А тепер, ближче до подробиць.

Відгукнувся на вакансію «Керівник відділу маркетингу», яку побачив на LinkedIn. Спілкувався з HR. На питання про очікувану зп, відповів 2500 НЕТ. Сказали, не проблема. Домовились про день та час попередньої співбесіди. Зтелефонувались, поспілкувались, все чудово. Далі, починається цирк.

Cпершу, попросили пройти тест особистості на www.16personalities.com Що, м’яко кажучи, не надійніший шлях оцінки кандидатів, хоча він дещо і кращий за розклад таро, чи онлайн тест на фейсбуці. «Це червоний прапор», подумав я, але вирішив вимкнути здоровий глузд і не стрибати у передчасні висновки.

Потім, попросили референси від колишніх керівників. Що теж доволі неочікувано і нелогічно, бо, зазвичай, зв’язок з референсами відбувається вже після усіх етапів співбесід, перед безпоседернім наймом кандидату. Бо інакше, це ж трата часу — ви тільки подумайте, обдзвонити по 2 керівників від кожного кандидату на скрінінгу. Якось тупо. АЛЕ! Не стрибаємо у передчасні висновки і їдемо далі.

За тиждень отримую повідомлення, що компанія може запропонувати лише 80к грн. Океееей. Не круто, але буває. Мені потрібна робота, грець з ним, давайте вже домовлятись і працювати. Але ж ні!

Надалі HR починає дуже інертно відповідати. Дуже рідко і дуже розмито, на кшталт «запитала у керівників — очікую на зворотний зв’язок». Це все триває понад тиждень, доки я не отримую відповідь, що один з кандидатів вже розпочав випробовувальний термін. Ну і фіг з ним, можна було б подумати. Не професійно і неправильно, бо, якнайменше, можна було б попередити, що я не пройшов у наступний етап. Що буває і нормально. Але притримуватись мовчання, доки інший кандидат не вийде на роботу — це не ок. Та історія на цьому не завершується.

Минає 10 днів і мені пишуть «Чи актуальний ще інтерес? Компанія ВІДНОВИЛА ПОШУКИ НА ТУ САМУ ПОСАДУ». Наївно відповідаю, що «так», і далі ми повертаємось до етапу інертної комунікації з HR. Тиждень намагаюсь з’ясувати, що взагалі відбувається і не отримую жодної вчасної та конкретної відповіді.

Нарешті, отримую відповідь, що компанія вбачає в мені великий потенціал виключно у якості PR менеджера. Утім посада передбачає зп у розмірі 45к грн. Ясна річ, на цьому етапі, я вже відмовився від такої щедрої пропозиції і отримав відповідь, що і на посаду Керівника відділу маркетингу мене теж не розглядають. Уся історія тривала довше місяця.

Більше місяця мені гвалтували мозок. Просто так, бо ніякого логічного пояснення тут немає. Оскільки до передчасних висновків я не вдавався, то хоча б зараз вже можу сказати, що на 99,99% впевнений, в компанії всі процеси — це суміш цирку, хаосу та імпровізації.

З цього висновок зі спойлеру вище — ДУЖЕ НЕ РЕКОМЕНДУЮ СПІВПРАЦЮ З ЦІЄЮ КОНТОРОЮ. Зверну увагу — не групою компаній, а конторою.

Такого неймовірного скрінінгу ще не було, за 10 хвилин стало зрозуміло, що діла не буде.

Я в Netronic уже почти четыре года. Компания растёт несмотря на вызовы 2020 года и активно развивает новые направления, услуги, поэтому скучно не будет :)
Большим плюсом для меня является возможность самореализации, возможность тестировать инновации и конвертировать их в результат, не только внутри команды, но и компании в целом.

В этом году 10 летний юбилей моей работы здесь ;) Как и многие здесь начал рядовым специалистом и за 3 года стал руководителем (а кто-то умудрился «выстрелить» менее ,чем за 1 год)). Скажу по себе, что бывает ппц (мягко скажем=))) как сложно, но именно это и драйвит. Ещё драйвит то, что здесь дают свободу в реализации идей. Круто, когда видишь, что 2 года назад это была лишь идея, а сегодня это продукт, которым пользуются тысячи людей по всему миру.

Очень доброжелательный коллектив, грамотные коллеги, которые в любой момент готовы разъяснить непонятные моменты. Очень динамичная работа, всё время появляется новый продукт, с которым нужно взаимодействовать. Всегда готовы пойти навстречу в случае форс-мажора. Отлично получается работать в команде.