22 серпня 2024 14:05
Дуже дивна компанія в процесі найму. Подався на вакансію, видали тестове завдання. Тестове завдання таке що насправді останні
Інші кандидати, які потрапили до наступного етапу, трохи більше підходять нам на цю посаду.»
Після декількох листів з проханням пояснити причини отримав ось таку відповідь від, нібито, СЕО:
Уточнили у СЕО більш детальний фідбек.
В тестах було 2 секції питань.
Друга секція — по хард-скілах проджект-менеджера, повʼязана з роботою з діаграмою Ганта. В цій секції є обʼєктивні варіанти правильних та неправильних відповідей. І ви відповіли майже на всі питання ідеально, набравши максимальний бал.
В першій же секції на відміну від другої — не має обʼєктивних правильних та неправильних відповідей. Ця секція про різні підходи до роботи та розвʼязання задач — в ній ми оцінюємо чи однакові в нас ці підходи, чи буде в нас match. Це абсолютно субʼєктивні оцінки і кількість балів в цій секції абсолютно нічого не каже про скіли або досвід кандидата — лише про те чи співпадають наші підходи чи ні.
Ми не можемо детально розкрити «що та де не так в моїх відповідях», бо:
1. В ваших відповідях все «так», ваші хард скіли та досвід підтверджуються максимальним баллом в другій секції питань. А субʼєктивні оцінки в першій секції не свідчать про те що в ваших відповідях щось не так — вони просто інші ніж ми шукаємо.
2. Оскільки це субʼєктивні оцінки — їх розкриття тількі створить додаткові питання чому це ми вважаємо так або інакше. Уявіть що ви обираєте смартфон і продавець питає вас чому ви обрали наприклад Google Pixel замість iPhone — на будь-яку вашу відповідь в продавця гарантовано будуть контр-аргументи які зачасту є абсолютно холіварними.
3. Ми хочемо нівілювати ризик витіку інформації, щоб наступні кандидати не підганяли відповіді під наші уподобання.<span></span>Сподіваємося на розуміння і все ж таки позитивне ставлення до того, що ми забрали всього 10 хвилин вашого часу на заповнення анкети замість кількох годин співбесід.
P.S. Дивно якось виходить, і зробив все правильно але все ж не так я панове хотіли.
Вітаю, Ігор!
З вами на зв’язку Ірина, Recruiter в Saldo Apps. Ви процесились саме до нас на вакансію. Ми є частиною Netpeak Group, але не відносимось до самої агенції Netpeak.
Дякуємо за ваш фідбек, ми приймемо його до уваги і це допоможе нам покращити процес найму в майбутньому.
В нашому фідбеку, який ви самі і продублювали тут, ми все розписали детально як є, і розписував його дійсно сам СЕО, який і перевіряв відповіді.
Тому я не буду ще раз його дублювати, просто хочу наголосити, що це не відмова вам, як спеціалісту, це саме відмова через неспівпадіння з конкретною вакансією. Та в майбутньому інша вакансія, навіть у нас в компанії, може бути з іншими вимогами і ми залюбки поспілкуємось детальніше, якщо буде більш релевантна позиція.
А наразі бажаю вам успіхів у пошуку та гарних пропозицій!