8 лютого 2024 21:15
«Хотите быть использованным? Netpeak — студенты делают, компания — богатеет!» — именно так мог бы начинаться отзыв, но не стану. Расскажу предметно.
Компания врет начиная прям со знакомства.
Ниже точное содержание моего обращения в компанию. Цитирую:
«Перед тим як написати відгук на DOU, заради об’єктивності, вирішив дізнатися вашу позиції щодо ситуації.
У своєму листі від 18 січня ви берете на себе зобов’язання повідомити на всіх етапах співбесіди протягом 5 днів. Цитата:
Ми отримали твою анкету на позицію HEAD OF SERM. Зазвичай ми відповідаємо протягом 5 робочих днів з моменту отримання відгуку на email чи мессенджер, який вказаний в твоєму резюме. Ми даємо фідбек на всіх етапах відбору, навіть якщо скіли спеціаліста на даний момент не відповідають вимогам позиції.
Сьогодні пішов21-й день, це в 4 рази більше за ваші заяви, а також лояльно з мого боку. Уточніть вашу позицію, чому виставляєте компанію такою, яка не виконує зобов’язань?»
В ответ игнор.
Выводы:
Схожа історія, але справедливості ради маю зазначити, що з усього відділу рекрутингу єдина людина, яка дійсно старалась відповідально відноситись до своїх обов’язків — це Марк, мені звичайно від нього була відмова — окей, хоч з його боку названа причина дещо сумнівна, припустимо, не знаю в кого як, але в рекомендаціях, на тому ж джині, мені все одно час від часу трапляються вакансії даної, з поведінкою рекрутерів, яка описана в коментарі вище, тож особисто в мене таке враження, що дана поведінка рекрутерів даної компанії скоріше правило ніж одиничний вийняток.
Максим, вітаю!
З вами на звʼязку Аріна, Recruitment Team Lead в Netpeak.
Так, на жаль, рекрутер не відповів вам вчасно. Щиро перепрошую за цю ситуацію. Ми прояснюємо, чому так сталося.
Нам шкода, що у вас виник такий досвід кандидата з нашою командою. Але пропонуємо нашу комунікацію будувати у конструктивному форматі без оціночних суджень про компанію, не працювавши в ній. У нас в команді високий середній показник life time працівників. А також із 1000+ компаній ми увійшли в топ 10 у рейтингу найкращих ІТ-роботодавців 2023 від DOU у категорії
Дякуємо вам за зворотній звʼязок, який допоможе наш hiring процес зробити ще комфортнішим у майбутньому для кандидатів. Та бажаємо вам знайти свою dream job, яка буде повністю відповідати вашим очікуванням.
Спасибо и считаю ваше предложение «безоценочного суждения» социально приемлемой формой мошенничества!
Вы предлагаете мне не оценивать вас, при этом опираетесь на «оценки» вашей команды, а также на «оценки» рейтинга DOU.
С вашей стороны это гадкое и мерзкое предложение, которому вы сами не соответствуете!
Такие поступки свойственны свойственно абьюзивной коммуникации, а также сотрудникам и компаниям, которые явно и скрыто врут!
Вы утвердили меня в мнении, что вы/компания научились красиво врать либо нанимаете только эмоционально незрелых идиотов!
Спасибо!