Netpeak Agencies Group

Київ, Харків, Одеса, Нью-Йорк (США), Софія (Болгарія), Алмати (Казахстан)

15 листопада 2022 0:25

Mariana Kozak

Домовились із Yana Koziuchenko, про тестове, вона дала термін 3 дні, більше ніяких вимог. Ось повідомлення:
«Доброго дня! Дякуємо за відгук)

Марʼяна, на цю посаду 2 інтерв’ю (після кожного ми даємо фідбек максимум протягом 3 робочих днів).

На всіх інтерв’ю у нас двостороннє спілкування, можете вільно дізнатись про все, що важливо для вас. І якщо зараз виникнуть запитання, також не соромтесь :)

Перед запрошенням на співбесіду є невелике тестове завдання, яке допоможе познайомитись з продуктом.

Протестувати форму входу academy.academyocean.com (academy.academyocean.com) та
1. Скласти тест кейси.
2. Здійснити повне тестування та виписати знайдені баги, якщо такі знайдуться.
Будь-які, навіть найнесуттєвіші зауваження, вітаються, тому обов’язково вказати їх.

Ми просимо виконати його протягом 3 робочих днів, та „м’яч на вашій стороні“ :)

Скажіть, будь ласка, чи готові ви взяти тестове завдання в роботу?»
---
Погоджуюсь, вчасно виконую ТЗ, оскільки вимог ніяких не було, все робила у ворді. Зробила, скидаю на перевірку.
Далі протягом 3 обіцяних днів отримую ось це:

«Доброго дня! Як і обіцяла, я до вас з фидбеком стосовно тестового завдання. Ви загрузили завдання на Гугл-драйв RAR архів, який є платною програмою для використання. В цьому архіві вордовські документи, відкрити, які не змогли, бо вони в RAR архіві, які не можуть розархівувати. Вам потрібно було створити гугл таблицю(ексель) і сформувати тест там. Якщо потрібно щось сформувати по групам то використовувати різні сторінки цієї таблиці. На жаль, через описаний фактор ми не готові запросити вас на співбесіду, але якщо дозволите, з радістю напишу вам щодо інших в майбутньому!» — Yana Koziuchenko

Тобто, виходить так, що із її вимог, які були оголошені після того, як ТЗ було зроблене, я не підходжу. «В цьому архіві, вордвські документи, відкрити, які не змогли бо вони в RAR архіві, які не можуть розархівувати.», тобто на офіс гроші знайшлись, а на якийсь winrar чи 7zip, це вже занадто, ще й враховуючи що, 7zip це freeware. Та навіть у вінді, можна розархівувати цей архів. Бувало різне, але от такого відвертого крінжа я давно не бачила. Netpeak, Ойті компанія(саме ойті), в якій ніхто не зміг розархівувати архів, .rar формату. Треш)

Після того як завдання було переглянуте(хоч що це архів), можна ж було навіть написати, що це потрібно зробити екселем, вордом, блокнотом, та чим завгодно. Дати там ще 1 день на це, хоч там роботи ну 1-2 години.
Але коли от вже вакансія закрита, через те що на неї відгукнулось порядка трьохсот кандидатів, то треба ж щось сказати, скажем що архів не розархівовувався.
Я витратила відведений час, 3 дні, на те щоб мені просто сказали «ви нам не підходите», навіть не переглянувши мою роботу.

Дякуючи таким рекрутерам, як ця, принципово ТЗ робити не буду.
Передавайте привітики
www.linkedin.com/in/yanakoziuchenko

Доброго дня, Мар’яна.

Ми завжди відкрити до пропозицій і вирішення питання може бути якнайшвидшим, якщо написати одразу рекрутеру, який спілкується з вами :)

Ми намагаємось завжди йти назустріч кандидатам, тож щодо можливості переробити ТЗ: якби ви уточнили, чи є можливість його переоформити, ми б не відмовили. Так само, не відмовили б, якби потрібно було продовжити дедлайн по виконанню.

Також хочу прояснити: все, що стосується тестового завдання, від постановки до перевірки, є відповідальністю не рекрутера, а технічного спеціаліста. Рекрутер Яна тільки передала рішення технічного спеціаліста, тому фідбек в сторону саме рекрутера і заклик до вітань не зовсім виправдані.

В будь-кому разі, ми пропрацювали цю ситуацію з усіма учасниками і вдячні, що ви донесли проблему свого кейсу.

На момент написання цієї відповіді ви вже отримали повідомлення щодо подальших дій.

Гарного та тихого дня вам :)