5 жовтня 1:29
При спілкуванні із рекрутером щодо позиції Senior Android Developer лишились дуже неприємні враження.
Спершу я отримав пропозицію від рекрутера Святослава на djinni. Там я йому відповів, що зацікавлений у вакансії. Рекрутер отримав моє резюме та контакти і просто зник :)
Після 2 тижнів очікування я «підняв» діалог на djinni, щоб привернути увагу рекрутера, після чого отримав повідомлення з відмовою, без жодних пояснень причин, просто «не готові запросити на співбесіду».
Через деякий час я звʼязався з іншим працівником компанії, який, на диво, мені відповів і сказав, що вакансія досі актуальна. Тому я вирішив написати знову в той же чат на djinni. Я подумав, що можливо, якщо за стільки часу вони не змогли знайти кандидата, то хочаб зможу поспілкуватись із рекрутером, який веде позицію. Також я вирішив запитати про причину минулої відмови, бо рекрутер тоді не уточнював жодних причин відмови.
А через декілька днів після мого питання я без усіляких відповідей отримав системну відмову на djinni (рекрутер натиснув кнопку відмовити). На цьому все.
Цікаво, колеги, а ви вважаєте ситуацію коректною?)
Дуже не хочеться робити висновки про всю компанію по одній ситуації із рекрутером, але після цього взагалі не рекомендував би відповідати/відгукуватись на вакансії компанії.
Сподіваюсь не в усіх наших держ. компаніях така ситуація із рекрутментом :(
Дякую, що прочитали :)
Добрий день, Олександре!
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом і приділили час, щоб описати ситуацію. Нам шкода, що комунікація залишила не найкраще враження. Справді, з нашого боку були затримки у відповідях і ми вже працюємо над тим, щоб надалі бути уважнішими та швидше реагувати.
Щодо самої ситуації: коли ви вперше відгукнулися на повідомлення нашого рекрутера, то окремо підкреслили, що перебуваєте у іншому місті. Оскільки вакансія не передбачає віддалену співпрацю, ми вам відмовили та сконцентрували увагу на кандидатах, які краще підходили нам по локації. Пізніше, коли ви повідомили про готовність до релокації, вакансія ще залишалася відкритою, але на той момент ми вже мали кількох кандидатів на фінальних етапах відбору, тому не повернулися до вашої кандидатури.
Ми цінуємо ваш зворотний зв’язок і обов’язково врахуємо його, щоб надалі вдосконалювати процеси та робити спілкування з кандидатами більш відкритим, комфортним та своєчасним.
Щиро бажаємо вам успіхів та реалізації професійних цілей!