1 липня 2025 18:41
Не рекомендую Meest China як роботодавця (маркетинг-позиція в Німеччині)
Проходила відбір на позицію маркетолога для Meest China у Німеччині. На першому етапі спілкування з Марією Мельник все виглядало коректно — після скринінгу запросили на друге інтерв’ю з маркетологом компанії. Всього 3 этапи, та перевірка СБУ(втф) Але далі — повний абсурд.
На співбесіді:
Раптово приєдналась ще одна рекрутерка, про яку ніхто не попередив. Перебивала, було тяжко сконцентруватися, ставила неадекватні питання типу «продайте мені цю ручку», а самі співрозмовники не давали завершити думку, поводились зверхньо. Маркетолог (вона ж лід команди) явно не розуміла частини запитань, плуталась у відповідях і, схоже, просто збирала ідеї під виглядом інтерв’ю.
Після співбесіди:
Я надіслала список питань для уточнення, оскільки мені було дуже цікаво дізнатися про. процесси та тулзи — обіцяли відповісти «незабаром», але на наступний день надіслали тестове, про яке мова взагалі не йшла раніше. Дедлайн був той самий день.
Попри це, я зробила все вчасно та відправила Марії:
Детальний опис цільової аудиторії (включно з нішами в Німеччині)
Гіпотези по ICP
Маркетингові ідеї, канали, тексти під DE-ринок
Приклади контенту і рекламних форматів для Німецького ринку.
Далі ігнор та тиша.
Два тижні — жодної відповіді. У Telegram повідомлення не читають, на пошту — відповідають затримками, типу «я була на лікарняному», «відповім сьогодні», і знову зникають на тиждень.
І вже після енного (!) нагадування — відповідь: «Ми призупинили пошук. Дякуємо.»
Це просто неповага до кандидатів. Комунікація — як у сільради в
Не рекомендую компанію.
Немає ні зворотного зв’язку, ні людського ставлення.
Якщо вас теж «забули» після тестового, то пишіть в коментарі, цікаво скільки таких.
Доброго дня, Надіє.
Дуже шкода, що ваша взаємодія з Meest China залишила неприємний післясмак. Звісно, усвідомлюємо, що б ми наразі не написали, навряд чи зможемо змінити сприйняття.
Але висновки для себе зробили і деякими готові поділитись, можливо, ще комусь будуть корисні:
роз’яснювати кандидатам ще більш детально, як проходитиме весь етап співбесід — від першої зустрічі з рекрутером і до погодження на фінальному етапі (про терміни, присутніх тощо);
спонукати до діалогу при обговоренні тестового завдання, його обсягу, термінів виконання (Чи все підходить кандидату? Чи достатньо часу для підготовки? Чи цікаве саме завдання, чи може людина хоче продемонструвати свої уміння в іншому форматі);
одразу ставити до відома про умови, які зміщують терміни розгляду завдання та надання фідбеку, та перепитувати, чи комфортно зачекати та чи не затримуємо кандидата.
Ще багато інших моментів виникло у процесі обговорення вашого кейсу, які неодмінно зроблять нас кращими. Дякуємо, що надали зворотній зв’язок. Він точно нам буде корисним. Ми невпинно навчаємось, але лише практичні історії закріплюють отримані знання.
Успіху вам у пошуку роботи своєї мрії.
З повагою,
команда Meest China